به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری تاس، رئیسجمهور اوکراین عصر پنجشنبه در مصاحبه با رسانههای اروپایی افزود: ارتش اوکراین جهت آمادگی برای انجام ضدحمله افتخارآمیز به زمان بیشتری نیاز دارد.
زلنسکی اظهار کرد: با آنچه در حال حاضر داریم هم میتوانیم جلو برویم و فکر میکنم میتوانیم موفق شویم اما افراد زیادی را از دست خواهیم داد و این موضوع به نظر من غیر قابل قبول است.
وی گفت: آن دسته از تیپهای اوکراینی که بهطور خاص برای انجام ضدحمله تشکیل شدهاند، از قبل آموزشهای لازم برای شرکت در انجام این کار را دیدهاند اما ارتش اوکراین هنوز به اقلامی نیاز دارد که از جمله آنها میتوان به خودروهای زرهی اشاره کرد که در حال حاضر تعداد زیادی از آن در حال وارد شدن به کشور هستند.
رئیس جمهور اوکراین در ادامه تاکید کرد: کسانی که خواستار آغاز زودهنگام مذاکرات صلح هستند، نمیتوانند اوکراین را مجبور به چشمپوشی از سرزمینهای خود کنند.
به نوشته خبرگزاری تاس، چند ماهی است که موضوع آغاز ضدحمله احتمالی ارتش اوکراین در رسانهها مطرح شده و به تازگی تدارکات اوکراین در منطقه زاپروژیا نیز افزایش یافته است. تاریخهای مختلفی برای شروع حمله در گزارشهای رسانهای مورد بحث قرار گرفته اما آغاز ضدحمله موعود اوکراین که مانور تبلیغاتی بسیاری درباره آن انجام شده، تاکنون چندین بار به تعویق افتاده است.
خبرگزاری تاس،تحویل کُند تجهیزات غربی، آب و هوای بد و خسارات گستردهای که نیروهای اوکراینی در آرتمیوسک (باخموت) متحمل شدهاند را از جمله دلایلی دانست که در رسانهها به عنوان دلایل به تعویق افتادن ضدحمله موعود اوکراین مطرح شده است.
به گزارش ایرنا، رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تبدیل شد.
آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریمهای گستردهای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کییف ارسال کردهاند.
از برگزاری دور اول و دوم گفت وگوهای صلح بین روسیه و اوکراین در هفته نخست این درگیریها تا آخرین روزها و ساعتهای سال ۲۰۲۲ که از یک طرف مسکو برای ادامه مذاکرات اعلام آمادگی میکرد و کییف در واشنگتن به دنبال دریافت حمایتهای مالی و تسلیحاتی بیشتر برای ادامه جنگ بود گرفته، تا هفته نخست سال جدید میلادی که پیشنهاد آتشبس یکجانبه روسیه از طرف اوکراین رد شد و اروپا از ارسال سامانههای جدید نظامی به اوکراین پرده برداشت؛ تاکنون دورنمایی برای صلح دیده نشده است.
نظر شما