بهگزارش جمعه ایرنا از روابطعمومی دانشگاه شیراز، دکتر محمدعلی زلفیگل در نشستی اختصاصی با هیات رییسه دانشگاه شیراز به بررسی مسایل جاری این دانشگاه پرداخت و اظهار کرد: تحصیل و شاگردی در دانشگاه شیراز بزرگترین افتخار من هست و من خودم را همواره مدیون دانشگاه شیراز دیدهام و میبینم.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: تولید علم در کشور مدیون دانشگاه شیراز است چراکه این دانشگاه برای نخستینبار در کشور مقاطع دکتری را در برخی رشتهها تاسیس کرد و نهاد تولید علم را این دانشگاه در کشور کاشت، از همینرو باید ویژه دیده شود.
زلفی گل افزود: درحال حاضر دانشگاه شیراز نیازهای مالی بسیاری دارد که تاجایی که ممکن بوده حمایت کردهایم و از این پس نیز در حد امکان تلاش میکنیم که رفع شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود قول مساعد داد تا در زمینه تامین نیاز مالی ساخت و تعمیر خوابگاههای متاهلان دانشگاه شیراز و تجهیز آزمایشگاههای این دانشگاه، بودجهای به دانشگاه شیراز اختصاص داده شود.
وزیر علوم به بیان اقدامات و تصمیمات صورتگرفته برای اعضای هیاتعلمی در یکسال گذشته نیز پرداخت و گفت: ازجمله اقدامات انجام شده مصوبه افزایش پایههای تشویقی اعضای هیاتعلمی در سال گذشته و ارایه پژوهانه به ۶ هزار عضو هیاتعلمی جدید الاستخدام پنج سال گذشته، استادان ممتاز و اساتید یک و ۲ درصد بوده است، البته تصمیمهای دیگری نیز گرفته شده که بهزودی اعلام خواهد شد و همه این فعالیتها باهدف حفظ شان و منزلت اعضای هیات علمی و تامین معیشت آنها است.
کمبود اعتبارات و بودجه دانشگاه شیراز
رییس دانشگاه شیراز نیز ضمن قدردانی از حمایتهای وزیر علوم نسبت به این دانشگاه، به بیان مسایل جاری و مشکلات مختلف دانشگاه شیراز پرداخت و گفت: از جمله این مسایل و مشکلات فرسودگی تجهیزات آزمایشگاهی، فرسودگی خوابگاهها و فضاهای دانشگاه، پراکندگی محیط دانشگاه شیراز و در پی آن افزایش تعداد کارکنان و گستردگی ناوگان حمل و نقل است.
دکتر محمد مؤذنی توضیح داد: در سالهای گذشته دانشگاه شیراز بعد از دانشگاههای تهران دومین بودجه جاری و عمرانی دانشگاههای کشور را داشته است، اما در یک دهه اخیر این جایگاه تغییر کرده و افت داشته است.
دکتر مؤذنی، ضمن اشاره به کمبود اعتبارات و بودجه دانشگاه افزود: دانشگاه شیراز یک موقعیت فیزیکی پراکنده دارد؛ این پراکندگی سبب افزایش تعداد کارکنان دانشگاه شده است که این مؤلفه، بسیار پرهزینهای است، اما در تخصیص بودجه به دانشگاهها دیده نمیشود.
رییس دانشگاه شیراز اضافه کرد: مسئله پراکندگی محیط دانشگاه سبب شده که دانشگاه شیراز بزرگترین ناوگان حمل و نقل را در میان دانشگاههای کشور داشته باشد و این موضوع، بار مالی بسیاری ایجاد کرده است اما در تخصیص بودجه دانشگاه دیده نمیشود. این عدم اختصاص بودجه به دانشگاه آسیب جدی زده بهگونهای که در بیشتر بخشها نتوانستیم تجهیزات آزمایشگاهی را بهروز کنیم.
فرسودگی بسیاری از آزمایشگاهها و تجهیزات آزمایشگاهی
دکتر محمدهادی صادقی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شیراز نیز با اشاره به کمبود تجهیزات پژوهشی و فرسودگی بسیاری از آزمایشگاهها و تجهیزات آزمایشگاهی به کمبود بودجه پژوهشی دانشگاه اشاره کرد.
دکتر مسلم باقری، معاون آموزش و تحصیلات تکمیلی دانشگاه نیز ضمن اشاره به کمبود تجهیزات آموزشی، به لزوم توجه به مهارت افزایی دانشجویان و بیان تجربه دانشگاه شیراز در این زمینه پرداخت.
دکتر علی حفیظی، معاون دانشجویی فرهنگی دانشگاه شیراز هم ضمن معرفی دستاوردهای دانشگاه شیراز در زمینه دانشجویی و فرهنگی، به نیازهای رفاهی دانشجویان و کمبود منابع مالی برای تامین این نیازها ازجمله خوابگاهها و تغذیه دانشجویان اشاره کرد و از اختصاص نیافتن بودجه پنج درصدی دانشگاهها به حوزه فرهنگی، بهدلیل مشکلات مالی در دیگر حوزهها ابراز ناراحتی کرد.
دکتر پرویز رستمزاده، معاون اداریمالی دانشگاه شیراز نیز به شریح وضعیت بودجه دانشگاه و مشکلات کمبود اعتبارت پرداخت.
همچنین دکتر سیدمهدی نصیری، دبیر شورای صنفی اعضای هیاتعلمی دانشگاه شیراز در این جلسه، به بیان برخی از خواستهها و دغدغههای اعضای هیاتعلمی دانشگاه پرداخت.
نظر شما