به گزارش ایرنا به نقل از اسپوتنیک، سرگئی لاوروف روز جمعه در پیامی ویدئویی به همایش حقوق بین الملل در سنت پترزبوگ خاطرنشان کرد: دادگاه بین المللی کیفری تاکنون در مقابل فشارهای جمعی غرب مقاومت نکرده و دستورات موقتی را (علیه روسیه) صادر کرده است.
لاوروف افزود: به موازات اقدامات دادگاه لاهه، بیش از ۳۰ کشور که بیشتر آنها از اتحادیه اروپا و ناتو هستند تلاش می کنند به فرایند حمایت از اوکراین بپیوندند و ما این اقدامات را سوءاستفاده آشکار از فرایندهای دادگاه برای فشار آشکار و باج خواهی می دانیم.
اوکراین در ۲۶ فوریه سال گذشته میلادی و ۲ روز بعد از شروع جنگ، از روسیه به دادگاه بین المللی لاهه شکایت کرد.
کییف در شکوائیه خود به دادگاه بین المللی لاهه، روسیه را به نسل کشی و جنایت جنگی متهم کرده است. روسیه این اتهامات را رد می کند.
به گزارش ایرنا، رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تبدیل شد.
آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریمهای گستردهای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کییف ارسال کردهاند.
از برگزاری دور اول و دوم گفت وگوهای صلح بین روسیه و اوکراین در هفته نخست این درگیریها تا آخرین روزها و ساعتهای سال ۲۰۲۲ که از یک طرف مسکو برای ادامه مذاکرات اعلام آمادگی میکرد و کییف در واشنگتن به دنبال دریافت حمایتهای مالی و تسلیحاتی بیشتر برای ادامه جنگ بود گرفته، تا هفته نخست سال جدید میلادی که پیشنهاد آتشبس یکجانبه روسیه از طرف اوکراین رد شد و اروپا از ارسال سامانههای جدید نظامی به اوکراین پرده برداشت؛ تاکنون دورنمایی برای صلح دیده نشده است.
نظر شما