۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۱۱:۳۰
کد خبرنگار: 754
کد خبر: 85109700
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

دانشگاه امیرکبیر به عنوان هاب کشور در زمینه هوش مصنوعی انتخاب شد

تهران- ایرنا- معاون پژوهشی دانشگاه صنعتی امیرکبیر از انتخاب این دانشگاه به عنوان «هاب» کشور از سوی برخی وزارتخانه‌ها در زمینه هوش مصنوعی خبر داد.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، محمد جواد عامری شهرابی روز شنبه در مراسم اختتامیه هفتمین جشنواره هوش مصنوعی دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: بیش از یک دهه از برگزاری این مسابقه می‌گذرد. هدف از این نوع مسابقات این است که دانشگاه علاوه بر ارتقای سطح علمی و پژوهش، رابطه خوبی با صنعت برقرار کند. رابطه‌ای که از رهگذر آن مشکلات صنعت را حل کنیم. اگر رابطه موثری بین دانشگاه و صنعت ایجاد شود، به رفاه عمومی و بهبود وضعیت کشور منتهی می شود.

وی افزود: مشکلاتی در ارتباط بین دانشگاه و صنعت در گذشته وجود داشته است. ریشه برخی از این مشکلات به دانشگاه و برخی دیگر به صنعت برمی‌گردد. این مشکلات در کشورهای دیگر هم وجود داشته است.

عامری با بیان اینکه مسابقه هوش مصنوعی بر اساس نیازهای صنعت شکل گرفته است به طوری که عنوان هر مسابقه با نظر صنعت حامی مسابقه تعیین می شود، ادامه داد: پژوهشگران همیشه گلایه داشتند که پژوهش‌های آنها در کتابخانه‌ها خاک می‌خورد؛ اما امروز با برگزاری این نوع مسابقات پژوهش‌ها کاربردی می‌شوند.

وی گفت: در این راستا، سعی بر آن است پایان نامه ها را نیز به سمت حل مشکلات صنعت ببریم که قطعا صنعت هم حمایت خواهد کرد. با مذاکراتی که با شرکت فولاد مبارکه اصفهان داشتیم، آنها پذیرفتند که از پایین نامه های مرتبط با صنعت فولاد حمایت‌های خوبی داشته باشند. به طوری که، هر پژوهش مرتبط با فولاد مبارکه انجام شود، از ۳۰ تا ۷۰ میلیون تومان از پایان‌نامه‌اش حمایت مالی می‌شود. همچنین هر کدام از طرح‌هایی که بتوانند به طرح کلان برسند، از حمایت ۱۰۰ میلیون تومانی بهره‌مند می‌شوند. کسانی که در مسابقه برنده شدند یا نشدند هم می‌توانند از این حمایت‌ استفاده کنند با این شرط که یکی از استادان دانشگاه صنعتی امیرکبیر مسئولیت آن طرح را بپذیرد.

معاون پژوهشی دانشگاه صنعتی امیرکبیر تصریح کرد: اتاق بازرگانی هم اعلام کرده است که از پایان‌نامه‌های دانشجویان این دانشگاه حمایت خواهد کرد. هم راستا کردن پایان‌نامه‌ها با مشکلات کشور یکی از برنامه‌های مهم معاونت پژوهشی دانشگاه صنعتی امیرکبیر است. بازدید از واحدهای صنعتی هم یکی دیگر از اقدامات معاونت پژوهشی جهت آشنایی اساتید و دانشجویان با صنعت به شمار می رود. بعضی از شرکت‌ها هزینه‌های رفت و آمد و اسکان دانشجویان و استادان را برعهده گرفته‌اند تا پژوهش‌های دانشگاهی در راستای نیازهای آن شرکت ها هدایت شوند.

وی تاکید کرد: کمک هزینه پژوهش حداقل ۶۶ میلیون تومانی برای استادان جوان در راستای ارتباط بهتر با صنعت درنظر گرفته شده است.

معاون پژوهشی دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: هدف مسابقه این است که ارتباط خوبی بین دانشگاه و صنعت ایجاد کند. به همین دلیل، با تمام توان در این زمینه تلاش خواهیم کرد.

عامری با اشاره به اینکه از صنایع درخواست می‌کنیم به تقویت این ارتباط ادامه دهند، یادآور شد: برخی وزارتخانه‌ها دانشگاه صنعتی امیرکبیر را به عنوان هاب هوش مصنوعی کشور (ارتباط دهنده سازمان‌ها به یکدیگر) انتخاب کردند و اعلام کردند که هر دانشگاهی در کشور قصد دارد در زمینه هوش مصنوعی مرتبط با وزراتخانه مربوطه فعالیت کند، باید از طریق دانشگاه صنعتی امیرکبیر اقدام کند؛ چرا که ظرفیت‌های بسیار خوبی در این دانشگاه وجود دارد.

معاون پژوهشی دانشگاه صنعتی امیرکبیر افزود: هم‌اکنون پروژه‌های بسیاری در دانشگاه صنعتی امیرکبیر در حال انجام است که در همکاری با هوشمند سازی صنایع شکل گرفته است.

وی یادآور شد: هوشمندسازی یکی از اهداف اصلی دانشگاه صنعتی امیرکبیر است و ریاست دانشگاه بارها این بر این ماموریت تاکید داشتند. در این زمینه پتانسیل بالایی در دانشگاه وجود دارد. به جرات می توان گفت همه دانشکده‌های این دانشگاه، هم‌اکنون در موضوع هوشمندسازی فعالیت دارند. برای مثال در دانشکده نفت، موضوع هوشمندسازی چاه‌های نفتی بیش از یک دهه است نه تنها تدریس می شود بلکه پایان نامه ها و مقالات متعددی نیز منتشر کرده است. دانشکده های مثل مهندسی برق، مکانیک، شیمی و ... که مدت ها است در این زمینه فعال هستند؛ بنابراین به نظر من این مسابقه می‌تواند در سطح دانشگاه نیز برگزار شود.

عامری تاکید کرد: این دانشگاه جامع‌ترین و کامل‌ترین دانشگاه صنعتی کشور است. چرا که دانشکده های متنوع فنی نظیر مهندسی پزشکی، پلیمر، پتروشیمی را به طور انحصاری دارد و بقیه رشته های رایج را نیز به طریق اولی دارد؛ بنابراین از تمام صنایع برای ارتباط بیشتر با این دانشگاه دعوت می کنیم و امیدواریم دانشگاه و صنعت در کنار هم بتوانند مشکلات کشور را مرتفع کنند.

هدف از برگزاری مسابقات هوش مصنوعی حل مشکلات واقعی صنعت است

احمد نیک آبادی دبیر جشنواره هوش مصنوعی امیرکبیر نیز هدف از برگزاری این مسابقات را حل مشکلات واقعی صنعت عنوان کرد و گفت: بیش از ۲ هزار نفر در قالب ۸۵۰ تیم در مسابقات شرکت فعال داشتند.

وی افزود: مسائل و پروژه‌های درسی در این مسابقات مورد نظر نیستند و بیشتر به دنبال مسائل واقعی هستیم. هدف این مسابقات از ابتدا این بود که مسأله و داده های آن برگرفته از صنعت باشند تا به راهکارهایی متناسب با نیاز صنعت دست یابیم. نیازهای داخلی کشور هم در این زمینه از اهمیت زیادی برخوردار بودند. برای مثال مسابقات خاصی در حوزه خط و زبان فارسی برگزار شد.

نیک آبادی با اشاره به این که در دوره‌های اول مسابقه به داده‌های مناسبی دسترسی نداشتیم، گفت: به تدریج شرایط تغییر کرد و مسابقه کار خود را با داده‌های واقعی ادامه داد. همچنین سعی کردیم به زبان مشترکی با صنعت دست یابیم. در این راستا، لازم بود داده ها واقعی و قابل فهم برای دانشجویان باشد. یکی از دستاوردهای این مسابقه این بود که به تدریج مسائل مطرح در مسابقات به عنوان پروژه‌های درسی مورد استفاده قرار گرفتند.

دبیر جشنواره هوش مصنوعی تصریح کرد: تیم‌هایی که در مسابقه شرکت کردند، کیفیت بالایی داشتند. اغلب برگزیدگان مسابقات دارای مدارک تحصیلی کارشناسی ارشد و دکترا در حوزه های مرتبط از دانشگاه های برتر کشور هستند.

وی گفت: سه رتبه در مسابقات به صورت کیفی تعریف شد. کیفی بودن رتبه ها به این معنی است که ممکن است ۵۰ تیم در یک مسابقه شرکت کنند و هیچ تیمی حائز رتبه اول نشود و تنها یک رتبه سوم اعلام شود. رتبه اول یعنی تیمی بتواند مسئله را در سطح صنعت حل کند. رتبه دوم به تیمی تعلق می‌گیرد که مسئله را به خوبی شناخته و چالش‌های اصلی آن را حل کرده است اما هنوز تا تبدیل شدن به یک محصول واقعی فاصله دارد. رتبه سوم به تیمی اختصاص می‌یابد که به ابزار مسلط است اما با حل مسئله فاصله دارد.

نیک آبادی درباره دستاوردهای این مسابقات تاکید کرد: مهم‌ترین دستاورد این مسابقه ایجاد شور و نشاط علمی بین دانشجویان است. شرکت در مسابقات و رقابت با سایر تیم ها، خاطره خوبی برای دانشجویان می‌سازد. یکی دیگر از دستاوردهای مسابقه، جذب نیرو بوده است. مجموعه‌هایی که به عنوان حامی مالی حضور داشتند، از این مسابقات برای جذب نیروهای مورد نیاز خود استفاده کردند.

دبیر جشنواره هوش مصنوعی با اشاره به این که جذب سرمایه یکی دیگر از دستاوردهای مسابقه هوش مصنوعی امیرکبیر بوده است، افزود: این سرمایه‌ها در راستای حمایت از پایان‌نامه‌ها و پروژه‌ها مورد استفاده قرار گرفته است. ایجاد مسائل واقعی برای دانشجویان هم از جمله دستاوردهای دیگر این مسابقه بوده است. این مسابقات تک بعدی نیست و در طول سال هم برنامه‌های دیگری شامل سخنرانی ها، کارگاه ها و نشست های علمی برگزار می‌شود.

وی گفت: امسال پنج چالش در دوره هفتم مسابقات مطرح شد. مرکز تحقیق و توسعه همراه اول یکی از حامیان مسابقه بود که در دو بخش جستجوی کلمات کلیدی و تشخیص مقصود کاربر در دو حوزه پردازش صوت و پردازش متن مسابقه برگزار کرد. در بخش تشخیص مقصود کاربر ۸۳ تیم ثبت نام کردند که بعد از چند مرحله ارزیابی، در نهایت پنج تیم به مرحله نهایی راه یافتند.

نیک آبادی گفت: امسال چهارمین دوره چالش پیش بینی بازار سهام با همکاری کارگزاری پیشرو برگزار گردید که یکی از پویاترین چالش های مجموعه مسابقات هوش مصنوعی امیرکبیر در این سال ها بوده است. ۱۲ تیم از ۸۳ تیم ثبت نامی در این دوره از مسابقه به مرحله ارائه شفاهی راه پیدا کرده بودند که از سطح کیفی بسیار خوبی برخوردار بودند. اگر بتوانیم این الگو را در سایر مسابقات تکرار کنیم، به نتایج بسیار خوبی دست خواهیم یافت. دو چالش در این بخش مطرح بود یکی تشخیص روند شاخص کل بورس و دیگری پیشنهاد سبد سهام. جوایزی به صورت هفتگی، ماهانه و سالانه به شرکت‌کنندگان در این مسابقه اهدا می شود.

دبیر جشنواره هوش مصنوعی افزود: مسابقه دیگری هم تحت عنوان چالش کاشف با همکاری شرکت مدیریت امن الکترونیک کاشف در خصوص شناسایی تراکنش های مشکوک بانکی تعریف گردید. ۸۴ تیم در این بخش ثبت نام کردند و در نهایت هفت تیم برتر دعوت به ارائه شدند. این دومین همکاری شرکت کاشف با مجموعه مسابقات هوش مصنوعی امیرکبیر بوده است.

نیک آبادی ضمن تشکر از حامیان برگزاری مسابقه و تبریک به تیم های برگزیده، اظهار امیدواری کرد که دور بعدی مسابقات آبان ۱۴۰۲ برگزار شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha