۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۱۱:۳۳
کد خبرنگار: 785
کد خبر: 85109727
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

تشخیص آلزایمر و پارکینسون در ۴ ساعت

۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۱۱:۳۳
کد خبر: 85109727
تشخیص آلزایمر و پارکینسون در ۴ ساعت

تهران - ایرنا - محققان روش تشخیصی جدیدی در مقیاس آزمایشگاهی توسعه دادند که امکان تشخیص سریع‌تر و دقیق‌تر بیماری‌های عصبی را فراهم می‌کند. این روش به احتمال زیاد گشایشی برای درمان زودهنگام و کاهش بیماری‌های مختلف عصبی مانند آلزایمر و پارکینسون که میلیون‌ها انسان‌ را تحت تأثیر قرار می‌دهند، خواهد بود.

به گزارش روز شنبه گروه علم و آموزش ایرنا از تارنمای فیز، سانگ هیون اوه استاد گروه مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه مینه سوتا در آمریکا درمورد این روش تشخیصی گفت: این روش بیشتر روی بیماری‌های مزمن در گوزن ها تمرکز کرده است اما در نهایت هدف ما گسترش فناوری برای طیف گسترده‌ای از بیماری‌های عصبی است که آلزایمر و پارکینسون دو هدف اصلی هستند.

وی افزود: چشم‌انداز ما توسعه روش‌های تشخیصی فوق العاده حساس و قدرتمند برای انواع بیماری‌های عصبی است تا بتوانیم نشانگرهای زیستی را در مراحل اولیه تشخیص دهیم، شاید فرصت بیشتری برای استفاده از عوامل درمانی باشد که می‌توانند پیشرفت بیماری را کندتر کنند. ما می‌خواهیم زندگی میلیون‌ها نفر از مردم مبتلا به بیماری های عصبی را بهبود بخشیم.

بیماری‌های تخریب‌کننده عصبی مانند آلزایمر، پارکینسون، بیماری جنون گاوی و سی دبلیو دی (CWD که به‌طور گسترده در گوزن یافت می‌شود) یک ویژگی مشترک دارند، تجمع پروتئین‌هایی که به صورت اشتباهی در سیستم عصبی مرکزی تاخورده‌اند. تشخیص این پروتئین‌های ناصحیح تاخورده، برای درک و تشخیص این اختلالات ویرانگر بسیار مهم است. با این حال، روش‌های تشخیصی موجود، مانند سنجش ایمونوسوربنت مرتبط با آنزیم و ایمونوهیستوشیمی، می‌توانند گران‌قیمت، زمان‌بر و محدود باشند.

روش محققان دانشگاه مینه‌سوتا با نام Nano-QuIC (تبدیل القاء شده با نانوذرات)، به طور قابل‌توجهی عملکرد روش‌های پیشرفته تشخیص تاخوردگی ناصحیح پروتئین را بهبود می‌بخشد.

روش RT-QuIC شامل تکان دادن مخلوطی از پروتئین‌های معمولی با مقدار کمی پروتئین با تاخوردگی ناصحیح است. در ادامه با کمک واکنش زنجیره ای تکثیر پروتئین‌ها انجام می‌شود و امکان تشخیص این پروتئین‌های نامنظم را فراهم می‌کند.

محققان دانشگاه مینه‌سوتا با استفاده از نمونه‌های بافت گوزن نشان دادند که افزودن نانوذرات سیلیکا ۵۰ نانومتری به آزمایش‌های RT-QuIC زمان تشخیص را از حدود ۱۴ ساعت به تنها چهار ساعت کاهش می‌دهد و حساسیت را تا ۱۰ برابر افزایش می‌دهد.

یک چرخه تشخیص معمولی ۱۴ ساعته به این معنی است که یک تکنسین آزمایشگاه می‌تواند تنها یک آزمایش را در هر روز کاری عادی انجام دهد. با این حال، با زمان تشخیص کمتر از چهار ساعت، محققان اکنون می توانند سه یا حتی چهار آزمایش در روز انجام دهند.

محققان بر این باور هستند که Nano-QuIC در نهایت می‌تواند برای تشخیص بیماری‌های پروتئینی در انسان، به ویژه پارکینسون، بیماری کروتسفلد-جاکوب، آلزایمر و ALS مفید باشد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha