ژانرها یا گونههای ادبی به دو دسته روایی و غیرروایی تقسیم میشوند. رمان، حماسه، داستان کوتاه و چکامه جزو نمونههایی از ژانرهای رواییاند.
به گزارش روز شنبه ایرنا از روابط عمومی چهاردهمین جشنواره ملی شعر کودک و نوجوان رضوی، سید احمد میرزاده افزود: بدون تردید با پیروزی انقلاب اسلامی اشعار و داستانهای مذهبی رشد و ارتقا پیدا کرده و به یک ژانر درخشان بدل شده اند.
وی با بیان اینکه جشنواره شعر کودک و نوجوان رضوی باعث شده ادبیات دینی به ویژه شعر رضوی راه خود را یافته و در مسیر قوام و دوام قرار گیرد ادادمه داد: نگاه او به آثار رسیده به عنوان داور این جشنواره و تأثیر آن بر ترویج فرهنگ رضوی را در گفت و گوی زیر مورد بررسی قرار دادیم.
شاعر و نویسنده کودک و نوجوان با اشاره به این موضوع که سالیان درازی است شعر رضوی را پیگیری میکند، اظهار داشت: در سالهای گذشته تعداد آثار مربوط به امام رضا(ع) به این تعداد نبود و شعر درباره امام مهربانیها در آثار دینی کمتر یافت میشد و سوژهها نیز تکراری بود، اما به برکت جشنواره رضوی تعداد آثار بسیار زیادی تولید شده به نحوی که در این دوره میبینیم سیل اشعار روانه دبیرخانه جشنواره شده است.
میرزاده با تأکید بر اینکه جدا از کیفیت آثار رسیده، کمیت آثار هم قابل توجه است، گفت:: این یک اتفاق مطلوب است که شعر کودک و نوجوان رضوی در حال یافتن راه خود است و کم کم به نوع ادبی بدل شده است.
وی در ادامه به کیفیت آثار رسیده اشاره کرد و افزود: در دهه ۹۰ و سالهای اخیر، شعر کودک و نوجوان از نظر تخیل و ذهنیت کودکانه رشد قابل توجهی پیدا کرده است اما زبان شعر در سالهای اخیر ضعیف است و نوعی بی نظمی در چینشهای دستوری دیده میشود یا اینکه کلمات در معنای واقعی خود به کار نمیروند، اتفاقی که در دهه ۷۰ به چشم نمیخورد.
این شاعر و نویسنده اظهار داشت: بخش قابل توجهی از سوژهها از دریچههای تکراری چون کبوتر، ضامن آهو و پنجره فولاد فراتر نمی رفت، به همین خاطر شاعرانی که توانسته بودند مضامین تازهتر بیابند شانس بیشتری پیدا کردند.
میرزاده با اشاره به اینکه زاویه دید تازه و ابتکاری در برخی از آثار دیده میشود، ادامه داد: شاعران کمتری به زندگی و سیره امام رضا(ع) پرداختهاند به طوری که اغلب به زیارت میپردازند و در فضای زیارت هم نوعی تخیل وجود دارد که با فضای واقعی زیارت امام رضا(ع) فاصله دارد.
وی در ادامه با تأکید بر اینکه جشنواره شعر کودک و نوجوان رضوی باعث شد ژانر ادبیات دینی کودک و نوجوان مورد توجه قرار گیرد، گفت: در کشور ما به این ژانر بی توجهی شده بود، حتی این دسته از اشعار در جشنوارههای معمولی مورد بی توجهی قرار میگرفت.
ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان با مشارکت بنیاد بینالمللی فرهنگیهنری امام رضا علیهالسلام و معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و به مناسبت دهه کرامت، چهاردهمین جشنواره ملی شعر کودک و نوجوان رضوی را برگزار میکند.
این جشنواره در ۲ بخش شعر «کودک» و شعر «نوجوان» با موضوع احادیث رضوی، برداشت شاعرانه از روایات و معارف آسمانی زیارتنامه امام رضا علیهالسلام، مناقب، صفات و فضائل امام رضا علیهالسلام، کرامات امام رضا علیهالسلام و جلوههای فرهنگ رضوی همچون علم، شفاعت، حلم، شفا، مهربانی و حرم امام رضا علیهالسلام برگزار میشود.
وی ترویج اندیشه امامت و تحکیم نظام ولایت با محوریت شخصیت، سیره و معارف امام رضا علیه السلام و فرهنگ رضوی در سطح جامعه از طریق گسترش فعالیتهای فرهنگی، هنری و رسانهای از اهداف این جشنواره است.
مراسم اختتامیه چهاردهمین جشنواره ملی شعر کودک و نوجوان رضوی و تجلیل از برگزیدگان جشنواره فردا ۲۴ اردیبهشت برگزار میشود.
نظر شما