به گزارش خبرنگار ایرنا، آرزو ذکایی فر روز یکشنبه در جلسه کاهش آسیبهای اجتماعی استان زنجان، افزود: منابع و داده موثق، به رغم آنکه سازمانهای مختلف در حوزه های مامویتی خود این موارد را ثبت و ضبط می کنند، وجود ندارد بر همین اساس سازمان بهزیستی آمار آسیب های اجتماعی را که در کف جامعه رخ می دهد، ندارد.
این مسوول ادامه داد: مطالعات و پژوهش ها همواره مکمل داده های برای ارائه خدمت بوده است تا سیاستگذاران بتوانند تصمیمات بهتری را در امور مختلف اتخاذ و اجرایی کنند.
ذکایی فر با بیان اینکه سازمان بهزیستی از ۱۰ سال گذشته، نظام رصد آسیبهای اجتماعی را در کشور فعال کرده است، افزود: مطالعات پیمایش آسیب های اجتماعی درسطح استان از جمله این موارد است.
وی با بیان اینکه از اواخر سال ۱۴۰۰ جمع آوری داده های شهرستانی مورد توجه قرار گرفته است، اظهار داشت: بر این مبنا مطالعات رصد اجتماعی از طریق روش کمی و ابزار استاندارد در ۴۷۰ شهرستان کشور آغاز و داده ها جمع آوری شده است.
معاون پیشگیری از آسیبهای اجتماعی مرکز توسعه پیشگیری سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: در زمان حاضر آسیب های اجتماعی هر استان با توجه به نوع شهرستان ها مشخص شده است.
وی با بیان اینکه همواره بر کاهش آسیب های اجتماعی متمرکز شده ایم، اضافه کرد: این در حالی است که هرگز عوامل تعیین کننده آسیب های اجتماعی مورد بررسی قرار نگرفته است و بر این مبنا باید این مسائل مورد توجه جدی قرار گیرد.
ذکایی فر افزود: نه تنها سازمان بهزیستی بلکه دستگاه های مختلف کارهای متعددی را در حوزه اجتماعی انجام می دهند که نوع آسیب ها و عوامل تاثیرگذار به ویژه محلات در این برنامه ها اهمیت دارد و باید منابع داده ها را به روز کنیم.
معاون پیشگیری از آسیب های اجتماعی مرکز توسعه پیشگیری سازمان بهزیستی کشور با تاکید بر اینکه برنامه های آسیب های اجتماعی در استان ها متفاوت خواهد بود، ادامه داد: استان ها باید برنامه های اقدام و عمل را با همکاری دستگاه های متولی مورد توجه قرار دهند.
ذکایی فر با بیان اینکه در زمینه مداخلات آسیب های اجتماعی ضعف هایی از جمله در بخش حکمرانی وجود دارد که باید رفع و موارد مثبت تقویت شود خاطرنشان کرد: وجود داده های متقن و ارائه الگوهای مداخلاتی موثر می تواند در این حوزه مفید باشد.
نظر شما