۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۲۲:۳۶
کد خبرنگار: 2862
کد خبر: 85111566
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

اعرافی: دفاع از مسیحیان و پیروان ادیان ابراهیمی را وظیفه خود می‌دانیم

قم- ایرنا - مدیر حوزه‌های علمیه کشور با تاکید بر مقابله با جنایت‌های رژیم صهیونیستی گفت: ما ضمن آنکه مسلمان هستیم، در عراق و هر کجا که لازم باشد، دفاع از مسیحیان و متدینان به ادیان ابراهیمی و توحیدی را وظیفه خود دانسته و از آنان حمایت می‌کنیم.

به گزارش خبرنگار ایرنا، آیت‌الله علیرضا اعرافی شامگاه یکشنبه در دیدار با رهبر جهانی کلیسای شرق آشور طی سخنانی با اشاره به جایگاه ویژه و خاص حوزه علمیه قم افزود: قم یکی از مهم‌ترین کانون‌های اندیشه الهی، نه تنها در ایران، بلکه در جهان اسلام و حتی کل جهان است.

وی در ادامه با ذکر این نکته که انقلاب اسلامی به عنوان نهضتی برای بازگشت به دین و اندیشه‌های الهی از این شهر پایه‌ریزی شد گفت: ۶۰ سال قبل، در شرایطی که جهت بشریت در شرق و غرب به سمت مادی گرایی محض و اندیشه‌های مادی بود، از این شهر فریادی از سوی حضرت امام(ره) بلند شد.

آیت‌الله اعرافی ادامه داد: آن ندا در حقیقت تغییر معادله‌های معرفتی و فکری جهان معاصر از رویکردهای مادی به رویکردهای آسمانی و قدسی بود.

مدیر حوزه‌های علمیه همچنین یادآور شد: این نهضت و انقلاب از یک درون مایه مشترک دینی و آسمانی با ادیان دیگر برخوردار است، و هیچ‌گاه مقوله برخورد و مصادمه با آنها را در دستور کار قرار نداده است.

وی افزود: این نشان دهنده این است که قم به عنوان یک پایگاه بزرگ علمی و معرفتی ضمن آنکه اندیشه معارف اهل بیت‌(ع) و اسلام ناب را تعمیق می‌بخشد، و به ایران و جهان عرضه می‌کند، همزمان به گفت‌وگو و ارتباط سازنده با ادیان نیز معتقد است و به آن التزام دارد و بر سر آن ایستاده است.

امام جمعه قم گفت: این موضوع از حوزه علمیه قم به نظام سیاسی جمهوری اسلامی نیز انعکاس یافته و در قانون اساسی ما تجلی پیدا کرده، و نماد آن هم حضور یک فرد به عنوان نماینده مسیحیان آشوری در مجلس شورای اسلامی است.

آیت‌الله اعرافی در آمیختگی خون‌های پاک مسلمانان و مسیحیان در دفاع از ایران و ارزش‌های الهی به‌ویژه در دوران دفاع مقدس را مورد توجه قرار داد و گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی به فرزندان مسیحیت و خانواده شهیدان مسیحی عنایت ویژه‌ای دارند.

وی همچنین افزود: در میان ادیان، ما برای مسیحیان آشوری احترام خاصی قائل هستیم، و امیدواریم این احترام و تعامل متقابل افزایش پیدا کند.

امام جمعه قم در بخش دیگری از سخنان با بیان اینکه هم اکنون بیش از ۱۰۰ هزار تَن از سراسر ایران و ۱۰۰ کشور جهان در قم درحال تحصیل علوم اسلامی هستند، و بیش از ۱۰ هزار معلم و پژوهشگر نیز فعالیت می‌کنند خاطرنشان کرد: بزرگترین و مهم‌ترین مراجع جهان اسلام و تشیع در قم حضور دارند، و بیش از ۲۰۰ رشته نیز در قلمرو علوم و معارف اسلامی اجرا می‌شود.

وی با یادآوری اینکه مهم‌ترین پایگاه نشر کشور پس از تهران، قم است بیان داشت: در علوم اسلامی در ایران، قم جایگاه نخست را دارد، و صدها مرکز و موسسه علمی و آموزشی و پژوهشی در این شهر درحال فعالیت هستند.

وی همچنین اضافه کرد: صدها حوزه، دانشگاه و موسسه علمی در ایران و جهان با حوزه علمیه قم در ارتباط هستند، بخش زیادی از حوزه‌های کشور هم مستقیم از این شهر هدایت می‌شوند.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور با اشاره به این مطلب که در ایران ۲ نظام علمی شامل دانشگاه و علوم حوزوی در سطوح عالی داریم گفت: مقر و کانون علوم حوزوی در قم است، در نظام علمی و آموزشی حوزه به تحقیق‌های مشترک و میان دینی و مذهبی بسیار توجه می‌شود، و گنجینه فاخری از طرح‌ها، پایان‌نامه‌ها و کتاب‌های ناظر به مطالعات اسلام و مسیحیت نیز وجود دارد.

آیت‌الله اعرافی با تاکید بر اینکه حوزه علمیه همواره به تعامل ادیان و مذاهب تاکید داشته و به طور خاص در مسیحیت در شاخه‌ها و نحله‌های آن متمرکز بوده است گفت: هدف ما گسترش ارتباط با ادیان دیگر است، تا گفت‌وگوها به سطح عمیق‌تر علمی بیانجامد و توجه جامعه دینی و علمی حوزه نیز به این مقوله بیشتر جلب شود.

وی خاطرنشان کرد: تلاش ما این است که دستگاه علمی و دینی حوزوی به این مقوله بیشتر توجه کند و در شعاع همین راهبرد نیز اقدام‌های متعددی را طراحی کرده‌ایم از جمله آنکه، مکاتبه‌های گوناگونی با مسیحیت انجام شده‌است، تا نقطه عطفی برای تعامل باشد.

آیت الله اعرافی در بخشی از سخنان گفت: ادیان ابراهیمی و توحیدی وظایف جدی و مشترکی را در قبال بشریت معاصر و سوق دادن افکار به سمت عالم قدس دارند، تا انسان را از فرو افتادن در یک جانبه‌گرایی و عالم ماده نجات دهیم.

وی افزود: ضمن اینکه ترقیات عالم مادی می‌پذیریم و منصفانه با آن برخورد می‌کنیم، بُعد غیبی، روحی و قدسی بشر را نیز باید تقویت کنیم.

مدیر حوزه‌های علمیه در بخشی از سخنان با بیان اینکه ظلم‌هایی که در دنیای امروز صورت می‌گیرد، برای هیچ انسانی قابل قبول نیست گفت: همه ما برای مواجه با ظلم در معادله‌های جهانی باید اقدام‌های هماهنگی داشته باشیم.

آیت‌الله اعرافی گفت: فروپاشی خانواده به عنوان سلول بنیادین جامعه سالم، و یا مشکل‌های محیط زیست چالشی است که همه ادیان می‌توانند در مورد آن گفت‌وگو کنند و اقدام‌هایی برای کاهش آسیب‌ها و چالش‌ها انجام دهند.

وی با بیان اینکه بخش‌های علمی و فرهنگی حوزه برای ارتباط قوی با مسیحیان آشوری آمادگی زیادی دارند افزود: روابط ما با مسیحیت آشوری، که ریشه در ایران کهن دارد، روابط خوبی است.

امام جمعه قم همچنین با اشاره به ایستادگی ایران در برابر افراط گرایی دینی و مذهبی خاطرنشان کرد: در مقابل داعش مهم‌ترین سد دفاعی ایران بوده، در برابر ظلم اسرائیل نیز مقاوم و محکم ایستاده است.

مدیر حوزه تصریح کرد: ما ضمن آنکه شیعه و نحله ممتازی در مجموعه مذاهب اسلامی هستیم، در کنار برادران اهل سنت در فلسطین و نقاط دیگر می‌ایستیم و در دفاع از آنها حتی خون خود را نیز تقدیم می‌کنیم.

وی همچنین اضافه کرد: ما ضمن آنکه مسلمانیم، در عراق و هر کجای دیگر که لازم باشد، در دفاع از مسیحیان و متدینان سایر ادیان ابراهیمی و توحیدی ایستاده‌ایم، در برابر ظلم صهیونیسم نیز همه وظیفه داریم که مقاومت کنیم.

مدیر حوزه‌ها در بخش پایانی سخنان بیان کرد: به همت بلند عالمان دینی و همه ادیان الهی و مذاهب اسلامی، جهان آینده، پیشرو و سرشار از رفاه و سعادت، معنویت، اخلاق و آمیخته با صلح و صمیمت است.

فضای گفت‌وگوی ادیان در ایران فراهم است

رهبر جهانی کلیسای شرق آشور نیز با بیان اینکه برای سوم بار به ایران و نخستین بار به شهر قم سفر می‌کند گفت: از نظام جمهوری اسلامی به خاطر این میزبانی سپاسگزاریم.

پاتریارک مار آوا سوم روئیل با اشاره به فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: خرسندیم که در ایران فضای خوبی برای گفت‌وگو میان ادیان وجود دارد.

وی همچنین وجود این فضای گفت‌وگو را با توجه به تهدیدها و چالش‌های زیادی که برای جوانان است، مهم ارزیابی کرد و گفت: مسیحیت آشوری قدمتی زیادی در ایران دارد، و کلیسای شهر آشوری تحت عنوان پارس مشهور است.

رهبر مسیحیان شرق آشور یادآور شد: از قرن اول میلادی این کلیسا گسترس پیدا کرد، ما آشوریان فرزندان ملت ایران هستیم و بیگانه نیستیم.

وی افزود: اینکه مسیحیت را پذیرفتیم و فرزندان راستین ایران هستیم، برای ما افتخار بزرگی محسوب می‌شود.

وی در ادامه با ابراز خرسندی از اینکه در ایران کلیساها و ابنیه‌ها گسترش پیدا می‌کند و حفظ و حراست می‌شود گفت: هر چند امروز شاهد وجود مسیحیت در دنیای غرب هستیم، اما در حقیقت این دین و آیین از شرق ظهور پیدا کرده است.

وی با بیان اینکه مسیحیت را باید در شرق تعریف کنیم گفت: کلیسای مسیحیت در امپراطوری فارس گسترش یافته، کلیسای حضرت مریم در شهر ارومیه از قدیمی‌ترین کلیساهای کل جهان است، و این اثبات بر این ادعاست که مسیحیت چقدر کهن است و باعث خوشحالی و خرسندی می‌باشد.

مسئولان ایرانی حامی پیروان مسیحیت هستند

نماینده مسیحیان آشوری در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: مسئولان ایرانی حامی مسیحیان هستند و این یک واقعیت عینی است.

شارلی انویه تکیه همچنین با بیان اینکه برای برگزاری چهارمین دوره گفت‌وگوی دینی مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌ها با کلیسای شرق آشور با حضور رهبر جهانی کلیسای شرق آشور در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، ارگان‌های مختلف کمال هماهنگی را داشتند گفت: در این رابطه با محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی و مهدی مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ملاقات داشتم، که از این موضوع بسیار خوشحال شدند و استقبال کردند.

وی با بیان اینکه اتحاد و همدلی و همبستکی اسلام و مسیحیت می‌تواند در کل دنیا زبانزد باشد گفت: این برای ما افتخار است که جایگاه مسیحیان حفظ شده، و ارزش‌های دینی آنها مورد احترام قرار می‌گیرد.

نماینده مسیحیان آشوری در مجلس با اشاره به اینکه جامعه مسیحی در کنار سایر اقشار مردم ایران در دفاع از این کشور حضور همه جانبه داشته‌اند یادآور شد: چندی قبل شاهد تشییع باشکوه یکی از شهیدان آشوری بودیم، که اوج همبستگی و اتحاد را به نمایش گذاشت.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha