سعید ابیت روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این مطالعات با انعقاد قرارداد بین اداره امور عشایر استان قزوین و مشاور طرح مطالعات امکان سنجی طرفیت ها و منابع جامعه و مناطق عشایری به منظور توسعه فرصت های شغلی پایدار در حوزه های صنایع دستی و گردشگری جامعه بنیاد در مناطق منتخب عشایری قزوین آغاز شد.
وی اظهار کرد: عشایر قزوین طی سالیان اخیر اخیر به دلیل کاهش بارندگی و فقر مراتع از حیث اقتصادی دچار مشکل شده اند بنابراین به منظور کاهش وابستگی به اقتصاد تک بعدی (صرفاً دامداری) و تنوع بخشی به درآمد عشایر، سازمان امور عشایر ایران اجرای چهار طرح توسعه صنایع دستی، گردشگری عشایری، توسعه گیاهان دارویی و ایجاد زنجیره تولید گوشت قرمز را برنامه های خود قرار داده است.
رئیس اداره امور عشایر استان قزوین اظهار کرد: با توجه به عدم سابقه مطالعات در زمینه گردشگری و صنایع دستی عشایری در قزوین و لزوم شناخت مناسب از صنایع دستی موجود و ظرفیت های گردشگری استان طرح مطالعاتی یاد شده آغاز شد.
ابیت افزود: با اجرای طرح مذکور سند راه احیا صنایع دستی و گردشگری پایدار در مناطق عشایری استان قزوین تهیه و اجرا خواهد شد.
۲ هزار و ۳۰۰ خانوار عشایری در استان قزوین زندگی می کنند که شغل اصلی آنها دامپروری (دام سبک) است.
از مهم ترین اقوام عشایری استان قزوین می توان به ایل شاهسوند و کله کوهی که در فصل کوچ بهاره از مناطقی از بویین زهرا به زرندیه در استان مرکزی کوچ می کنند و همچنین ایلات کلهر که از مناطق پایین دست طارم سفلی به ارتفاعات این منطقه کوچ می کنند، اشاره کرد.
بخشی از اقوام عشایری استان قزوین نیز لک و لر بوده و در بخش های کوهین و طارم سفلی ساکن هستند.
نظر شما