به گزارش ایرنا، عبدالله رشیدیپور روز چهارشنبه در همایش ملی جامعهشناسی مرز در دانشگاه کردستان با بیان اینکه برای ارتقای وضعیت مرزنشینان اقداماتی صورت گرفته است، اظهار کرد: تامین زیرساختها در مناطق مرزی آغاز شده که نوید آیندهای خوب برای کردستان و مرزنشینان است.
وی یادآور شد: وضعیت کنونی مرزها برای استاندار کردستان به عنوان نماینده عالی دولت هم پذیرفته نیست و همچنان در حال تلاش و پیگیری برای بهبود وضع موجود هستیم.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استاندار کردستان ضمن اشاره به ۲۲۰ کیلومتر مرز مشترک استان کردستان با عراق، افزود: مرز نقطه جداکننده بین کشورهاست و این نقطه میتواند هم فرصت و هم تهدید باشد.
رشیدیپور با اشاره به اهمیت مبادلاتی که در مرزهای رسمی صورت میگیرد، یادآور شد: میتوان بخشی از درآمد حاصل از این مبادلات را به تامین زیرساختهای مرزی اختصاص داد.
وی ادامه داد: مناطق آزاد تجاری بانه و مریوان مصوب و توسط شورای نگهبان تایید و فعالیت عملیاتی کردن آن شروع شده که میتواند تاثیر بسزایی در توسعه این مناطق داشته باشد.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استاندار کردستان از برگزارکنندگان همایش خواست تا مقالات دریافت شده را به منظور بهرهگیری از آنها در اختیار مسئولان قرار دهند و تاکید کرد: برگزاری این همایش میتواند تاثیر مثبتی در این زمینه داشته باشد.
دومین همایش ملی جامعه شناسی مرز، سیاستهای توسعه و حیات اجتماعی مرزنشینان از امروز آغاز شده و تا فردا ادامه دارد.
در این همایش ۲ روزه در قالب ۶ نشست تخصصی و ارائه ۲۸ مقاله به صورت سخنرانی به ابعاد مفهومی و نظری مطالعات مرز، تجربه زیسته مرزنشینی، سیاستهای توسعه در مناطق مرزی با تاکید بر تغییرات خانواده، جمعیت و وضعیت آموزش در مناطق مرزی و چگونگی بازنمایی مرز در رسانههای ارتباط جمعی پرداخته میشود.
در این همایش دکتر سید حسین سراج زاده، دکتر ستار عزیزی، دکتر حاتم حسینی، دکتر جلیل کریمی و دکتر بهمن باینگانی به عنوان سخنران کلیدی به ایراد سخنرانی میپردازند.
از دیگر برنامههای دومین همایش ملی جامعه شناسی مرز، برگزاری میزگرد و پنلهایی در راستای محورهای همایش و با حضور صاحبنظران و مسوولان هر حوزه است.
نظر شما