۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۱۱:۴۱
کد خبرنگار: 3107
کد خبر: 85115969
T T
۳ نفر

برچسب‌ها

بانگ شادی در شب به یاد ماندنی "تارآوا"

۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۱۱:۴۱
کد خبر: 85115969
بانگ شادی در شب به یاد ماندنی "تارآوا"

بجنورد- ایرنا- سومین جشنواره موسیقی "تارآوا" با هنرمندی پیشکسوتان و تارنوازان این حوزه شامگاه جمعه در شهرستان شیروان خراسان شمالی طنین انداز شد و هنرمندان این خطه در سالن غدیر شورآفرینی کردند.

به گزارش ایرنا، شورآفرینی هنرمندان خراسان در موسیقی مقامی زبانزد خاص و عام است، خطه ای که در دل خود هنرمندانی همچون "سهراب محمدی"، "رحمان گواهی"، "رضا رضا زاده"، "رحیم خان بهادری" و "محمد ابراهیم رخشا" را پرورانده است که اکنون در بین ما نیستند.

مردم این دیار به گنجینه فرهنگ ها معروف هستند و این موضوع را می توان در سبک زندگی، آداب، رسوم و سلایق افراد به وضوح مشاهده کرد و این خود موجب جاذبه و متفاوت بودن این خطه شده است.

خواستگاه موسیقی در شمال خراسان در قالب نواهای کردی، ترکی و ترکمنی نمایان می شود و سازهای کمانچه، سورنا، دوتار، دهل و نی بر دستان نوازندگان این خطه جلوه گری می کنند.

این خطه به واسطه ظرفیت غنی از هنرمندان موسیقی همواره میزبان جشنواره های زیادی است و به تازگی جشنواره تارآوا در مجتمع فرهنگی هنری شهرستان شیروان برگزار شد که مورد استقبال مطلوب هنردوستان نیز قرار گرفت.

این جشنواره برای اولین بار در یکی از شهرستان های خراسان شمالی به غیر از بجنورد برگزار شد و این شهرستان که هنرمندان زیادی را در دل خود پرورانده است توانستند شبی خاطره انگیز را از هنر موسیقی مقامی خلق کنند.

نوای موسیقی بر دل و جان هر فردی در این شب خاطره انگیز تنیده شد و شاگردان در برابر پیشکسوتان پنج بر تار زدند و ذوق و هنر خود را به نمایش گذاشتند.

از هر طیف و هر گروه سنی در این جشنواره حضور داشتند؛ همه آمده بودند تا دقایقی را با هنرمندان و سازهای آنها همنشین شوند هر یک در جایگاه خود نشستند مجری شروع به سخن کرد و بعد از آن مرشد "علی مشکدان" با ضرب خود چند بیتی را در وصف حضرت علی (ع) تقدیم حضار کرد.

مراسم با گروه موسیقی مقامی "ساغر" که به سرپرستی سعید فرامرزی و هنرنمایی فاطمه علی آبادی، محسن محمدی، یاسمین شاکری تنها، نیما خردادزاده و سامان فیروزه با پوشش محلی زینت بخش این آیین شده بود.

با اعلام مجری و دعوت وی از گروه موسیقی ترکمن به سرپرستی بای گلدی یزدانی و هنرمندان بای گلدی یزدانی، جبار خادمی و عبدالصادق محمدی بر روی صحنه رنگ و بوی دیگری به این جشنواره داد.

بعد از آن استاد روشن گل افروز به روی صحنه دعوت شد، وی قطعه بسیار زیبا در رابطه با بی وفایی دنیا اجرا کرد و مردم به احترام این بزرگوار ایستادند و چند دقیقه ای این نوازنده محبوب خراسان را تشویق کردند.

یاد و نوای دلنشین موسیقی و سبک آنها هرگز از ذهن ها پاک نخواهد شد چرا که این نوازندگان در طول عمر خود شاگردان بسیاری تحویل جامعه هنری داده اند و هم اکنون ادامه روی راه آنها هستند و این را من نه، بلکه شورآفرینی نوازندگان خراسان شمالی در جشنواره های استانی، کشوری و بین المللی بازگو می کند.

هرچه از هنر و هنرمندان این دیار بگوییم کم گفته ایم اما هنر موسیقی در دل و جان مردم این سرزمین تنیده است و مخاطبان بسیاری دارد چرا که موسیقی بخشی از زندگی آنها و در غم و شادی همواره همراه آنها بوده است.

بانگ شادی در شب به یاد ماندنی "تارآوا"

این جشنواره‌ها به محلی برای بروز استعدادهای سرود بدل شده است و هر ساله تعدادی از نوازندگان استان در این رویداد شرکت می کنند و بار دیگر ساز تار در سالن غدیر شیروان جلوه ای ویژه به شور مردمی بخشید و با استقبال پرشور سالن همراه باود

موسیقی دوتار که از گذشته های دور یار و یاور ترکمنان مرزنشین خراسان شمالی بوده است و روزگاری محفل موسیقی «باغشی‌ها» که از آنان به عنوان نوازندگان و خوانندگان ترانه‌های ترکمن یاد می‌شود، برای این اقوام، کلاس های درسی از تاریخ و فرهنگ ترکمن بود به گونه ای که با نوای سازشان در غم و شادی قومشان شریک می‌شدند و همراه با زمان با شعر و موسیقی با مردم هم آواز بودند.

این موسیقی اصیل با وجود القای آرامش روح و روان، دلنوازی و گره خوردن با اشعار زیبای مختومقلی فراغی، سالهاست که دیگر یاور دردها و شادی این قوم مرزنشین نیست و فعالیت باغشی هایش تنها محدود به نوازندگی برای حاضران در برخی جشنواره‌ها شده است.

به تعبیری دیگر موسیقی مقامی و باغشی ها ترکمن که بخشی از شادی و جشن مردم بودند و سازشان برای عاشقان کوک می شد، دیگر حتی در منطقه خود هوادار آنچنانی ندارد و سالهاست که هنرمندان موسیقی ترکمن در این منطقه مرزی کم فروغ شده اند.

به گزارش ایرنا، شمال خراسان در برگیرنده شهرهای بجنورد، اسفراین و شیروان از مناطقی است که خواستگاه موسیقی در قالب نواهای کردی، ترکی و ترکمنی محسوب می‌شود و سازهای کمانچه، سورنا، دوتار، دهل و نی بر دستان نوازندگان این خطه شورآفرینی می‌کند.

مردم این دیار به گنجینه فرهنگ‌ها معروف هستند و این موضوع را می‌توان در سبک زندگی، آداب، رسوم و سلایق افراد به وضوح مشاهده کرد و این خود موجب جاذبه و متفاوت بودن این خطه شده است.

ویژگی خاص این سرزمین موجب شده تا موسیقی‌دان های زیادی از این خطه هنرور در سطح کشوری و ملی صاحب عنوان شوند و نام‌آوران این دیار باشند، امسال نیز هنرمندان این مرزو بوم در سی‌وهشتمین جشنواره موسیقی فجر شرکت کردند و همچون گذشته می‌درخشند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha