واگذاری زمین برای احداث ۱۵۰ هزار متر مربع گلخانه در سیستان وبلوچستان

زاهدان- ایرنا- رئیس سازمان جهادکشاورزی سیستان وبلوچستان گفت: به منظور توسعه گلخانه در این استان در قالب ۳۰ پرونده ۱۵۰ هزار متر مربع اراضی برای واگذاری به کشاورزان مورد تایید قرار گرفت.

به گزارش ایرنا، سید محمد سید حسینی روز دوشنبه در نشست کمیسیون تبصره یک ماده یک واگذاری اراضی سیستان و بلوچستان اظهار داشت: در حال حاضر ۱۳۰ هکتار گلخانه با هدف افزایش بهره‌وری در تولید و استفاده بهینه از منابع آبی در این استان در حال ساخت است.

وی ادامه داد: با توجه به چالش کمبود آب، تغییر الگوی کشت ضرورت دارد به طوریکه توسعه سطح زیر کشت گلخانه‌ها به اصلاح الگوی کشت و افزایش تولید در حوزه کشاورزی کمک می‌کند.

رئیس سازمان جهادکشاورزی سیستان وبلوچستان سطح گلخانه فعال این استان را حدود ۳۸۵ هکتار عنوان کرد و گفت: سالانه ۷۳ هزار تن انواع محصول نظیر گوجه‌فرنگی، خیار، فلفل دلمه‌ای، بادمجان، توت فرنگی، سبزیجات برگی روانه بازار مصرف می‌کنند.

حسینی تصریح کرد: سال گذشته ۷۸ مجوز کمیسیون تبصره یک ماده یک به مساحت حدود ۸۷۶ هزار متر مربع در شهرستان های سیب و سوران، زابل، دشتیاری، خاش ، هامون، نیمروز، هیرمند، لاشار،چابهار،دلگان،تفتان، زرآباد، ایرانشهر و میرجاوه صادر شده که از این تعداد ۴۴ مجوز به مساحت حدود ۳۰۰ هزار متر مربع در سطح شهرستان ها با تاکید بر حفظ کاربری اراضی و تقویت زنجیره‌های تولید و امنیت غذایی به گلخانه اختصاص داده شد.

وی صرفه‌جویی در مصرف آب، افزایش بهره‌وری، امکان کاشت و برداشت محصول در تمام فصول، امکان پرورش محصولات خارج از فصل و اقلیم، قابلیت مقابله با تهدیدات و خسارات به خاطر امکان کنترل‌ و اقدامات پیشگیرانه را از مزایای کاشت گلخانه‌ای در استان ذکر کرد و افزود: گوجه‌فرنگی، خیار، فلفل دلمه‌ای، بادمجان، توت فرنگی، سبزیجات برگی و گل رز عمده محصولات تولیدی گلخانه‌های این استان هست که بخش قابل توجهی از این محصولات نظیر گوجه فرهنگی به خارج کشور صادر شده است.

به گزارش ایرنا، شهرستان‌های جنوبی سیستان‌وبلوچستان بویژه ۲ شهرستان بندی چابهار و کنارک با توجه به همجواری با آب‌های آزاد و دمای هوای مناسب در طول سال به عنوان یک گلخانه طبیعی بهترین شرایط و موقعیت را برای کشت انواع محصولات دارد.
دمای هوای این شهرها، خاک حاصلخیز، تفاوت نوع تابش خورشید و درجه حرارت این شهر با سایر نقاط کشور بهترین موقعیت برای کشت‌های گلخانه‌ای و سایر محصولات گرمسیری و نیمه گرمسیری را فراهم کرده است.
از سوی دیگر دسترسی مناسب چابهار به بازارهای جهانی بهترین شرایط را برای ساخت گلخانه و تولید محصولات کشاورزی به وجود آورده است و می‌توان علاوه بر تأمین بازار مصرف داخلی از طریق بندر شهید بهشتی محصولات تولیدی را به کشورهای مختلف دنیا صادر کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha