به گزارش خبرنگار اعزامی ایرنا به مشهد مقدس، محمد ابوالجدایل در نشست بررسی سینمای سرزمین های اسلامی در جریان برگزاری جشنواره بین المللی فیلم و فیلمنامه ایثار بیان کرد: شاید یکی از دلایلی که سینماهای اسلامی نتوانستند پیشرفت کنند حمایت نکردن دولت ها از سینماها است و دلیل بعدی گرایشات مذهبی و تندروی ها در جهان اسلام است.
وی افزود: علی رغم همه موارد ما فیلم های شاخص و جاودانه در سینمای تاریخی داریم مانند فیلم محمد رسول الله ساخته مجید مجیدی، سفر به مکه و فجر الاسلام که بیشتر به حوادث قبل از اسلام پرداخته اند.
ابوالجدایل تاکید کرد: مفهوم جدی و گسترده ای که بتواند سینمای جامعی از اسلام را معرفی کند، وجود ندارد.
این فیلمساز اهل سوریه خاطرنشان کرد: اگرچه از برخی موانع عبور کردیم اما محورهای مشترک زیادی در بین کشورهای اسلامی وجود دارد که می توان به آنها پرداخت.
ابوالجدایل افزود: در حالی که ظرفیت های انسانی و مالی زیادی موجود است اما شاهد آثار برجسته در سینماهای جهان اسلام نیستیم.
وی ادامه داد: جشنواره های زیادی هم وجود ندارد که به موضوعات اسلامی پرداخته شود و این نوع جشنواره ها باید افزایش یابد.
ابوالجدایل تصریح کرد: جمهوری اسلامی توجه خوبی را به موضوعات دارد و نقش خود را به خوبی در جشنواره هایی نظیر مقاومت و ایثار را که اکنون در بخش بین المللی در حال برگزاری است، ایفا می کند.
این فیلمساز اهل سوریه با بیان اینکه یکی از بارزترین و اثرگذارترین فیلم ها یونس نبی بود که زمانی که در سوریه پخش شد کسی در خیابان نبود، گفت: باید به سمت ساخت کارهای مشترک نظیر موضوع فلسطین برویم چون چالش های مشترکی داریم و آسیب های مشترکی به ما زده می شود.
ابوالجدایل توضیح داد: باید یک مسیر مشترک را برای کارگردانان جهان اسلام فراهم کنیم.
وی خاطرنشان کرد: جشنواره بین المللی ایثار قدم بزرگی در این راه بود امیدوارم موضوع اتحاد کارگردانان جهان اسلام هم به نتیجه برسد.
سینمای اسلام دچار تزلزل شد
یک فیلمساز از کشور عمان نیز در این نشست در خصوص موانع پیش روی سینمای جهان اسلام گفت: همزمان با ظهور سینمای عرب سینمای اسلام دچار تزلزل شد و تفرغه ای بین کشورهای اسلامی وجود داشت به همین دلیل نتوانستند یک سینمای قوی به جهان معرفی کنند.
حمید العامری افزود: کل جهان اسلام تحت تاثیر تولیدات تمدن غرب بود و این موضوع یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار در عدم پیشرفت سینماهای اسلامی است.
وی ادامه داد: ایران بار کل جهان را به دوش می کشد و سعی می کند با فیلم های ارزشی خلاهای موجود را پر کند.
العماری تاکید کرد: بهتر است کشورهای اسلامی برای ارزش ها سرمایه گذاری کنند؛ رایش به چالش های پیش روی زندگی هم داشته باشند و فیلم ها فقط با موضوعات تاریخی نباشد.
سینما را نباید تقسیم بندی کنیم
یکی دیگر از فیلمسازان اهل سوریه نیز گفت: ما نباید سینما را تقسیم بندی کنیم باید جلوه های هنر و سبک رفتاری در جوامع اسلامی را بیان کنیم سینمایی که کرامت انسانی را حفظ کند؛ کشورهای اسلامی در این زمینه موفق نبودند آثاری را به دنیا معرفی کنند.
قصون الماضی افزود: ما نیاز داریم واقعیت های محض را به دنیا معرفی کنیم، سینما برای انتقال یک پیام بزرگ برای جهان است. امروزه سینما همچون شعر که در زمان جاهلیت نقش داشته مهم و اثرگذار است.
وی ادامه داد: ما به عنوان هنرمندان جهان اسلام می توانیم از ظرفیت هنر برای تبلیغ جنبه های اسلامی استفاده کنیم.
القاضی خاطرنشان کرد: حاج قاسم به کارگردانان مطرح پیشنهاد داده بود یک اتحادیه برای ساخت فیلم های موثر تشکیل دهند.
یهودیان دولت و موسیقیدانان آمریکا را کنترل می کنند
جان جیمز یوبل از فیلمسازان آمریکا نیز گفت: ٥ سال در ایران زندگی می کنم در این مدت به شهرهای مختلف سفر کردم و با مردم آشنا شدم. تحولاتی در هفت ماهه اخیر در آمریکا اتفاق افتاده است که بسیار مهم هستند. سال گذشته نقطه آغازی بود برای تحولاتی که اتفاق افتاد، به عنوان مثال یکی از موزیسیون های آمریکا لباسی به تن کرد که رویش نوشته شده بود جان سیاه پوستان با ارزش است.
وی با بیان اینکه ٩٠ درصد سیاه پوستان که در حوزه موسیقی آمریکا فعال هستند با یهودی ها سروکار دارند و آنها همه چیز را تحت کنترل خود دارند، تاکید کرد: یهودی ها دولت، رئیس جمهوری و موسیقیدان ها را کنترل می کنند. البته در گذشته افراد برجسته وقتی علیه صهیونیست چیزی می گفتند مردم آن را می پذیرفتند.
نظر شما