به گزارش ایرنا از رسانه های سوریه ؛ آیت الله دکتر سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور ایران با اشاره به هدفگذاری انجام شده برای رساندن حجم مبادلات تجاری تهران و جاکارتا به رقم ۲۰میلیارد دلار گفت: دو کشور تصمیم گرفتهاند که مبادلات خود را با ارزهای ملی انجام دهند.
آیت الله سید ابراهیم رئیسی دوشنبه شب و در صدر هیأتی بلندپایه از مقامات سیاسی و اقتصادی و به دعوت رسمی همتای اندونزی خود عازم جاکارتا شد که این نخستین سفر رسمی و دوجانبه رئیسجمهور ایران به اندونزی از سال ۲۰۰۶ است.
رئیس جمهور که در این سفر «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه، «غلامحسین اسماعیلی» رئیس دفتر رئیس جمهور، «جواد اوجی» وزیر نفت، «عیسی زارع پور» وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، «روحالله دهقانی فیروزآبادی» معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور و «محمد جمشیدی» معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور، وی را همراهی میکنند پس از حدود ۱۰ ساعت پرواز وارد جارکارتا شد تا به طور رسمی مورد استقبال رسمی همتای خود قرار بگیرد.
اما رئیسجمهور اسلامی ایران پیش از عزیمت به این کشور از امضاء تفاهمنامههایی در حوزههای اقتصادی، تجاری، فرهنگی، گمرکی و بهداشتی خبر میدهد و بر این نکته تاکید کرد که «همکاری با کشورهای همسو جزو سیاست همسایگی دولت است» و بر این اساس جمهوری اسلامی ایران هم به عنوان کشوری بزرگ و همچنین کشوری همسو با اندونزی ارتباطات خوبی خواهد داشت و این سفر هم نقطه عطفی برای توسعه روابط بین دو کشور و دو ملت است.
خبرگزاری سانا نوشت : آیت الله رئیسی در نشست مطبوعاتی مشترک با جوکو ویدودو رئیس جمهور اندونزی در جاکارتا تاکید کرد : امروز مقامات دو کشور اسناد متعددی برای همکاری در حوزههای مختلف امضا کردند که نشاندهنده عزم و اراده آنها برای توسعه روابط در همه حوزهها است.
بر اساس این گزارش ، رئیس جمهور ایران همکاری و ارتباط با کشورهای مسلمان، همسایه و همسو را اولویت سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران عنوان و خاطرنشان کرد: گسترش روابط با اندونزی به عنوان یکی از کشورهای مهم و مؤثر در آسیا و جهان که در سازمانهای مهم منطقهای و بینالمللی عضویت دارد، برای ایران اهمیت زیادی دارد.
خبرگزاری دولتی سوریه در گزارش خود ادامه داد: رئیس جمهور ایران با بیان اینکه ایران و اندونزی نسبت به مسائل منطقهای و بینالمللی از جمله مسئله فلسطین و وضعیت افغانستان دیدگاههای مشترکی دارند، گفت: دو کشور به حمایت از حقوق مردم فلسطین تا آزادی قدس شریف متعهد و پایبند هستند.
بر اساس گزارش رسانه سوری ، همچنین دیدگاه دو کشور درباره ضرورت تشکیل دولتی فراگیر در افغانستان که همه اقوام و مذاهب را نمایندگی کرده و در جهت احقاق حقوق همه مردم این کشور گام بردارد، یکسان است.
در حاشیه دیدار و گفت بین روسای جمهور ایران و اندونزی ۱۱سند همکاری بین تهران و جاکارتا توسط مقامات دو کشور و در حضور آیت الله رئیسی و ویدودو به امضاء رسید
تفاهمنامهها تجارت ترجیحی، لغو روادید، مبادلات فرهنگی، همکاری نظارتی بر تولید فرآوردهای دارویی، همکاری در زمینههای علمی، فناوری و نوآوری و همکاری دو جانبه در زمینه نفت و گاز از جمله اسناد همکاری امضا شده میان وزاری امور خارجه، ارتباطات و فناوری اطلاعات، نفت و معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و معاون وزیر صمت با همتایان اندونزیایی بود.
حال در این سیر تعاملات دیپلماسی خارجی و فعال رئیس جمهور ایران در ۲۱ ماه اخیر از حضور در ۱۲ کشور آسیایی و منطقهای برای شرکت در اجلاسهای مختلف و دعوتهای رسمی تا به امروز ۹۷ سند به امضا رسید.
نظر شما