به گزارش خبرنگار حوزه دولت ایرنا، خبرنگاران امروز چهارشنبه سوم خرداد که روز بزرگی در تقویم رسمی کشور است، در محیطی آرام و امن از برکت خونهای پاک مردانی که نه فقط از «خرمشهر»، که از وجب به وجب خاک ایران عزیز پاسداری کردند، به حیاط دولت رفتند تا از دولتمردان درباره اقدامات و برنامههایشان برای رفاه و آسایش مردم و پیشرفت کشور سؤال کنند و نوشته زیر، روایتی از هفتمین حضور خبرنگاران در پاستور در سال جدید است:
ساعت قرار در حیاط پاستور هم با تغییر ساعت کاری کارکنان خودش را کوک و خبرنگاران را سحرخیزتر کرده است؛ البته آفیش یک ساعت زودتر از موعد، حضور زودهنگام خبرنگاران و عکاسان در حیاط پاستور را هم به همراه داشت و اولین نمایی که چشم آنها را در یک صبح نسبتاً گرم بهاری نواخت، سیمای نورانی شهدای دوران دفاع مقدس و مدافعان حرم بود که به مراسم یادمان آزادسازی خرمشهر مربوط میشد که سپاه حفاظت بانی آن بود.
طبق روال همیشگی تا آمدن وزرا مهلتی است که خبرنگاران در زیر باد کولر در اتاقکی در انتهای حیاط سرسبز دولت، گلویی تازه کنند و خُنکی اتاق را که با عطری شبیه خانههای کاهگلی آمیخته شده، نفس بکشند تا بلکه بتوانند در گرمای شبهتابستانی زودرس دوام بیاورند. برخلاف هفته قبل که به محض ورود با لبخند رئیس سازمان اداری استخدامی مواجه شدیم، این هفته فرصت بیشتری برای استراحت داشتیم.
چهارشنبه این هفته ریاست جلسه هیأت دولت در غیاب آیتالله رئیسی که در دوازدهمین سفر خارجی خود و اولین سفر رسمیِ دوجانبه از سال ۲۰۰۶ در راستای تعمیق و گسترش روابط با کشورهای آسیایی به جارکارتا رفته، به «محمد مخبر» معاون اول رئیس جمهور سپرده شده بود.
مُرادِ دولت
ساعت حوالی ۸:۵۵، اولین عضو کابینه که هنوز عنوان وزیر پیشنهادی را دارد، قدم به حیاط پاستور گذاشت؛ مراد صحرایی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش که در واکنش به خبرنگاری که او را «آقای مرادصحرایی» صدا کرد، با خنده و به تأکید گفت «من اسمم رضامراد و فامیلم صحرایی است و به همین یک جمله هم اکتفا کرد و رفت. البته خروج سریع صحرایی از حیاط دولت هم به نظر طبیعی بود؛ چون او این روزها بیش از هر چیز دغدغه پاسخ به سؤالات نمایندگان مردم در کمیسیونهای تخصصی مجلس را دارد تا برنامههایش را برای تصدی مهم ترین دستگاه آیندهساز کشور تبیین کند.
وزیر فرهنگ هم که قرار همیشگی با خبرنگاران حوزه دولت دارد، این هفته هم با صدای رسا و لبی خندان با استقبال خبرنگاران مواجه شد و خبر ممنوعالکاری هنرمندان را که اخیراً در فضای مجازی پیچیده، رد کرد و آن را کذب دانست.
رئیس بنیاد شهید که هفته قبل خیلی حوصله صحبت با خبرنگاران نداشت، این هفته اما با دیدن خبرنگاران چند کلامی با آنها گپوگفت داشت و بعد از پاسخگویی به دو سه سؤال رفت.
شهردار تهران هم از آمار ورود گردشگران به تهران اظهار بی اطلاعی کرد و گفت: الان آماری ندارم!
مخبر که هر ازچندگاهی سری به خبرنگاران در حیاط دولت میزند و با روی گشاده و لهجهی شیرین محلی با آنها خوش و بش میکند و مختصر و مفید به سؤالات پاسخ میدهد تا کسی دست خالی از پاستور بیرون نرود، امروز هم وقتی خبرنگار صداوسیما از نوار قرمز رنگ حائل مسیر عبور وزرا گذشت، درباره حقابه هیرمند که بحث داغ این روزهاست، تأکید کرد: دولت مصمم است موضوع حقابه ایران از هیرمند را حل کند و البته گفت که تباد لات و مذاکراتی هم بین هیأت ایران و هیأت حاکم بر افغانستان برقرار است.
پاسخگویی مفصلِ امیر
وزیر دفاع که در این مدت به ندرت و کوتاه در جمع خبرنگاران حضور پیدا میکرد، این هفته دل را به دریا زد و سؤال هیچ خبرنگاری را نه تنها بیپاسخ نگذاشت، بلکه به هر سؤال به تفصیل پاسخ داد؛ البته خودش هم به رفتار امروزش واکنشی جالب نشان داد و به مطایبه گفت: «من یا در جمع شما نمی آیم، یا اگر بیایم مفصل پاسخ میدهم».
امیر آشتیانی با اشاره به ناآرامیها در مرزهای جنوب شرقی که به شهادت تعدادی از مرزبانان کشور انجامید، با تأکید بر اینکه امنیت شرق کشور تأمین است، متذکر شد: به هر حال هر کشوری در مناطق مرزیاش دچار این ناامنیهاست؛ خصوصاً در مرزهای طولانی که ما داریم و مرزبانان ما در مذاکراتی که دارند پیشبینی های لازم را دارند اما ما هم از تجهیز مرزبانان به آخرین سلاحها و تجهیزات کوتاهی نداریم و نگرانی خاصی در این بخش وجود ندارد.
قد دوربین به قامت اسلامی نرسید...
رئیس سازمان انرژی اتمی هم که دودل بود آیا این هفته طعمه خبری بشود یا نه، وقتی با شوخی یک تصویربردار مواجه شد که به او گفت: «آقای دکتر قد بلند شما... روی پله... از قاب دوربین تصویر جالبی شده»، یخِش باز شد و با لبخند به جمع خبرنگاران آمد و به ادعای ساخت سایت جدید هستهای در کوههای زاگرس واکنش نشان داد: دشمن صهیونیستی سالهاست که با طرح این سخنان بیهوده، علیه ایران فضاسازی میکند.
معان حقوقی رئیس جمهور هم در جمع خبرنگاران به موضوع حقابه هیرمند گریزی زد و تأکید کرد: ایران خود را پایبند به معاهده حقابه هیرمند میداند و مسئولان افغانستان هم پایبندی خود به این معاهده را اعلام کردهاند.
رعایت حقوق همسایگی...
رئیس سازمان محیط زیست هم مثل هر هفته به جمع خبرنگاران آمد و درباره موضوع مورد اشاره معاون حقوقی رئیس جمهور، یعنی حقابه ایران از رود هیرمند صحبت کرد اما کمی کنایهآمیز و با لحنی تیزتر، از ملاحضه همسایگی ایران با طالبان سخن گفت که «ایران حق پیگیری حق مردم در مجامع حقوقی بین المللی را دارد اما بهدلیل همسایگی با افغانستان تلاش داریم موضوع از طریق مذاکره حل و فصل شود».
وزیر دادگستری نیز در پاسخ به دعوت خبرنگارها برای حضور در حاشیه دولت، ترجیح داد به این وزیر و آن وزیر اشاره داشته باشد و از پاسخگویی قِسِر در رفت.
سید احسان خاندوزی که روز گذشته در نشست خبری خود در مقام سخنگوی اقتصادی دولت، مفصل پاسخگوی سؤالات خبرنگاران بود، امروز هم به جمع اهالی رسانه آمد و درباره تقویت ریال و برنامههای دولت برای دلارزدایی در تعاملات تجاری با توجه به سفرهای خارجی اخیر رئیس جمهور به سوریه و اندونزی اظهار کرد: امسال برخلاف چند سال گذشته که شاید معدودی از کشورها دنبال تقویت پول ملی خودشان در تجارت بین المللی بودند، الگوی تمرکز بر ارزهای محلی یا روشهای تسویه مالی و بانکی غیر از اتکا به ارزهای جهانروا، بسیار فراگیرتر شده است.
وزیر کشور هم که چند وقتی است حضور پُررنگتری در حیاط دولت دارد، امروز از آخرین وضعیت پیگیری شهادت ۶ مرزبان کشورمان سخن گفت و گفت که این یک اقدام جنایتکارانه بوده و حتماً برخورد جدی و قاطع با عاملان و حامیان و مشوقان این حرکت تروریستی خواهد شد.
وزیر کار هم درباره تغییر میزان یارانه اینگونه گفت: تصمیم باید قطعی و نهایی شود تا ما بتوانیم آن را اعلام کنیم؛ به دنبال توسعه بحث کالابرگ الکترونیکی هستیم تا هم به مهار تورم کمک کنیم و هم مشوقها را اعمال کنیم.
مشخص شدن جای شاکی و متهم
تریبون وسط حیاط دولت، امروز خواهانی نداشت و فقط سخنگوی دولت چند دقیقهای با قرار گرفتن پشت آن مصوبات هیأت وزیران را شرح داد. حُسن ختام همیشگی حیاط دولت با خبرهای سخنگوی دولت است؛ علی بهادری جهرمی صحبتهای رسمی و مصوبات را به پشت تریبون اختصاص میدهد ولی برای سایر سؤالات، حضور در جمع صمیمی خبرنگاران را ترجیح میدهد تا به همین بهانه بتواند قدمی با خبرنگارها بزند.
او امروز از رسانهها خواست تا جای شاکی و متهم را روشن کنند؛ وقتی بحث فرشهای مفقود شده کاخ سعدآباد به میان آمد، گفت: این یک موضوع قدیمی است. از آنجا که دولت سیزدهم فسادها را پیگیری میکند و مسائلی که بر زمین مانده و پیگیری نشده را دنبال میکند، خودش متهم میشود! از رسانهها خواهش میکنم که کمک کنند روشن شود چه کسی شاکی و چه کسی متهم است؟ دولت در این باره شاکی و پیگیر موضوع است که تخلفات گذشته یا دوره حاضر را پیگیری کند.
نظر شما