به گزارش روز پنج شنبه ایرنا به نقل از روزنامه ال پائیس (el pais)، بیش از یک سال است که وزارت برابری اسپانیا (Ministerio de Igualdad) روی متنی کار میکند تا مبانی قانون ضد نژادپرستی آینده را تعیین کند؛ این در حالی است که در روزهای اخیر و پس از توهینهای نژادپرستانه هواداران والنسیا به جونیور وینیسیوس (Vinícius Júnior) بازیکن برزیلی در یکی از جنجالیترین رقابتهای این فصل فوتبال لالیگا، بحث مقررات ضد نژادپرستی در این کشور با شدت بیشتری مطرح شده است.
بر اساس متن پیشنویسی که ال پائیس به آن دسترسی داشته و وزارت برابری اسپانیا در قانون جدید دنبال میکند، جریمههای نقدی تا نیم میلیون یورو و مجازات شدیدتر زندان برای تبعیض قائل شدن علیه گروههای مختلف در نظر گرفته شده است.
در یکی از این پیشنویسها که ال پائیس به آن دسترسی داشته است (چرا که دستکم سه پیشنویس وجود دارد)، تحریم و جریمههای اقتصادی از ۳۰۰ تا ۵۰۰ هزار یورو، اصلاح قوانین مجازات و همچنین اقدامات پیشگیرانه و آموزشی گنجانده شده است.
پیش نویس ۸۰ صفحهای این قانون که در انتظار رسیدگی است، اظهار عبارات نفرتپراکنی بر اساس نژادپرستی را تخلف جدی میداند و شامل اقدامات آموزشی برای نیروهای پلیس میشود.
به نوشته ال پاییس، این پیشنویس مقرر میدارد که شرکتهایی که بیش از ۲۵۰ کارمند دارند، باید ظرف یک سال از زمان لازمالاجرا شدن این قانون، طرحی را با موضوع اقداماتی برای جلوگیری، حذف و اصلاح همه اشکال تبعیض نژادی یا اشکال مرتبط با فقدان تابآوری به علل پیشبینیشده در این قانون در زمینه اشتغال آماده کنند.
در میان تخلفات جدی، بر اظهار عبارتهایی که نفرت مبتنی بر نژادپرستی را تبلیغ، تحریک، ترویج یا توجیه میکند، تاکید شده است.
بر اساس گزارش روزنامه اسپانیا، فریادهای نژادپرستانه علیه وینیسیوس مهاجم رئال مادرید در جریان بازی یکشنبه گذشته را میتوان در این دستهبندی قرار داد.
در ۲۱ مارس (یکم فروردین) و به مناسبت روز جهانی رفع تبعیض نژادی، آنخلا رودریگز (Ángela Rodríguez) از مسئولان ارشد این وزارتخانه اظهار داشت: ما نمیتوانیم اجازه دهیم که جنایتهای ناشی از نفرت نه تنها به حیات خود ادامه دهند، بلکه مانع از این شوند که بتوانیم به این موضوع رسیدگی کنیم. اگر اسپانیا قانون ضد نژادپرستی را در سال ۲۰۲۳ تصویب نکند، مرتکب اشتباه بسیار جدی خواهد شد. این دولتی است که نه تنها جرات انجام آن را دارد، بلکه شرایط سیاسی و اکثریت پارلمانی لازم را نیز در اختیار دارد.
بر اساس دادههای ارائه شده توسط روزنامه ال پائیس، در سال ۲۰۱۵، از یکهزار و ۳۲۸ مورد جنایت نفرت ثبت شده در اسپانیا، انگیزه اصلی نژادپرستی بود. کارلس ویناس (Carles Vinas) استاد تاریخ دانشگاه بارسلونا معتقد است: نژادپرستی در جامعه اسپانیا وجود دارد و فوتبال آینه جامعه است.
وینیسیوس بعد از بازی یکشنبه گذشته در صفحه توییتر خود نوشت: این نه اولین بار، نه دومین و نه سومین بار است. نژادپرستی در لالیگا طبیعی است. مسئولان برگزاری لالیگا فکر میکنند که این شعارها چیزی طبیعی است و هواداران تشویق به ادامه این کار میشوند. متاسفم.
این بازیکن ۲۳ ساله افزود: قهرمانی که زمانی به رونالدینیو، رونالدو، کریستیانو و مسی تعلق داشت، امروز متعلق به نژادپرستان است. ملت زیبایی که از من استقبال کرد و دوستش دارم، اما پذیرفت که از خود، چهره یک کشور نژادپرست را به جهان مخابره کند.
«من برای اسپانیایی هایی که مخالف هستند متاسفم، اما امروز، در برزیل، اسپانیا به عنوان کشور نژادپرستان شناخته میشود. و متاسفانه، برای همه چیزهایی که هر هفته اتفاق میافتد، من دفاعی ندارم».
کارلو آنچلوتی سرمربی رئال مادرید نیز پس از برگزاری این بازی در صفحه توییتر خود نوشت: امروز روزی غمانگیز در مستایا بود، جایی که گروهی از هواداران بدترین چهره خود را نشان دادند. وقت آن است که حرف نزنید و با قدرت عمل کنید. نژادپرستی نه در فوتبال و نه در جامعه جایی ندارد. نه به نژادپرستی در هر کجا.
نظر شما