علی دیانتی روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا بابیان اینکه این تنش قبل از بارشهای اخیر به مزارع دیم استان وارد شده است، افزود: ۳۹۴ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان زیر کشت گندم آبی و دیم هر کدام به ترتیب به میزان ۱۰۴ و ۲۹۰ هزار هکتار رفته است.
وی اضافه کرد: تاکنون در سطح بیش از ۱۱۳ هزار هکتار از مزارع گندم استان مبارزه با آفت سن در مرحله مادری و در سطح ۹۱۸ هکتار مبارزه با سنین مختلف پورگی انجام شده است.
به گفته دیانتی، در مزارع جو در سطح سه هزار و ۴۴۱ هکتار با سن مادری و ۲ هزار هکتار نیز مبارزه در مرحله پوره انجام شده که این روند همچنان ادامه دارد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی آذربایجانغربی گفت: با توجه به بازدیدهای مستمر میدانی از اماکن زمستانگذران و روند ریزش سن مادری، اولین ریزش از ۲۴ اسفندماه با توجه به شرایط آب و هوایی از سطح شهرستانهای استان گزارش شد که تاکنون در سطح ۹ شهرستان در مزارعی که در حد نرم مبارزه بودند، این عملیات اجرایی شده است.
وی ادامه داد: مبارزه با علفهای هرز در مزارع گندم و جو تاکنون به ترتیب در سطح ۲۲۵ هزار و ۳۶۱ هکتار انجام گرفته که نسبت به سال گذشته روند افزایشی داشته است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی آذربایجانغربی اظهار کرد: مبارزه با بیماریهای غلات در سطح بیش از ۱۰۳ هکتار و مبارزه با سایر آفات غلات نیز در سطح ۶۶۲ هکتار صورت گرفته که این روند همچنان ادامه دارد.
دیانتی با بیان اینکه پایش و بررسی روزانه مزرعهای توسط کارشناسان در حال اجراست و همچنان ادامه دارد، گفت: در مزارعی که در حد نرم مبارزه باشند گندمکاران با توجه به محدودیت زمانی لازم است با راهنمایی کارشناسان هرچه سریعتر اقدام به مبارزه شیمیایی کنند.
وی یادآور شد: در همه مراحل عملیات، رعایت اصول مبارزه و اصول سمپاشی ضروری بوده و رعایت استفاده از سموم توصیه شده برابر دز مصرفی اعلامی از سوی سازمان حفظ نباتات برابر مصوبه هیات نظارت بر سموم کشور الزامی است تا علاوه بر کسب نتایج مطلوب، استانداردهای تولید نیز رعایت شود.
به گزارش ایرنا، آذربایجان غربی دارای ۸۰۰ هزار هکتار زمین کشاورزی با ۲۳۰ هزار نفر بهره بردار است که سالانه ۶.۲ میلیون تن انواع محصول زراعی و باغی در این استان تولید و روانه بازار میشود.
نظر شما