۵ خرداد ۱۴۰۲، ۱۷:۴۱
کد خبرنگار: 2104
کد خبر: 85122750
T T
۳ نفر

برچسب‌ها

مرز پیشانی فعالیت تجاری+فیلم

۵ خرداد ۱۴۰۲، ۱۷:۴۱
کد خبر: 85122750
مرز پیشانی فعالیت تجاری+فیلم

سنندج- ایرنا- نبود دستگاه ایکس‌ری، معضلی برای فعالیت اقتصادی تجار و بازرگانان در مرز باشماق مریوان شده و آنها می‌خواهند در رقابت با رقبای خارجی، سهم بیشتری از بازار عراق را به خود اختصاص دهند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، آخرین بخش از سفر وزیر اقتصاد به کردستان، به مریوان و نقطه صفر مرزی باشماق ختم شد؛ جایی که محل تبادل کالا بین ایران و عراق به شمار می رود.

مرز رسمی باشماق مریوان یکی از مهمترین مرزهای رسمی زمینی ایران با اقلیم کردستان عراق به شمار می‌آید.

سبز شدن مسیر چیزی بود که رئیس کل گمرک در بازدید وزیر امور اقتصادی و دارایی از این مرز، مطرح کرد.

محمد رضوانی‌فر گفت: مسیر سبز، یعنی مسیری که وارد کننده و صادر کننده در مسیری نباشد که به ایکس‌ری احتیاج پیدا کند که در اینصورت سرعت تشریفات و حجم تجارت بالا می‌رود.

۴۶۰ میلیون دلار صادرات و ۱۵۰ میلیون دلار حجم واردات رقمی بود که وی از مرز باشماق به عنوان یکی از سه مرز مهم کشور در حوزه ترانزیت کالا، اعلام کرد.

مرز پیشانی فعالیت تجاری+فیلم

مسابقه تجارت

وجود دستگاه ایکس ری که ماشین های تجاری بتوانند از داخل آن رد شوند، بدون اینکه کالا و بسته بندی صادراتی آن آسیب ببیند، در گمرک باشماق ضروری است.

در واقع دستگاه ایکس‌ری یک فناوری پیشرفته و بدون خطر برای ردیابی است. ایکس ری در مبادی گمرک کاربرد فراوانی دارد؛ در گمرک به وسیله ایکس‌ری انواع چمدان، کانتینر و پالت کالاهای وارداتی اسکن می شود و با تطبیق محتویات با مفاد اظهارنامه کالا، مامور گمرک اصالت مدارک گمرکی مفاد محموله را به سرعت بررسی و برحسب مورد تایید می کند.

مرز پیشانی فعالیت تجاری+فیلم

این درخواست فعالان تجاری مرز باشماق از وزیر اقتصاد بود.

بخاطر یک دستمال کوچک قیصریه دارد به آتش کشیده می شود، این را عضو هیئت مدیره شرکتی اعلام کرد که سه سال از عمر تاسیس آن می‌گذرد و ۱۳۷ نفر از فعالان اقتصادی مرز سهامدار آن و به دنبال کاهش مشکلات مرز و سامان آن هستند و کار تخلیه و بارگیری را هم انجام می‌دهند.

محمد نجیب اداک ادامه داد: رقبایی مثل سوریه و ترکیه داریم که نیاز است با سرعت بالایی صادرات و بسته بندی سالم را به دست مشتری برسانیم تا بازار از دستمان خارج نشود.

وی تاکید داشت: مرز تا ایزوله نشود مشکلات وجود دارد و قوانین دست و پاگیر هم به این مشکلات دامن می‌زند.

این تاجر از وزیر اقتصاد خواست تا مرزها را در اولویت ببینید و مرز باشماق را ویژه‌تر؛ چون این مرز حتی از اولیه‌ها هم محروم است.

کالای اساسی خط قرمز مرزبانی

از سوی دیگر مرزبانی هم اعلام کرد که برای جلوگیری از خروج کالاهای اساسی مثل مرغ، گوشت، آرد و برنج که نیازمندی مردم است مجبور است که علاوه بر بازدید گمرک، در رویه قانونی خود بصورت رندومی از تعدادی از بارها بازدید کند.

فرمانده مستقر در مرز باشماق افزود: این مساله در ترانشیپ و نه در ترانزیت انجام می‌شود و پلمب هیچ بسته صادراتی شکسته نمی‌شود.

کوتاه شدن زمان تجارت در گمرکات و فرماندهی واحد در منطقه مرزی ۲ موضوعی بود که خاندوزی بر آن تاکید داشت و بر تقویت پشتیبانی تجاری باشماق تاکید کرد.

خاندوزی دیداری هم با مرزبانان مستقر در باشماق داشت و از تلاش شبانه روزی آنها برای تامین امنیت مرز تجاری و مردم مریوان قدردانی کرد. او برای ساماندهی محل استقرار مرزبان قولهایی داد.

۱۰ برابر شدن زائران اربعین پیش بینی نماینده مردم مریوان و سروآباد از تردد تعداد زائران اربعین حسینی از این مرز در سال جاری بود.

شیوا قاسمی پور نبود زیرساخت مناسب برای این حجم از تردد را مساله‌ای اعلام کرد که باید به سرعت برای آن فکری شود.

پارسال ۷۰ هزار زائر از مرز باشماق، مسیر کربلایی شدن خود را انتخاب کردند و امسال با توجه به گرمای هوا، بعید نیست خیل زائران به دلیل شرایط آب و هوایی مناسب مریوان و اقلیم کردستان عراق، از این مرز زمینی عازم عتبات عالیات شوند.

کولبران در بومگردی

صاحبان یک اقامتگاه بومگردی هم در مرز خود را به وزیر اقتصاد رساندند.

زن و مرد جوانی که کوله زندگی را از دوش ۳۵ کولبر برداشته و در اقامتگاهشان برای آنها شغل ایجاد کرده بودند.

آنها درخواست تسهیلات ارزان قیمت داشتند تا کسب و کارشان را رونق بدهند و گفتند که ۱۶ میلیارد برای مساحت ۱۰ هزار مترمربعی اقامتگاهشان هزینه کرده‌اند و درخواست خود را به وزیر دادند تا مساعدت شود.

وزیر امور اقتصادی و دارایی بعد از بازدید از گمرک باشماق، راهی بوکان در آذربایجان غربی شد.

شهرستان مرزی مریوان با ۱۵۳ هزار نفر جمعیت در فاصله ۱۰۰ کیلومتری غرب سنندج مرکز استان کردستان واقع شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha