۶ خرداد ۱۴۰۲، ۱۱:۳۰
کد خبرنگار: 893
کد خبر: 85122991
T T
۲ نفر

برچسب‌ها

تحلیلگر مسایل بین الملل: سلطان عمان با سه پرونده به ایران می‌آید

تهران - ایرنا - مدیر مرکز مطالعات استراتژیک و روابط بین الملل و تحلیلگر مسایل منطقه با اشاره به اهمیت سفر روز یک شنبه(فردا) «هیثم بن طارق» سلطان عمان به تهران پیش بینی کرد که وی با سه پرونده به تهران خواهد آمد.

به گزارش امروز (یکشنبه) ایرنا، «امیر موسوی» در گفت وگو با پایگاه خبری «أثیر» عمان با اشاره به نقش مسقط در ارتقای صلح و امنیت در منطقه غرب آسیا گفت: سفر سلطان عمان به ایران که به دعوت رسمی آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهوری ایران و حدود یک سال پس از سفر وی به عمان انجام می‌شود، با توجه به تحولات انجام شده در روابط تهران - ریاض که عمان نقش عمده‌ای در آن داشت، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

این تحلیلگر سیاسی اظهار داشت: سفر هیثم بن طارق به ایران پس از سفر وی به مصر انجام می‌شود که نشان می‌دهد خبرهای مهم و خوبی از سفر وی به قاهره به طور خاص و به طور کلی برای منطقه و مردم آن به گوش می‌رسد.

وی افزود: سفر سلطان عمان به تهران سه پرونده مهم، حساس و ضروری را مورد توجه قرار می‌دهد که اولی مربوط به روابط دوجانبه و تاریخی دو کشور است.

موسوی ادامه داد: پرونده دوم در مورد مسائل منطقه‌ای است، به ویژه با توجه به تلاش‌های عمان در کسب موفقیت در زمینه نزدیکتر کردن دیدگاه ها و احیای روابط منطقه ای مانند رابطه تهران - ریاض و تلاش برای بهبود فضا و احیای روابط و ارتقای سطح نمایندگی دیپلماتیک بین ایران و مصر و پرونده سوم که بسیار مهم، غافلگیر کننده و بسیار بشارت دهنده است، پرونده هسته‌ای ایران می‌باشد.

موسوی اضافه کرد: این احتمال نیز وجود دارد که سلطان عمان از آمریکا، انگلیس و برخی کشورهای دیگر در مورد احتمال از سرگیری مذاکرات گروه ۱+۵ با ایران پیام‌هایی را به تهران آورد.

وی اظهار داشت: روابط تاریخی و بسیار قدیمی عمان و ایران تحت تاثیر تحولات قرار نگرفته و پس از انقلاب اسلامی ایران نیز به خوبی ادامه یافته و حتی زمان جنگ رژیم بعث صدام علیه ایران و پس از بحران‌هایی که منطقه را به دلیل اختلافات ایران و عربستان و برخی دیگر از کشورهای منطقه لرزاند، این روابط در سطح بالایی گسترش یافته است.

مدیر مرکز مطالعات استراتژیک و روابط بین الملل همچنین ثبات و تداوم روابط بین ایران و عمان را نشان دهنده خرد، دانش، دقت نظر و بینش صحیح رهبران ایران و عمان در دوران گذشته و حال دانست و افزود: روابط دو کشور در دوره های اخیر با قدرت و اطمینان کامل تداوم یافته که نشان دهنده وجود ثبات سیاسی و دیدگاه بصیرانه و دوراندیشانه دائمی رهبران دو کشور است.

موسوی روابط سیاسی ایران و عمان را توسعه یافته و با ثبات توصیف کرد و افزود: از سوی دیگر روابط اقتصادی همچنان کمتر از حد انتظار است، زیرا حجم مبادلات تجاری دو کشور به حدود ۲ میلیارد دلار می‌رسد و پیش بینی می‌شود که پس از امضای قراردادهای اخیر به زودی به سه میلیارد دلار برسد.

وی ابراز امیدواری کرد که در آینده حجم مبادلات تجاری بین ایران و عمان به ۸ تا ۱۰ میلیارد دلار برسد.

به گفته مدیر بنیاد مطالعات و تحقیقات استراتژیک، عمان و ایران تنها کشورهایی در منطقه هستند که با همکاری و تفاهم بر امنیت، ثبات و سهولت تردد کشتی‌ها و رزمناوها در تنگه هرمز نظارت دارند.

وی در این باره گفت: با حضور مستمر نیروهای دریایی ایران و عمان در بنادر دو کشور و برگزاری رزمایش های مستمر مشترک سالانه دریایی، امنیت دریایی منطقه تثبیت شده که نشان دهنده روابط مستحکم و ریشه‌ای بین دو طرف در زمینه‌های امنیتی و نظامی است.

وی اضافه کرد: عمان در پرونده همکاری‌های منطقه‌ای به ویژه در رابطه با ایران و تعدادی از کشورهای اسلامی، با آرامش، درایت، دقت، صبر و بردباری تلاش‌هایی می کند و نقشی اساسی را در پایان پرونده برجام ایفا کرده است.

موسوی ادامه داد: عمان در گذشته نیز نقش اساسی در پایان دادن به جنگ رژیم بعث صدام علیه ایران و سپس میانجیگری برای ایجاد تفاهم جهت برقراری مجدد روابط بین بغداد و تهران و حل مشکل اسرا، تعیین مرزها بین دو کشور، اجرای مفاد قرارداد سال ۱۹۷۵ الجزایر و اخیرا نیز تلاش های زیادی برای آرام کردن فضا بین ریاض و تهران داشته و در روزهای اخیر هم برای نزدیکتر کردن دیدگاه‌ها و احیای روابط بین قاهره - تهران گام برداشته است.

وی اشاره کرد که عمان همچنین نقش اساسی و مهمی در آرام کردن اوضاع یمن و یافتن راه حل‌های سیاسی برای بحران این کشور ایفا کرده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha