آندری سیدوروف (Andrey A. Sidorov ) شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: روسیه و چین بر ایجاد بنیانی عادلانهتر برای یک نظم نوین سیاسی جدید در دنیا و یک نظم چندقطبی با حضور کشورهای متعدد مانند ایران، برزیل و هند و دیگر کشورها تاکید دارند.
وی اظهار داشت: ایجاد چنین ائتلاف بزرگی برای تغییر نظم فعلی جهانی که به دور از عدالت است، حائز اهمیت است.
گروه ۷ ابزار سیاسی آمریکا است
استاد روس در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا درباره نشست اخیر سران گروه ۷ در هیروشیما ژاپن و مواضع این گروه در قبال ایران افزود: گروه ۷ ابزار سیاسی آمریکاست و آنها به دلیل حمایت سیاسی ایران از روسیه در مناقشه اوکراین به اتهامزنی علیه ایران روی آوردهاند.
وی با بیان اینکه ایران نقش بسیار مهمی در منطقه خاورمیانه ایفا می کند، گفت: با این حال، واشنگتن نمیخواهد تهران نقش مهمی در مناقشه اوکراین نیز داشته باشد زیرا آمریکا مناقشه دیپلماتیک و سیاسی با ایران دارد.
سیدوروف خاطرنشان کرد: به نظر من، ایالات متحده میخواهد ایران، چین و روسیه را مهار کند. بنابراین، دولت ایران در مقطع کنونی نیز هدف تحریمها و فشارهای آمریکا است.
به گزارش ایرنا، بیانیه پایانی نشست سران گروه ۷ در هیروشیما که بندهایی از آن به مداخله صریح در امور داخلی دیگر کشورها از جمله طرح ادعاهای حقوق بشری درباره ایران اختصاص یافته، درباره بزرگترین جنایات حقوق بشری جهان ازجمله حمله اتمی آمریکا به همین شهر درسال ۱۹۴۵ و جان باختن هزاران انسان بی گناه سکوت کرده است.
در بند دیگری از این بیانیه بدون هیچ گونه اشاره به حمایت های تسلیحاتی و نظامی و مالی و همه جانبه آمریکا و بسیاری از هم پیمانانش به اوکراین با هدف طولانی تر کردن جنگ و افزایش درامدهای خود از محل فروش تسلیحات، با اشاره به ادعای حمایت نظامی ایران از روسیه در جنگ اوکراین، از ایران خواسته شده است از کمک به روسیه در جنگ اوکراین از جمله ارسال هواپیماهای بدون سرنشین خودداری کند.
پیش از این، ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه بخشهایی از بیانیه نهایی اجلاس سران گروه هفت در هیروشیما - ژاپن - که حاوی اتهامات بی پایه و ساختگی علیه جمهوری اسلامی ایران است را بشدت محکوم کرد.
کریدور شمال – جنوب جایگزینی برای کانال سوئز است
رئیس دانشکده سیاست جهانی دانشگاه لومونوسوف (بزرگترین دانشگاه مسکو) درباره امضای قرارداد تکمیل بخش ناقص خط ریلی کریدور شمال – جنوب بین رشت – آستارا توسط مقامات ایران و روسیه نیز اظهار داشت: این توافق بسیار مهمی است زیرا جایگزینی برای کانال سوئز محسوب می شود.
سیدوروف اظهار داشت: این کریدور، همچنین مسیر جایگزین برای انتقال کالا و همچنین نفت و گاز روسیه به کشورهای جنوب آسیا و دریافت کالاهای مورد نیاز روسیه از آن کشورهاست که ایران نیز از این قرارداد سود بسیاری خواهد برد.
به گزارش ایرنا، توافقنامه ساخت ۱۶۲ کیلومتر راه آهن بین شهرهای رشت و آستارا در ایران ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۲ و پس از سخنرانی آیت الله «سیدابراهیم رئیسی» رئیس جمهوری اسلامی ایران و سخنرانی ویدیوکنفرانس«ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری فدراسیون روسیه بین وزیر راه و شهرسازی ایران و وزیر حمل و نقل روسیه در تهران به امضا رسید.
نظر شما