به گزارش ایرنا، امروزه با تغییر سبک زندگی و استفاده از فناوری های نو به خصوص در کشورهای در حال توسعه، تامین زیرساختهای لازم برای گسترش ارتباطات اینترنتی ضرورتی انکار ناپذیر است و به عنوان یکی از بسترهای راهبردی و حیاتی برای کشور محسوب می شود.
دولت سیزدهم از آغاز فعالیت خود بر توسعه عادلانه و متوازن دسترسی به توسعه شبکه ارتباطات در روستاهای بالای ۲۰ خانوار از برنامه های مهم دولت سیزدهم است. شبکه ملی اطلاعات و اینترنت پرسرعت در سطح کشور تاکید داشته و در مدت بیش از ۲۰ ماه اول فعالیت خود، گام های بلندی را برای توسعه زیرساختهای حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات برداشته است.
اتصال چهار هزار روستای بالای ۲۰ خانوار به شبکه ملی اطلاعات از ابتدای دولت سیزدهم با هزینهای بالغ بر چهار هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان، یکی از این پروژههای عملیاتی شده در این حوزه است که با هدف توسعه بسترهای ارتباطی در کشور از طریق اتصال روستاها و نقاط کمتر توسعه یافته به شبکه ملی اطلاعات صورت گرفت و توسعه شبکه ارتباطات در تمامی روستاهای بالای ۲۰ خانوار کشور نیز جزو برنامههای اصلی وزارت ارتباطات محسوب میشود.
در استان زنجان نیز در این خصوص اقدامات قابل توجهی انجام شده یا در دست اجراست تا این استان از قافله رشد و گسترش بسترهای ارتباطات الکترونیکی عقب نماند و همگام با کشور در این حوزه رشد قابل قبول و مطلوبی داشته باشد.
خبرنگار ایرنا برای اطلاع از اقدامات انجام شده، در دست اجرا و وضعیت زیرساختهای اینترنتی به خصوص در روستاهای استان زنجان با حامد سرایی مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان زنجان گفت و گو کرده است.
تا پایان امسال همه روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان زنجان از اینترنت بهره مند میشود. ایرنا: برای توسعه اینترنت در روستاهای استان زنجان چه برنامه ای دارید؟
سرایی: توسعه اینترنت در روستاها عدالت را برقرار میکند و به توسعه اشتغال و اقتصاد منجر می شود.
برنامه های فعلی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، توسعه ارتباطات در روستاهای با بیش از ۲۰ خانوار است که در سالهای اخیر عزم جدی برای این توسعه در استان ایجاد شده و تمام سعی و تلاش ما بر این است که تا پایان امسال هیچ روستا بالای ۲۰ خانوار در استان فاقد اینترنت نباشد.
ایرنا: در حال حاضر چه تعداد از روستاهای استان زنجان از این بستر ارتباطی بهره مند هستند؟
سرایی: بر اساس سرشماری نفوس و مسکن هم اکنون ۷۱۲ روستای استان زنجان بالاتر از ۲۰ خانوار هستند و از این تعداد ۸۴ روستا به اینترنت دسترسی ندارد.
با توجه به اینکه روستاهای باقی مانده به لحاظ راههای دسترسی سختترین روستاها هستند تاکنون توسعه ارتباطات اینترنتی در آنها فراهم نشده است.
امسال تلاش می شود که اهالی این روستاها نیز از این فناوری بهره مند و دسترسی به ارتباطات اینترنتی در آنها برقرار شود.
ایرنا: کیفیت اینترنت در روستاهای استان در چه سطحی است؟
سرایی: در قدم اول تلاش می شود اینترنت را به روستاهایی که فاقد آن هستند برسانیم و همزمان با این اقدامات، عزم بیشتری برای بهبود کیفیت اینترنت در مناطق دارای این فناوری صورت گیرد.
توسعه اینترنت، نیاز مبرم همه مردم است و شاید از توسعه بخش های دیگر نیز مهمتر باشد بنابراین تنها به برقراری ارتباطات اینترنتی بسنده نمی کنیم بلکه توسعه فناوری همواره ادامه دارد و باید به تناسب آن ما هم به توسعه بیشتر این حوزه ادامه دهیم.
ایرنا: توسعه ارتباطات اینترنتی در روستاها چه اهمیتی دارد؟
سرایی: نکته مهم، این است که در کنار توسعه ارتباطات و اینترنت باید زمینه رونق و آبادانی روستاها نیز فراهم شود و این اصل، جزو اهداف ما است که مردم روستاها نیز از میزان رفاهی که مردم شهرها از آن برخوردارند، بهره مند شوند.
روستاییان با فراهم شدن این ارتباطات می توانند علاوه بر بهره مندی از مزایای دولت الکترونیک، محصولات تولیدی خود را بیش از پیش معرفی کنند و ظرفیت های گردشگری روستاها را با قابلیت های فضای مجازی در بعد داخلی و بین المللی بهتر و بیشتر بشناسانند که این امر در رونق روستاها نقش بسزایی خواهد داشت.
همه این اقدامات ذیل مقوله کلان توسعه اقتصاد دیجیتال است که از ظرفیت فضای مجازی برای توسعه کسب و کارها استفاده شود.
اگر این موضوع محقق شود شاهد رونق اشتغال نیز در روستاها خواهیم بود و این امر به نوبه خود مهاجرت معکوس از شهر به روستاها را رقم خواهد زد چراکه جوانان روستایی انگیزه لازم برای ماندگاری در زادگاه خود را خواهند داشت.
ایرنا: امسال چه میزان اعتبار برای این حوزه در استان اختصاص یافته است؟
راه اندازی هر یک سایت اینترنتی یک تا چهار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد. سرایی: اعتبارات در این حوزه عمدتا ملی است اما برنامه ریزی ها و پیگیری های لازم در سطح استان انجام می شود.
راه اندازی هر سایت برای توسعه ارتباطات اینترنتی، بین یک تا چهار میلیارد تومان به تناسب موقعیت اقلیمی روستاها هزینه در بر دارد.
سعی و تلاش می کنیم زمینه را برای توسعه ارتباطات روستایی به فراخور اعتباراتی که در این حوزه تخصیص می یابد و متناسب با ظرفیت های فنی موجود فراهم کنیم.
ایرنا: وضعیت این زیرساختها در سایر مناطق و شهرهای استان چگونه است؟
سرایی: اینترنت نیاز مبرم برای روستاها و شهرها است که جامعه و حتی کسب و کارها در زندگی های امروزی عملا نمی توانند از آن جدا باشند.
بر همین اساس باید به فراخور نیازهایی که برای کسب و کارهای مردم وجود دارد روز به روز زیرساختهای این ارتباطات توسعه یابد.
هم اکنون برنامه ریزی هایی برای توسعه دسترسی به اینترنت پرسرعت در سطح شهرهای استان مبتنی بر فیبر نوری در حال انجام است که امیدواریم با مشارکت بخش خصوصی و همکاری و همراهی شهرداری ها بخشی از موضوع توسعه ارتباطات مبتنی بر فیبر نوری انجام شود و دسترسی نهایی مردم و مشترکان به این مهم ملموستر باشد.
ایرنا: هم اکنون چه طرح هایی در این زمینه در دست اجرا است؟
سرایی: در کنار توسعه ارتباطات سیار که در دست انجام است، توسعه ارتباطات ثابت نیز انجام می شود به طوریکه پهنای باند اینترنت در استان بیش از ۲.۵ برابر افزایش یافته است.
مشکلاتی در شبکه توزیع درون شهری در استان وجود دارد که اگر بتوانیم توسعه ارتباطات مبتنی بر فیبر نوری را تقویت کنیم، این مشکل نیز مرتفع خواهد شد و مردم از دسترسی به اینترنت پرسرعت بهره مند می شوند.
نظر شما