به گزارش خبرنگار ایرنا، کلنگ احداث این کارخانه بزرگ صنعتی از دیماه پارسال با حضور معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و استاندار هرمزگان در شهرک صنعتی جرون واقع در جاده بندرعباس به بندرخمیر به زمین زده شد و از بهمن ماه همان سال رسما ساخت آن آغاز شد.
کارخانه فلوت هرمزگان قرار است در نیمه دوم سال ۱۴۰۳ به بهرهبرداری کامل برسد که براساس پیشبینی های انجام شده روزانه بین ۹۰۰ تا ۹۵۰ تن شیشه فلوت، مشجر و رفلکس در آن تولید خواهد شد.
شیشه فلوت شیشه ای بدون موج و کاملا صاف است که بعد از بیرون آمدن شیشه از کوره برای صاف و مسطح و ضخامت دار شدن آن، شیشه را در حوضچه مذاب قلع، غوطه ور میکنند تا تبدیل به این شیشه می شود.
نام دیگر شیشه فلوت، شیشه جام و سکوریت نشده است که امروز در صنعت نمای ساختمانی بیشترین کاربرد را دارد.
مدیر مجتمع فلوت هرمز در نخستین تور بازدیدی که اصحاب رسانه به دعوت سازمان صنعت، معدن و تجارت هرمزگان از آخرین وضعیت ساخت و روند پیشرفت این طرح داشتند، گفت: شیشه فلوت هرمز دارای ۲ بخش تولید و مواداولیه از معادن بخش تبدیل مواداولیه در کوره به شیشه جام به روش فلوت است که تولید گسترده شیشه، تامین نیاز داخلی و در نهایت ایجاد بازار صادراتی از اهداف ساخت این کارخانه است.
سید رضا میرراشد افزود: این پروژه ملی هماکنون با سرمایهگذاری پنج میلیارد تومانی بخش خصوصی در حال انجام است که در صورت تکمیل و بهرهبرداری کامل از آن برای ۴۰۰ نفر به صورت مستقیم و چهارهزار نفر غیرمستقیم اشتغال ایجاد میکند.
وی با اشاره به اینکه میزان تولید کارخانه شیشه فلوت هرمز روزانه ۹۰۰ تا ۹۵۰ تن تخمین زده شده است، بیان کرد: این پروژه هماکنون باتوجه به اینکه در مرحله فنداسیون قرار دارد، با هفت درصد پیشرفت فیزیکی در زمینی به مساحت ۲۵ هکتار و ۱۲۰ هزار مترمربع زیربنا در حال انجام است.
میرراشد یادآورشد: البته در ساخت ابنیه، همیشه زیرسازی و زیرساختها، بیشترین زمان ساخت و ساز را به خودش اختصاص میدهد که در صورت آماده شدن آن، سرعت کار ما نیز بالاتر خواهد رفت و در آیندهای نچندان دور شاهد پیشرفت بسیار خوب پروژه خواهیم بود.
وی ضمن قدردانی از حمایت و همکاری استاندار هرمزگان در ساخت شهر شیشه و رفع موانع شرکتهای درحال ساخت آن از جمله شیشه فلوت هرمز بیان کرد: کارخانه شیشه فلوت هرمز در مدت ۱۸ ماه و در نیمه دوم سال ۱۴۰۳ مورد بهرهبرداری کامل قرار میگیرد.
نخستین تولید کننده شیشه فلوت ایران در سال ۱۳۷۲
مدیر پروژه کارخانه فلوت هرمز اظهار کرد: شیشه فلوت یکی از زیرمجموعههای گروه صنعتی شیشه کاوه ایران است که این گروه در سال ۱۳۷۲ نخستین تولید کننده شیشه فلوت کشور بوده است.
گروه صنعتی شیشه کاوه ایران از سال ۱۳۶۳ فعالیت خود را با تولید شیشه های بلور آغاز کرد که نخستین کارخانه بلور شیشه کاوه بوده است. هماکنون افزون بر ۱۲ هزار نفر نیروی کار و ۳۰ کارخانه در اقصی نقاط کشور از جمله ساوه، فریمان، یزد و مراغه به مرکزیت ساوه دارد.
همچنین گروه صنعتی شیشه کاوه ایران افزون بر ۳۰ شرکت در کشور دارد که دفتر مرکزی آن در تهران با ۹۰ نیروی انسانی مستقر است که بیشتر نیروهای آن فنی هستند.
این گروه، یکی از چند شرکت بزرگ دنیا است که کربنات سدیم را تولید میکند که از قبل این مهم دست چند کشور خارجی بوده است اما با همت و تلاش این گروه، کارخانه کربنات سدیم را در کشور راه اندازی شد که در صورت حمایت در این کشور، در هرمزگان نیز انجام می شود.
وی ابراز کرد: بالای ۹۰ درصد نیروهایمان در شیشه کاوه بومی هستند و حتی سعی کردهایم از پیمانکاران بومی استاده کنیم که این جز سیاستهای کلان این گروه صنعتی شیشه است.
میرراشد یادآورشد: اکنون پنج کارخانه فلوت در کشور در حال فعالیت هستند و جدای از آن درحال حاضر در این شرایط سخت اقتصادی، ۲ کارخانه فلوت در ارومیه به نام «شیشه فلوت ارومیه» و در هرمزگان به نام «شیشه فلوت هرمز» در حال احداث است.
وی اظهارامیدواری کرد: بتوانیم با حمایت استاندار هرمزگان که همکاری لازم را تاکنون در رفع مشکلات این طرح با ما داشتند، بتوانیم کار را با سرعت بیشتری به سرانجام برسانیم.
مدیر پروژه کارخانه فلوت هرمزیادآورشد: گروه صنعتی شیشه فلوت به طور کامل خصوصی است و نوید میدهیم که اگر این کارخانه در هرمزگان به سرانجام برسد، جدای از فعالیتهای عمرانی، مسوولیتهای اجتماعی و امورات عام المنفه همچون ساخت مدرسه و بیمارستان را هم انجام دهیم.
وی با اشاره به اهداف ساخت این کارخانه در هرمزگان گفت: در جنوب کشور کارخانه تولید شیشه نداشتیم و هدف ما تأمین شیشه استان هرمزگان و منطقه جنوب بوده و هم اینکه در صورت مازاد بر مصرف داخلی، نیم نگاهی هم به صادرات داشته بایشم.
میرراشد با اشاره به اینکه مواد اولیه کارخانه در حال حاضر از استان های همجوار همچون کرمان تأمین میکنیم، ابراز کرد: البته اولویت ما تقاضای داخل است و هرچقدر مازاد بر تقاضای داخل باشد، آن را صادر می کنیم.
کارخانه فلوت هرمز، شرکت مادر در شهر شیشه
سرمایهگذار کارخانه فلوت هرمز در هرمزگان نیز گفت: باتوجه به ساخت شهر شیشه در هرمزگان، شرکت فلوت هرمز به عنوان یک شرکت مادر تاسیس میشود و شرکتهای جانبی که در این شهر و اطراف کارخانه مستقر میشوند، میتوانند ظرفیتی بهوجود بیاورند که بخش تولید، جذب نیرو و رفع موانع بیکاری و حتی نگاهی به بازارهای صادراتی هم داشته باشند.
ابراهیم عسکریان دماوندی افزود: مهمترین نیازهای ما تامین زیرساخت های برق، آب و گاز است که امیدواریم دولت در تامین این زیرساختها به ما کمک کند.
وی خاطرنشان کرد: با ساخت این کارخانه، هزینههای تولیدی و هزینه ای حمل تجهیزات و مواد اولیه نیز کاهش مییابد و میتوانیم با توجه به ظرفیت ایجاد شده، استان های همجوار را نیز پوشش دهیم و حتی نیم نگاهی به صادرات داشته باشیم.
سرمایهگذار کارخانه فلوت هرمز با اشاره به اینکه مرحله خاکبرداری تقریبا تمام شده است و فندانسیونها را شروع میکنیم، یادآورشد: هماکنون در حال ساخت سولههای کارخانه هستیم و همزمان با ساخت این سولهها، در یکی از کارخانههای دیگر ما (ساحل فردا) ماشین آلات و تجهیزات کارخانه ساخته میشود و بخشی دیگر تجهیزات نیز ثبت سفارش خارجی شده که به تدریج وارد کشور میشود.
عسکریان گفت: از نظر فنی و مهندسی ساخت این کارخانه فلوت کاملا بومی سازی شده است و بعضی از تجهیزات که سفارش دادیم بیشتر بحث بهره وری و افزایش راندمان تولید می باشد.
وی ادامه داد: سیاستمان براین است که ظرفیت داخلی را به سرانجام برسانیم که نگاهی به بحث صادرات داشته باشیم و امیدواریم موانع صادراتی نیز به همت دولت مردمی حل شود و صادرات را جدیتر انجام دهیم چون کشش این کار هست و تمام کارخانههایی که در بحث شیشه در سطح ایران ساخته شده، شاید سه درصد نیاز بازار جهانی را بتوانیم پوشش دهیم و هنوز بحث شیشه خام جا برای سرمایهگذاری هست، اگر حوزه صادراتی به ما اجازه دهد.
این مسوول با اشاره به اینکه جز صنایع پاک هستیم و آلودگی نداریم، یادآورشد: حتی یک زمانی صادارت شیشه به کشور چین هم داشتیم، منتهی با موانعی که ایجاد شد و با فشار بازار داخلی، این صادرات به حداقل رسیده است.
گفتنی است یکهزار هکتار زمین برای ایجاد شهرک تخصصی شیشه در غرب هرمزگان جانمایی شده است که این شهر باتوجه به موادمعدنی مکشوفه در استان و برنامه دولت برای ایجاد ارزش افزوده بر روی معادن ایجاد میشود و مشوق های خوبی توسط دولت برای سرمایهگذاران آن پیشبینی شده است.
نظر شما