غلامرضا حشمتی روز دوشنبه در گفتوگو با ایرنا اظهار کرد: کاهش نرخ خاموشیها در استان بوشهر در شرایطی است که این شاخص در دیگر استانهای گرمسیری مشابه این استان، ۶۰۰ دقیقه اعلام شده است.
وی افزود: شرکت توزیع نیروی برق استان بوشهر نخستین شرکت موفق در کاهش شاخص خاموشیها و جزو ۱۰ استان برتر کشور معرفی شده است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان بوشهر با اشاره به ترسیم چشمانداز ۸۰۸۰ شرکت توزیع نیروی برق برای سال ۱۴۰۵ استان بوشهر، تصریح کرد: براساس این سیاستگذاری باید تا افق ۱۴۰۵ خاموشی مشترکان در سال به ۸۰ دقیقه (خاموشی سرویس و نگهداری و خاموشی ناشی از حادثه)، تلفات به هشت درصد و مراجعه حضوری به صفر درصد برسد.
وی با اشاره به شست و شوی مکرر خطوط به صورت خط گرم (شبکه برقدار) در تابستان گفت: با توجه به رطوبت، وجود ریزگردها و گردو غبار و تاثیر آنها بر روی خطوط براساس برنامهریزی انجام شده از ابتدای اردیبهشت کار شستوشوی خطوط، تجهیزات و ادوات با آب مقطر بدون خاموشی آغاز و تا پایان مهرماه ادامه دارد و همین امر موجب شد تا خاموشیهای ناشی از شرجی و رطوبت در استان به صفر برسد.
حشمتی با اشاره به ۴۵۰ هزار مشترک برق در استان بوشهر ادامه داد: سال گذشته ۱۸ هزار مشترک جدید به شمار مشترکان استان اضافه شده که از این شمار ۶۵ تا ۷۰ درصد به شبکه موجود و ۳۰ تا ۳۵ درصد نیز شبکه جدید ایجاد شده است.
وی با بیان اینکه برای هر انشعاب جدید ۴۰ میلیون تومان باید هزینه شود، گفت: این درحالی است که عایدی ما از هر مشترک تنها سه میلیون تومان و ناترازی شرکت در این بخش ۳۷ میلیون تومان است.
حشمتی ادامه داد: با توجه به هزینه انجام شده و عایدی از هر انشعاب واگذاری اشتراک برای صنعت برق زیانده شده است.
هوشمندسازی هشت هزار کنتور برق
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان بوشهر گفت: تا سال گذشته ۱۵ هزار کنتور برق هوشمند در استان نصب شده و تلاش میشود امسال نیز هشت هزار کنتور برق هوشمند نصب شود.
وی تامین برق واحدهای مسکن مهر با ۲۰ میلیارد تومان اعتبار، برقدار کردن ۲ نیروگاه تولید پراکنده با سرمایه گذاری بخش خصوصی، ظرفیتسازی برای تامین برق شرکهای صنعتی را از دیگر اقدامهای مهم شرکت برق در استان بوشهر عنوان کرد.
حشمتی در خصوص برق خورشیدی گفت: تاکنون ۶۹۰ دستگاه پنل خورشیدی برای عشایر استان واگذار شده است.
وی ادامه داد: براساس برنامهریزی انجام شده قرار است امسال نیز ۲۵۰ دستگاه پنل خورشیدی دیگر به عشایر استان واگذار شود.
به گفته حشمتی در خصوص انرژیهای تجدید پذیر؛ نیروگاههای مقیاس بزرگ از جمله اینها هستند که زمینهای مورد نیاز را با هماهنگی مجموعه استانداری، راه و شهرسازی و منابع طبیعی تثبیت و شناسایی شده و آماده واگذاری به سرمایه گذاران است.
وی ادامه داد: امید میرود در روزهای آتی فراخوان روی سامانه ساتپا قرار بگیرد و در این خصوص جذب سرمایه گذار داشته باشیم؛ همچنین نرخ خرید انرژی از نیروگاههای بزرگ به صورت ارزی محاسبه میشود که جذابیت بیشتری برای سرمایهگذار ایجاد میکند.
حشمتی اضافه کرد:در سفر دوم هیات دولت به استان بوشهر برای نیروگاههای مقیاس کوچک نیز سه نیروگاه با عنوان سه شهرک خورشیدی پیش بینی شده که موافقتنامه آن بین شهرک صنعتی استان بوشهر و ساتپا امضا شده است.
وی یادآور شد: براساس برنامهریزی انجام شده این شمار تا پنج شهرک خورشیدی قابل افزایش و آماده سرمایهگذاری است.
حشمتی در خصوص نیروگاههای کوچک پشتبامی نیز گفت: براساس برنامه و با توجه به هماهنگی با دستگاههای حمایتی سهمیه استان ۲هزار و ۵۰۰ واحد است که تاکنون یک هزار و ۵۰۰ متقاضی واجد شرایط شناسایی شده و در حال پیگیری برای تامین منابع و واگذاری تسهیلات به افراد هستیم که تا پایان سال عملیاتی میشود.
بدهی ۳۵۰ میلیاردی دستگاههای مختلف به شرکت برق استان
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان بوشهر با اشاره به بدهی ۳۵۰ میلیارد تومانی برق مصرفی دستگاههای اجرایی استان به این شرکت گفت: بیشترین بدهی مربوط به نهادهای نظامی بوشهر است.
وی تصریح کرد: براساس قانون بودجه سالجاری، دستگاههای دولتی که بدهی آب و برق خود را تا ۶ ماه پرداخت نکنند، خزانهداری کل موظف شده هزینه آن را به وزارت نیرو بپردازد که میتواند تا حدود زیادی حجم مطالبات را کاهش دهد.
حضور ۶۵۰۰ مشترک غیر مجاز برق در استان بوشهر
به گفته حشمتی در زمان حاضر بین ۶ تا ۶ هزار و ۵۰۰ مشترک غیرمجاز در استان بوشهر وجود دارد که بیشترین آنها در شهرستانهای بوشهر، دشتستان و گناوه شناسایی شدهاند.
وی ادامه داد: این شمار مشترک غیرمجاز ۶ میلیارد تومان از اموال بیت المال را به صورت رایگان مصرف میکنند.
هشدار قطع برق ادارات
حشمتی افزود: در فصل گرم سال ساختمانهای اداری بوشهر هم باید مصرف برق خود را در ساعتهای اداری ۳۰ درصد نسبت به دوره مصرف مشابه خود در سال ۱۴۰۰ کاهش دهند و به طور قطع هر ادارهای چنین عملکردی نداشته باشد، پس از تذکر، برق آنها قطع میشود.
مدیر عامل شرکت توزیع برق استان بوشهر با بیان این که چندان نمیتوان برای مصرف بخش تجاری محدودیت ایجاد کرد، افزود: با این حال سقف مصرف برای مشترکان تجاری در ماه هزار کیلووات ساعت در نظر گرفته شده و تعرفه آن نیز مشخص است.
محدودیت برق صنایع و پمپهای کشاورزی
مدیرعامل برق استان بوشهر درباره محدودیت برق صنایع و کشاورزی در فصل گرما گفت: هر یک از مشترکان صنعتی مستقر در داخل یا خارج از شهرکهای صنعتی استان یک روز در هفته به جز جمعه باید مصرف برق خود را از ساعت ۱۱ تا ۲۳ کاهش دهند و فرقی نمیکند که این اعمال مدیریت در چه روزی از هفته باشد، از سوی دیگر روز جمعه کاملا آزاد هستند و میتوانند بدون اعمال مدیریت مصرف، فعالیت کنند.
جشمتی اضافه کرد: در صورتی که مشترکان صنعتی، برنامه مدیریت مصرف ابلاغی را رعایت نکنند، با اخطار قبلی مشمول قطع برق شده و همچنین تعرفه قبض پرداختی آنها به دو برابر افزایش مییابد.
وی گفت: مشترکان چاههای کشاورزی استان نیز میبایست هر روز هفته از ساعت ۱۲ تا ۱۷ مصرف برق خود را قطع کنند و در صورتی که این اعمال مدیریت را انجام دهند هزینه برق مصرفی آنها در سایر ساعات روز رایگان خواهد بود.
نظر شما