عبدالعلی گیلانی در همایش ارتقای بهره وری کشت برنج درخوزستان در دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان بیان کرد: مسأله آب یک چالش جهانی است و برای بحران آب باید مدیریت مصرف دراولویت باشد.
وی افزود: کاهش نزولات بارندگی و توزیع نامناسب باعث شده کشوردر مساله آب با چالش مواجه شود به گونهای که تا سال ۲۰۵۰ یکی از چالشهای عمده کشاورزی خواهد بود.
گیلانی ادامه داد: کشت برنج هم اکنون به صورت عمده در آسیا تولید میشود که مطابق پیشبینیهای صورت گرفته در سالهای آینده این تولید به خطر خواهد افتاد.
این استاد دانشگاه به تجربه دولت چین در مدیریت مصرف آب در کشت برنج اشاره و گفت: ۷۵درصد کشت برنج در دنیا وابسته به آب است و این زنگ هشدار به صدا درآمده و دولت چین با مدیریت آب، ارتقای بهره وری و استفاده از ارقام مناسب برنج، به سمت حفظ تولید حرکت کرده است.
وی تاکید کرد: در سال آبی جاری وضعیت بارندگی در کشور مناسب بوده ولی این موضوع نباید مانع بهبود و ارتقای شیوههای آبیاری شود؛ این تصورغلط که برنج یک محصول آب بری است باید تغییر کند و مطابق بررسیها برنج به شکل خشکه کاری ضمن کاهش مصرف آب، تولید خوبی به همراه دارد.
گیلانی اضافه کرد: سازمان آب و برق باید در زمینه کاهش تلفات آب از جمله اصلاح مسیر کانالها، پاکسازی و بهسازی مسیر آبها سرمایهگذاری کند.
رییس دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان نیزاظهارکرد: دانشگاه نسل جدید و نوین، مردم محور و دارای مسولیتهای اجتماعی است و باید با بهره گیری از تجارب زارعین و علوم جدید دانشگاهیان، کشت برنج را با مصرف پایین آب و محصول بیشترارتقا دهیم.
جمال فیاضی افزود: نگاه به کشاورزی و تولید نباید کوتاه مدت باشد بلکه باید با تلفیق حوزههای مختلف کشاورزی ، تولید پایدار و زیستمحوررا برای نسلهای آینده رقم بزنیم.
نظر شما