۸ خرداد ۱۴۰۲، ۱۶:۵۵
کد خبر: 85125844
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

۲۰۰ هکتار از اراضی تربت‌حیدریه آماده واگذاری برای توتستان است

تربت‌حیدریه - ایرنا - مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی گفت: ۲۰۰ هکتار از اراضی این نهاد در تربت‌حیدریه برای کشت توتستان و واگذاری به بخش خصوصی آماده است.

محسن فنودی روز دوشنبه در حاشیه برپایی رزمایش اطفای حریق جنگل و مرتع در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در تربت‌حیدریه افزود: با توجه به سابقه نوغان‌داری در این شهرستان و آب و هوای مساعد برای پرورش درخت توت، پیشنهاد واگذاری اراضی به بخش خصوصی جهت کشت توتستان به فرماندار تربت‌حیدریه ارایه شده‌ است.
وی گفت: اتخاذ این تصمیم در راستای اجرای سیاست‌های منابع طبیعی و آبخیزداری مبنی بر توسعه و تقویت پوشش گیاهی در مراتع بوده است.

۲۰۰ هکتار از توتستان‌های تربت‌حیدریه آماده واگذاری به بخش خصوصی است

فنودی با بیان اینکه پوشش گیاهی منبع اصلی تامین پروتئین (چرای دام) برای انسانها است، افزود: در عین حال هنگام طغیان سیلاب، همین پوشش گیاهی ضمن آنکه جلوی تخریب مراتع را می‌گیرد، ریشه گیاهان آب را به داخل زمین هدایت و سفره‌های آب زیرزمینی نیز بین طریق تقویت می‌شود.
وی تصریح کرد: ارزش ساخت سازه‌های آبخیزداری آنهم با اعتبارات زیاد، تنها در حد یک مُسکن عمل می‌کند و ظرف ۲ سال پر شده و کارایی لازم را ندارد.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی گفت: بر این اساس با آن دسته از کارافرینان و بومیان منطقه که دارای طرح و برنامه انجام یک فعالیت اقتصادی و درآمدزا برای مراتع منطقه خود باشند، در زمینه تولید گیاهان دارویی یا زراعت چوب، وارد عقد قرارداد می‌شویم.
وی با بیان اینکه نیاز کم به آب و همزیستی با محیط پیرامون ویژگی منحصر به فرد گیاهان دارویی است، بیان کرد: زراعت چوب نیز بسیار سودآور و بعد پنج سال به ازای هر هکتار در ماه پنج، میلیون تومان درآمد برای صاحبش به همراه خواهد داشت.
وی تصریح کرد: اکنون در سطح استان خراسان رضوی در حوزه کشت گیاهان دارویی در شهرستان‌های کلات، کاخک گناباد و مشهد قراردادهایی منعقد شده‌ است.
نوغانداری با پیشینه‌ تاریخی، شغل موقت و درآمد مقطعی روستاییان در ۲۰ استان ایران محسوب می‌شود و حدود ۴۵ روز کافی است تا تخم‌های کوچک و سیاه رنگ نوغان ثمر داده و به پیله‌ ابریشم بدل شود، بر این اساس فعالیت اقتصادی جانبی در کنار کشاورزی و باغداری فصل بهار است.
پرورش کرم ابریشم و فرآوری و تبدیل آن به نخ و پارچه یا فرش شامل مجموعه‌ای از شیوه‌های دانش سنتی، مهارت‌ها و صنایع‌دستی مربوط به کاشت و پرورش درختان توت، پرورش کرم ابریشم و تولید نخ‌های ابریشم برای بافندگی و صنایع مرتبط دیگر است.
"پرورش کرم ابریشم" و "تولید سنتی ابریشم" به‌ عنوان بیست و یکمین عنصر میراث‌ فرهنگی ناملموس ایران در سازمان یونسکو به ثبت رسید.
شهر کوچک "بایگ" از توابع شهرستان تربت‌حیدریه در استان خراسان رضوی از دیرباز قطب تولید ابریشم ایران بوده است، بطوریکه باوجود رکود سالهای گذشته همچنان ۸۰ تا ۹۰ درصد تولید این محصول در کشور و در بایگ فرآوری و استحصال می‌شود.

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha