بسته تحولی "بهار خدمت" رویکرد جدید سازمان ملی استاندارد با محوریت رشد تولید است

زاهدان- ایرنا- مدیرکل استاندارد سیستان و بلوچستان گفت: بسته تحولی "بهار خدمت" رویکرد جدید سازمان ملی استاندارد با محوریت رشد تولید کیفی در راستای توسعه استاندارد، اقتصاد محوری، تسهیلگری، فرصت سازی، دانش بنیانی و عملیاتی بودن است.

مهدی شهرکی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: سازمان ملی استاندارد بسته تحولی "بهار خدمت" را به استناد بند یک مصوبه یکصد و دهمین اجلاسیه شورای عالی استاندارد و در جهت توسعه استاندارد کالا و خدمات با رویکردی جهادی، اقتصادمحور، تسهیل‌گر، فرصت‌ ساز، دانش‌ بنیان، عملیاتی و کاربردی در سه فصل تسهیل و تسریع در ارزیابی انطباق کالا و خدمات، استاندارد سازی نوین علم پایه و اعتبار بخشی و توسعه فناورانه و هوشمندسازی، در ۴۶ بند، تهیه و تدوین کرده که کل زنجیره تولید، واردات و صادرات را با محوریت تولید کیفی پوشش می دهد.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه سازمان ملی استاندارد ایران به عنوان یک دستگاه حاکمیتی وظیفه استقرار نظام استاندارد در کشور را در راستای تضمین کیفیت کالا و خدمات، ایمنی، امنیت و سلامت تولیدات داخل یا فراورده ها و محصولات وارداتی را برعهده دارد. مطابق فرمایش مقام معظم رهبری هدف از تولید صرفا انبوه سازی تولید نیست بلکه اساس، تولید با کیفیت است.

مدیرکل استاندارد سیستان و بلوچستان ارتقای سطح کمی و کیفی تولیدات ملی و رفع وابستگی خارجی، حفظ ایمنی، کیفیت و سلامت، جلوگیری از کم فروشی، حمایت از تولید محصولات دانش بنیان، توسعه صادرات محصولات حلال، رفع چالش های استانداردسازی در واحدهای تولیدی، مشارکت در تدوین استانداردهای بین المللی و همچنین تسهیل و ارتقای مبادلات تجاری با کشورهای اوراسیا را از اهداف تدوین این بسته برشمرد.

وی با بیان نقش بسته های حمایتی در کمک به رشد تولید کیفی و حمایت از صادرکنندگان و واردکنندگان افزود: نظام استقرار استانداردها با تسهیل نفوذ در بازارهای هدف منطقه ای و بین المللی، نقش بی بدیلی در رشد اقتصادی و افزایش سرمایه گذاری در تولید دارد و با توجه به اینکه رشد تولید، ارتباط مستقیم با کاهش تورم خواهد داشت، می توان از این طریق گام های موثری در جهت تحقق شعار سال با عنوان مهار تورم و رشد تولید برداشت.

شهرکی بیان کرد: در این راستا در فصل بسته تحولی بهار خدمت تسهیل و تسریع در ارزیابی انطباق کالا و خدمات تشریح شده که می توان به تسریع در عملیات بازرسی و نمونه برداری، ارسال نمونه و آنالیزها در آزمایشگاه های همکار و سازمان، تسریع در نمونه برداری در کشتی یا در زمان تخلیه بار اشاره کرد. همچنین شرایط دریافت نشان حلال، محصولات ارگانیک، نانو نماد و دانش نماد تسهیل شده است.

وی ادامه داد: آن دسته از واحدهای نمونه ملی و استانی و واحدهایی که استمرار کیفیت داشته‌اند از حداقل تعداد نمونه برداری ها و بازرسی ها برخوردار شده اند و بسیاری موارد دیگر که در شرح کامل بسته که در پرتال سازمان و اداره کل استان موجود است را می توان ملاحظه کرد.

مدیرکل استاندارد سیستان و بلوچستان گفت: استاندارد سازی نوین علم پایه و اعتبار بخشی دومین فصل از بسته تحولی است که مواردی از جمله عارضه یابی و رفع چالش‌های استاندارد سازی در واحدهای تولیدی توسط ادارات کل و پژوهشگاه سازمان و در کلینیک های استاندارد انجام می شود.

وی تصریح کرد: ارائه خدمات مشاوره ای استاندارد سازی محصولات دانش بنیان، تشکیل صندوق پژوهشی و فنآوری نظام استاندارد جهت حمایت از نوآوری و دستاوردهای پژوهشی و اختراعات، تجهیز و استقرار آزمایشگاه های جدید، تدوین استانداردهای بین المللی و ملی و بازنگری آنها، همکاری با پارک های علم و فن آوری دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی نیز در این فصل گنجانده شده است.

شهرکی افزود: افزایش دامنه بازرسی ها به بخش خدمات از جمله خدمات پستی، مراکز آموزش ابتدایی، خدمات پس از فروش، باشگاه های ورزشی، خانه سالمندان، مراکز اقامتی و تجهیزات آزمون و معاینه های فنی نیز در این بخش دیده شده است.

وی اظهارداشت: همچنین در فصل سوم بسته تحولی توسعه فن آورانه و هوشمند سازی مورد توجه قرار گرفته که توسعه دیپلماسی استاندارد کیفیت، تعمیق روابط منطقه‌ای و تفام نامه های دو و چند جانبه، استقرار درگاه امن پرداخت و توسعه انواع سامانه های ارائه خدمات از آن جمله است.

مدیرکل استاندارد سیستان و بلوچستان خاطر نشان کرد: هدف غائی این بسته تحولی، رضایت مندی مردم، خودکفایی ملی، توسعه صادرات و همانا اعتلای نام بلند ایران اسلامی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha