کامران حسینی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این هنرمندان صنایع دستی در گروههای مختلف مانند فلزات، چوب، دست بافتهها، ورشوسازی، نساجی سنتی و قلم زنی فعالیت میکنند.
وی بیان کرد: در گروه چوب میتوان به هنرمندان فعال در رشتههایی مانند گره چینی، خراطی و در گروه نساجی سنتی میتوان به ماشته بافی اشاره کرد.
رییس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بروجرد بیان کرد: رشتههای دیگر صنایع دستی فعال در بروجرد شامل طراحی سنتی چرم، کاشی سنتی و سفال لعابدار است که هنرمندانی در این رشتهها دارای مجوز فعالیت هستند.
حسینی با اشاره به اینکه سال گذشته سه خانه صنایع دستی در بروجرد تجهیز و تکمیل شد، ادامه داد: تلاش میشود تا علاوه بر ساخت و تولید صنایع دستی شاخص شهرستان در آموزش و انتقال این هنرها فعالیتهای منسجمی صورت گیرد.
وی اضافه کرد: سه خانه صنایع دستی چوب، ورشو و خانه نساجی سنتی در سال ۱۴۰۱ تکمیل و کار تامین و تهیه تجهیزات مورد نیاز آنها در سال جاری ادامه دارد تا بخشی از تولیدات صنایع دستی این خانه ها را در بخش نمایشگاه و فروشگاه بفروش برسد.
وی یادآور شد: در خانه چوب رشتههای مرتبط با صنعت چوب شامل گره سازی، قواره بری، معرق، مشبک چوب، خراطی و مروار بافی علاوه بر برپایی کارگاههای تولید و ساخت این رشته آموزش نیز داده میشود.
وی اظهار کرد: خانه ورشو نیز در سه طبقه و ۹ اتاق به منظور برپایی کارگاههای تولید و ساخت، آموزش و بخش نمایشگاه تولیدات ورشو تکمیل و تجهیز شده است.
حسینی افزود: خانه ورشو در تکیه تاریخی موثقی در مجاورت بیمارستان چمران واقع شده که در آن رشتههای مرتبط با ورشو سازی، قلم زنی، قفل سازی سنتی و مشبک فلز فعال است و آموزش این رشته نیز به صورت منسجم به علاقه مندان این رشته ها ارائه میشود.
وی گفت: خانه نساجی سنتی در یک خانه تاریخی به نام بزرگمهر با ۱۰۰ متر زیر بنا و سه طبقه واقع شده است که در آن صنایع دستی مرتبط با رشتههایی اعم از ماشته بافی، برزنت بافی، هرمی بافی و کارت بافی انجام میشود.
حسینی بیان کرد: در این خانه صنایع دستی نیز علاوه بر کارگاههای ساخت و تولید کلاسهای آموزشی نساجی سنتی نیز ارائه میشود.
وی یادآور شد: در بروجرد بطور مجزا بازارچه صنایع دستی وجود ندارد اما در برخی پاساژهای بزرگ شهر مراکز فروش صنایع دستی وجود دارد.
نظر شما