به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، روزنامه فایننشال تایمز نوشت: آدرین بِرد (Adrian Bird) رئیس سازمان اطلاعات دفاعی انگلیس در اظهارات علنی نادری تاکید کرد که نگرانی اصلی انگلیس باید حیاط خلوت این کشور باشد.
وی تاکید کرد: اولویت احتیاطی بریتانیا در حوزه امنیتی باید منطقه خود ما در منطقه یورو-آتلانتیک باشد و ارزیابی ما نشان می دهد که روسیه در این منطقه بزرگترین تهدید انگلیس تا سال ۲۰۳۰ خواهد بود.
این مقام انگلیسی با اشاره به تاثیرات فرامرزی برخی فعالیت های دولتی، تغییرات آب و هوایی و نگرانی های جهانی در حوزه بهداشت، افزود: امنیت اروپا به شکل فزاینده قابل تفکیک از امنیت جهان در سطحی گسترده تر نیست.
رئیس سازمان اطلاعات جاسوسی انگلیس که با دیگر سازمان های اطلاعاتی این کشور شامل سازمان اطلاعات و امنیت (GCHQ)، ام ای ۵ و ام ای ۶ همکاری می کند، در سخنرانی روز سه شنبه در اندیکشده موسسه خدمات متحد سلطنتی لندن همچنین مدعی شد که «چین از سال ۲۰۳۰ مهمترین چالش برای منافع برون مرزی و امنیت اقتصادی بریتانیا» خواهد بود.
برد به مخاطبانش گفت: انگلیس باید در بلندمدت در مقابل چالش هایی که چین به بار می آورد، دوام آورد زیرا پکن به طور مستقیم در حوزه هایی که منافع ما در آن قرار دارد با ما رقابت می کند و می تواند در زنجیره تامین فناوری ها و مواد کلیدی از جمله ریزتراشه ها، نیمه رساناها و عناصر خاکی کمیاب اختلال ایجاد کند.
وی افزود: چین در حوزه های نظامی، اطلاعاتی، فضایی و قابلیت های سایبری یک «تهدید فزاینده» است و بزرگترین چالش را برای منافع برون مرزی و امنیت اقتصادی بریتانیا در سال ۲۰۳۰ ایجاد خواهد کرد.
این مقام انگلیسی همچنین اذعان کرد که کشورش با تهدیدهای پیچیده و به هم پیوسته فزایندهای مواجه است که زیربنای آن بیثباتی ژئوپلیتیکی و رقابت بین دولتها و همچنین «پیشرفتهای فناوری با سرعت بالا» است.
فایننشال تایمز نوشت: جیمز کلورلی وزیر خارجه انگلیس نیز در سفری به استونی گفت: انگلیس آماده اقدامات بعدی مسکو است. ما آماده هر اقدامی هستیم که روسیه در اوکراین یا منطقه دیگری انجام خواهد داد.
این گزارش افزود: هفته گذشته تونی راداکین (Tony Radakin) فرمانده نیروهای مسلح انگلیس تلاش کرد تمرکز انگلیس در دوران پسابرگزیت در منطقه هند-اقیانوس آرام را کم اهمیت نشان دهد. وی اظهار داشت که «چرخش انگلیس به این منطقه بسیار جزیی است» و تمرکز اصلی انگلیس در وهله نخست اروپا و منطقه آتلانتیک است.
با این حال، راداکین همچنین بر اهمیت پیمان امنیتی آکوس که مشارکت دفاعی سه جانبه سه جانبه بین استرالیا، آمریکا و انگلیس است تاکید کرد.
به موجب این پیمان آمریکا و انگلیس به استرالیا برای توسعه و استقرار زیردریاییهای هستهای کمک خواهند کرد و این امر بر حضور نظامی غرب در منطقه اقیانوس آرام می افزاید.
نظر شما