سید محمد رضا سیدحسینی روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: به منظور خودکفایی کشور در موز در قالب سند توسعه احداث ۱۷ هزار هکتار موزستان در سیستان و بلوچستان در دستورکار این سازمان قرار گرفته که تاکنون یکهزار هکتار آن محقق شده و بقیه طرح، نیازمند تامین اعتبار است.
وی بیان کرد: بر اساس این سند قرار است با توسعه موزستانها در سیستان و بلوچستان تولیدات این بخش از ۲۰۰ هزار تن کنونی به ۸۵۰ هزار تن افزایش یابد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان با اشاره به ظرفیتهای کشاورزی منطقه تاکید کرد: این استان رتبه نخست تولید و سطح زیر کشت موز در کشور را از آن خود کرده است.
وی تصریح کرد: دشتیاری، زرآباد، سرباز، کنارک و چابهار بویژه منطقه عورکی بخش پیر سهراب بیشترین سطح زیر کشت موز سیستان و بلوچستان را به خود اختصاص دادهاند.
حسینی از تولید بیشاز چهار میلیون تن محصولات کشاورزی در سیستان و بلوچستان خبر داد و گفت: حدود ۱۷۰ هزار بهرهبردار بخشهای کشاورزی، دامداری و صیادی در این استان، سالانه بیشاز چهار میلیون و ۲۰۰ هزار تن محصولات زراعی، باغی، شیلاتی و دامی تولید میکنند.
وی اظهارداشت: از کل تولیدات بخش کشاورزی ۲میلیون و۷۹۴ هزار تن به محصولات زراعی، ۶۹۶ هزار تن محصولات باغی، ۱۶۵ هزار تن دام و طیور، ۲۹۴ هزار تن شیلات و ۱۸۰ هزار تن جنگل و مرتع اختصاص دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان ادامه داد: همچنین سطح اراضی زراعی و باغی این استان در سال زراعی جاری ۲۴۹ هزار هکتار(حدود ۵۸ درصد اراضی قابل کشت) است که از این میزان ۱۴۴ هزار هکتار زیر کشت محصولات زراعی و حدود ۱۰۵ هزار هکتار محصولات باغی اختصاص دارد.
وی افزود: با وجود استمرار خشکسالی و کاهش ۱۸ درصدی سطح زیر کشت محصولات زراعی شاهد افزایش چهار درصدی تولید محصولات زراعی و افزایش ۱۸ درصدی تولیدات باغی در استان در سال گذشته بودیم.
حسینی تصریح کرد: شاخصترین محصولات زراعی سیستان و بلوچستان شامل محصولات خارج از فصل، نباتات علوفهای، غلات و در بخش باغبانی خرما، میوههای گرمسیری، نیمهگرمسیری و محصولات گلخانهای است که بازار پسندی بالای داخلی و خارجی دارد.
وی تاکید کرد: سیمای کشاورزی سیستان و بلوچستان بسیار توانمند و دارای ظرفیتهای زیادی هست، باغبانی، زراعت، شیلات، دامداری، منابع طبیعی و استفاده از صنایع تبدیلی مهمترین ظرفیتهای توسعه و رشد کشاورزی و جذب سرمایه گذار در استان است.
به گزارش ایرنا سیستان و بلوچستان به سبب نزدیکی به خط استوا و بهرهگیری از رطوبت دریا توانمندی زیادی در تولید محصولات گرمسیری و نیمه گرمسیری و بعضا منحصر به فرد از جمله انبه، موز، پاپایا، گواوا، هندوانه آناناسی، نارگیل، زیتون محلی، انار و مرکبات دارد.
تولید محصولات کشاورزی در سیستان و بلوچستان در طول سال رواج دارد و زمین های برخی مناطق این استان مانند نیکشهر، سرباز، ایرانشهر، کنارک، زرآباد، دشتیاری و چابهار در هر سال توان تولید ۲ بار محصول را دارند.
نظر شما