بهزاد احمدی یکشنبه در گفتوگو با ایرنا افزود: در راستای شناسایی شهرها و روستاهای دارای قابلیت در توسعه صنایع دستی آبان ماه سال گذشته پرونده ثبت ملی حصیربافی شهر خشت، رند بافی تنگ چوگان کازرون و روار گیوه بافی کندازی مرودشت تشکیل و دفاع شد و به تازگی با صدور رای مثبت به ثبت ملی رسید.
وی اضافه کرد: زنان و مردان شهر خشت با استفاده از برگهای نخل اقدام به بافت فرشینهها و ظروف حصیری میکنند که قابلیت رقابت بالایی با نمونههای مشابه دیگر در سطح کشور دارد.
احمدی در ارتباط با رندبافی تگ چوگانیها نیز توضیح داد: طرح و نقش این دست بافته منحصر به فرد و بیمانند و بسیار ریز بافت است و با ظرافت بالایی بافته میشود.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان فارس بیان کرد: رویه گیوه تولیدی روستای کندازی مرودشت نیز بسیار ریز بافت است، با نخ و پنبه بافت میشود و کیفیت بالایی دارد.
وی یادآور شد: این روار گیوه نزدیک به ۲۰۰ سال است که در این روستا بافته میشود و از آنها در تولید گیوه دیگر استانها نیز استفاده میشود.
احمدی با بیان اینکه ۲۰ خردادماه همزمان با آغاز هفته صنایع دستی جشن ملی شدن این صنایع دستی در روستاها و شهر میزبان برگزار میشود، گفت: فرمانداران کازرون، خشت و مرودشت در هنگام دریافت لوح ثبت ملی این دستبافتهها، متعهد شدند برای ایجاد غرفه فروش و توسعه تعاونی در این مناطق اقدام کنند.
نظر شما