خبر فوری: رفع فیلترینگ

۱۹ خرداد ۱۴۰۲، ۸:۲۵
کد خبرنگار: 1163
کد خبر: 85132227
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

تامین زمین، دغدغه اصلی طرح نهضت ملی مسکن در کردستان

سنندج- ایرنا- نهضت ملی مسکن به عنوان یکی از ابتکارات دولت سیزدهم راهی برای خانه‌دار شدن اقشار ضعیف و فاقد مسکن جامعه به شمار می رود اما این طرح در استان کردستان با مشکلاتی از جمله تامین زمین مواجه است.

به گزارش ایرنا، امروزه خانه دار شدن به رویایی دست نیافتنی برای بیشتر افراد جامعه بویژه جوانان تبدیل شده است و وضعیت به گونه ای است که جوانان ما بدلیل نداشتن سرپناهی امن و مطمئن از تشکیل خانواده سرباز می زنند و به نوعی از این مساله فرار می کنند.

براین اساس دولت سیزدهم برای رفع این مشکل در صدد اجرای طرحی با عنوان"نهضت ملی مسکن" در کشور برآمد تا بتواند این گره را از زندگی جوانان و خانواده‌های فاقد مسکن بازکند و به نوعی امیدی تازه را در میان مردم ایجاد کرد.

با کلید خوردن این طرح درکشور متقاضیان فاقد مسکن در نقاط شهری و روستایی کشور درصدد ثبت نام و طی کردن مراحل مختلف برآمدند و در این میان کردستانی‌ها نیز که مسکن یکی از دغدغه های جدی شان است از قافله عقب نمانده و تعداد زیادی از مردم حتی بیشتر از سهیمه ابلاغی متقاضی این طرح شدند.

در حال حاضر هرچند اجرای این طرح امید تازه ای را در دل مردم فاقد مسکن استان ایجاد کرده است اما با موانعی از جمله کمبود زمین مواجه است و جدای از آن متقاضیان از همین ابتدا ترس ناتوانی در تامین آورده اولیه و همچنین بازپرداخت اقساط را دارند.

برای اطلاع از آخرین وضعیت مسکن ملی در استان کردستان و مشکلات و موانع موجود در این راه، مصاحبه‌ای را با امیرحسین جمشیدی سرپرست معاونت مسکن و بازآفرینی شهری اداره کل راه و شهرسازی انجام داده‌ایم که مشروح آن در ذیل می آید.

ایرنا: به عنوان نخستین سوال بفرمایید که سهمیه ابلاغی استان کردستان در نهضت ملی مسکن چه تعداد بوده و در حال حاضر چند نفر ثبت‌نام کرده‌اند؟

جمشیدی: کل سهمیه ابلاغی برای مسکن ملی در استان کردستان ۸۷ هزار و ۲۳۹واحد است که از این تعداد ۱۶ هزار واحد مسکن روستایی و پنج هزار و ۷۰۰ واحد مسکن استیجاری است، به این معنی که دولت آن را احداث کند و به صورت اجاره از آن بهره‌برداری شود.

در حال حاضر در مجموع ۱۹۲ هزار و ۸۹۶نفر برای مسکن ملی در استان ثبت‌نام کرده اند که بسیار بیشتر از سهمیه ابلاغی است و دلیل آن هم تعداد بالای افراد فاقد مسکن، قیمت بالای زمین در استان و درآمد کم است.

ایرنا: از این تعداد ثبت نامی تاکنون چه تعداد تایید نهایی شده و زمین دریافت کرده اند؟

جمشیدی: ازمجموع متقاضیان مسکن ملی دراستان تاکنون ۷۷ هزار نفر در سامانه تایید نهایی شده‌اند و همچنین هفت هزار و ۱۰۸ واحد تخصیص پروژه داده شده است، یعنی پروژه‌هایشان مشخص شده است.

همچنین علاوه بر این، دراکثر شهرهای استان از جمله سنندج و سقز لکه‌هایی مشخص شده که بحث تملک زمین، رفع معارض و تهیه نقشه‌های تفکیکی انجام می شود و در اینده نزدیک در این شهرها بازهم تخصیصی خواهیم داشت و آمارها افزایش پیدا می کند، به عنوان مثال در جهاد کشاورزی پنج هزار واحد و شهرک وحدت ۲ هزار واحد اضافه خواهد شد.

ایرنا: بیشترین آمار ثبت نامی و همچنین تخصیص زمین در استان کردستان مربوط به کدام شهر است؟

جمشیدی: بیشترین تعداد متقاضی ثبت نام شده در این طرح در استان با ۶۹ هزار و ۵۷۹ نفر مربوط به سنتدج است که از این تعداد ۲۹ هزار و ۴۹۵ نفر نیز تایید نهایی شده اند.

همچنین بیشترین تخصیص زمین نیز در شهرستان سنندج اتفاق افتاده است و پروژه سه هزار و ۶۱۹ نفر تخصیص یافته و مشخص شده است.

ایرنا: درحال حاضر چه مشکلاتی در زمینه اجرای این طرح در استان وجود دارد؟

جمشیدی: هم اکنون در تمام شهرهای استان با مشکل تامین زمین مواجه هستیم و مهمترین دلیل آن هم تبصره ۲ ماده ۹ قانون جهش تولید مسکن است که براساس آن استفاده از اراضی درجه یک و ۲ کشاوری برای مسکن ممنوع است.

موضوع بعدی همکاری دستگاه‌های اجرایی استان است که اگر زمین های مازادی که در اختیار دارند را در اختیار راه و شهرسازی قرار دهند از مشکل تامین زمین برای متقاضیان تا حدود زیادی کاسته خواهد شد.

در حال حاضر در مجموع ۱۰ درصد زمین برای متقاضیان تامین و ۹۰ درصد باقی مانده است، ضمن اینکه پس از تامین زمین، در گام بعدی بحث زیرساخت‌ها مطرح است که دستگاه های خدمات رسان همانند، آب، برق، گاز و مخابرات پای کار بیایند که خوشبختانه در این زمینه در استان مشکلی نداریم.

ایرنا: در صحبت‌هایتان به قطعات تفیککی اراضی اشاره کردید در این رابطه توضیح دهید؟

جمشیدی: زمین هایی که قبلا در شهرستان‌های سنندج و سقز در اختیار مردم قرار گرفته بصورت آپارتمانی بوده است اما در اینده کل تخصیص هایی که خواهیم داشت به صورت قطعات تفکیکی خواهد بود.

منظور از قطعات تفکیکی هم واگذاری گروهی پنج تا هشت نفره است به این معنی که هر لکه زمین به پنج تا هشت نفر تخصیص پیدا خواهد کرد.

ایرنا: و صحبت پایانی شما...؟

جمشیدی: در حال حاضر تامین زمین معضل بزرگی را در زمینه اجرای این طرح ایجاده کرده که امید می رود با همکاری مجموعه دستگاه‌ها بتوانیم این مشکل را رفع کنیم و قطعا اگر دستگاه‌ها همراهی کنند می توانیم امیدوار شویم بخشی از کمبودها در این زمینه رفع خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha