۱۶ خرداد ۱۴۰۲، ۱۵:۰۴
کد خبرنگار: 2862
کد خبر: 85132374
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

۲۰ مرکز پژوهشی در برگزاری همایش جعفر بن ابیطالب(ع) فعال هستند

قم- ایرنا - رئیس مجتمع آموزش عالی تاریخ، سیره و تمدن اسلامی جامعه‌ المصطفی العالمیه(ص) با اشاره به برگزاری همایش جعفر بن ابیطالب(ع) در قم گفت: ۲۰ مرکز علمی پژوهشی در برپایی این همایش فاخر و بین‌المللی با جامعه‌المصطفی همکاری می‌کنند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، حجت‌الاسلام ناصر رفیعی روز سه‌شنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران افزود: پژوهشگاه‌های حج و زیارت و حوزه و دانشگاه، مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه همچنین دانشگاه هنر تهران و دانشگاه معارف اسلامی از جمله این مراکز هستند.

رئیس همایش جعفر بن ابیطالب‌(ع) با بیان اینکه مجتمع آموزش عالی تاریخ جامعه‌المصطفی با هدف معرفی چهره‌ها و شخصیت‌های صدر سلام سلسله همایش‌هایی را در دستورکار قرار داده است افرود: این سومین همایش می‌باشد، و ۲ دوره قبلی در خصوص حضرت خدیجه(س) و حضرت حمزه‌(ع) بود.

رفیعی با بیان اینکه ملاک ما در انتخاب شخصیت‌های تاریخ اسلام برای همایش، همراهی با ولایت و مظلومیت و غربت آنان است گفت: برای ۱۴ شخصیت‌ همایش در نظر گرفته‌ایم، که یکی از این شخصیت‌ها جعفر بن ابیطالب ملقب به ذوالجناحین است.

وی گفت: رهبر معظم انقلاب از شخصیت‌های دیگری مانند ام سلمه، مقداد و عمار نیز نام بردند که در شخصیت‌های مورد نظر ما برای همایش می‌گنجند.

وی گفت: مطلوب ما بود که این همایش را در آبان‌ماه و همزمان با سالروز شهادت جعفر ابیطالب برگزار کنیم، اما چون فرصت اندک است، به برگزاری یک پیش نشست اکتفا می‌کنیم.

وی ادامه داد: همایش اصلی دهم اسفندماه‌ سال جاری در تالار قدس مدرسه عالی امام‌(ره) قم با سخنرانی آیت‌الله علیرضا اعرافی مدیر حوزه‌های علمیه و یکی از مراجع تقلید برگزار خواهد شد.

وی تاکید کرد: این همایش جایگاه جهانی دارد و مقاله‌های آن در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام موسوم به آی‌.اس.سی ثبت می‌شود.

رفیعی یادآور شد: درخصوص حضرت خدیجه هشت جلد و در رابطه با حضرت حمزه نیز هفت جلد کتاب را انتشار دادیم، انتظار داریم درخصوص جعفر بن ابیطالب هم‌ چند جلد کتاب منتشر کنیم.

وی ادامه داد: در این همایش با برخی مراکز پژوهشی و محققان برای تدوین کتاب قراردادی را منعقد خواهیم کرد.

عضو هیات علمی جامعه‌المصطفی با اشاره به اینکه این همایش از محورهای ۹ گانه‌ای تشکیل شده است افزود: قرآن و حدیث، تاریخ، منابع شیعه و اهل سنت، دیدگاه‌های موجود در مورد جعفر بن ابیطالب، نماز جعفر طیار، اماکن جغرافیایی مرتبط با جعفر بن ابیطالب، گروه جعفریان و نسل جعفر بن ابیطالب همچنین جعفر در ادبیات هنر و رسانه از محورهای این همایش به شمار می‌آید.

وی با ذکر این نکته که جعفر بن ابیطالب به مدت ۱۴ سال در حبشه بوده و در جنگ‌ها شرکت داشته است افزود: جعفر بن ابیطالب سومین فرزند ابوطالب و ۱۰ سال از حضرت علی‌(ع) بزرگتر است، همواره مورد مدح پیامبر بوده، هیچ نقطه تاریکی نیز در زندگی او وجود ندارد.

جعفر بن ابی‌طالب بن عبدالمطلب مشهور به جعفر طیار و ذوالجناحین سومین فرزند ابوطالب و فاطمه بنت اسد بود. جعفر پسرعموی پیامبر اکرم (ص)، برادر بزرگ‌تر امام علی(ع)، دومین فرد مسلمان پس از امام علی(ع) و صحابی رسول خدا(ص) بود.

جعفر را مردی خطیب، سخاوتمند، بردبار و متواضع معرفی کرده‌اند.

جعفر نزد پیامبر اکرم(ص) مقام و منزلت فراوانی داشت و رسول خدا(ص) او را به سرپرستی کاروان مسلمانان در مهاجرت به حبشه برگزید. پیامبر(ص) پس از بازگشت جعفر از حبشه به او نمازی آموخت که به نماز جعفر طیار مشهور است. جعفر در جنگ موته به شهادت رسید و مزار او هم‌اکنون در اردن است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha