دعوت از شرکت‌های روس برای سرمایه گذاری در صنعت پتروشیمی ایران

مسکو - ایرنا - معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به برنامه ایران برای جهش صنعت پتروشیمی، نفت و گاز و تهیه بسته‌های سرمایه گذاری در صنایع بالادستی و پایین دستی این صنعت، از سرمایه گذاران روسیه و دیگر کشورها برای سرمایه گذاری در این طرح‌ها دعوت کرد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، مرتضی شاه میرزایی سه شنبه در نشست بررسی تجارب ایران در گذر از تحریم در سیزدهمین نمایشگاه بین المللی روس پلاست روسیه که با حضور فعالان و مدیرانی از بخش انرژی این کشور در مسکو برگزار شد، افزود: با اجرای طرح های سرمایه گذاری، ظرفیت نصب شده صنعت پتروشیمی ایران از ۹۲ میلیون تن به ۱۴۰ میلیون تن ارتقا می یابد و پس از آن، در یک برنامه ۶ ساله بعدی، این ظرفیت به ۲۰۰ میلیون تن افزایش خواهد یافت.
معاون وزیر نفت گفت: ایران با اتکا به تجارب خود در شرایط تحریم و با برخورداری از ظرفیت دسترسی به آب های آزاد، بهره مندی از یک هزار و یکصد میلیارد بشکه ذخایر نفت و گاز و پشتوانه نیروی انسانی، کشورهای دوست و متحد خود را در برنامه جهش صنعت پتروشیمی در اولویت همکاری و جذب سرمایه گذاری قرار می دهد.
وی خطاب به فعالان انرژی روسیه حاضر در این نشست گفت: در سال ۱۳۵۷ و مقطع پیروزی انقلاب اسلامی، ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی ایران سالانه یک و نیم میلیون تن بود که با اتکا به توان و دانش متخصصان خارجی محقق شده بود اما امروز با اتکا به توانمندی متخصصان داخلی، این رقم به ۹۲ میلیون تن در سال افزایش یافته است.

ایران آماده ارائه خدمات فنی و مهندسی به روسیه در شرایط تحریم
شاه میرزایی در بخش دیگری از سخنان خود آمادگی جمهوری اسلامی ایران را برای ارائه خدمات فنی و مهندسی و تبادل مواد شیمیایی و کاتالیست های مورد نیاز صنعت نفت و پتروشیمی روسیه در شرایط تحریم ها علیه این کشور اعلام کرد.
وی اظهار داشت: ایران در ۴۵ سال شرایط تحریم در صنعت پتروشیمی به خود متکی است و نیازهای خود در زمینه ماشین آلات، سیستم های کنترل و سایر نیازمندی های فنی و تخصصی را بومی سازی کرده است.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: در برنامه هفتم توسعه جمهوری اسلامی ایران، ساخت ۷۰ مجتمع کوچک و بزرگ پتروشیمی در دستور کار است که در سال ۱۴۰۲، حدود ۱۰ طرح از طرح های در حال اجرا آماده بهره برداری خواهد شد.

ابراز شگفتی معاون نخست وزیر روسیه از پیشرفت های ایران
سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه نیز در سخنانی در این نشست با اشاره به سفر اخیر نواک معاون نخست وزیر روسیه و رئیس طرف روس کمیسیون همکاری های اقتصادی روسیه و ایران به کشورمان، گفت: آقای نواک پس از بازدید از مجموعه مپنا در ایران از کار عظیمی که در کشور ما در حال انجام است ابراز شگفتی کرد و گفت که اگر کسی از نزدیک شاهد این دستاوردهای ایران نباشد، نمی تواند آنها را در باور بگنجاند.
کاظم جلالی از عدم شناخت متقابل، مشکلات در تبادلات مالی و بانکی، گمرکی و لجستیک به عنوان موانع فراروی توسعه بیش از پیش مناسبات دو کشور یاد کرد و اظهار داشت: برای افزایش سرعت حمل کالا، ایران و روسیه شرکت های مشترک تشکیل دهند.
وی با اشاره به سفر اخیر رئیس کل گمرک روسیه به ایران گفت: در حال کاهش مشکلات گمرکی در مبادلات تجاری دوجانبه هستیم و البته این بدین معنا نیست که این مسائل بزودی حل می شود.
سفیر ایران در مسکو با بیان اینکه بخش های دولتی و خصوصی ایران آماده تقویت همکاری ها با طرف روس در حوزه های فناوری و تکنولوژی و تأمین کالا برای روسیه از طریق ایران هستند، از سال ۲۰۲۲ به عنوان سال طلایی در مناسبات دوجانبه و دستیابی به رقم پنج میلیارد دلار مبادلات تجاری دو کشور یاد کرد و گفت: قبلا تجارت دو کشور به حوزه کشاورزی و برخی محصولات خاص محدود بود اما این تجارت هم اینک در عرصه های مختلف گسترش یافته است.

برنامه مشترک همکاری صنعتی در مجالس ایران و روسیه تدوین شود
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی نیز در سخنانی در این نشست با اشاره به دستاوردهای صنعت نفت و پتروشیمی ایران در شرایط تحریم گفت: با توجه به شرایط و ظرفیت ها، برنامه مشترک همکاری صنعتی دوجانبه در عرصه پتروشیمی، می تواند در مجالس دو کشور بررسی و تصویب شود.
روح الله ایزدخواه افزود: امروز در ایران مجموعه های بزرگ پتروشیمی می توانند همکاری مشترکی را با همتایان خود در صنعت پتروشیمی روسیه داشته باشند و شرکت های تسهیلگر همانند شرکت بازرگانی پتروشیمی ایران با هدف برخورداری از تعرفه های ترجیحی و تسهیلات قانونی تأسیس کنند.
نماینده مردم تهران در مجلس گفت: ایجاد کنسرسیوم صادراتی و صندوق سرمایه گذاری مشترک و ایجاد سازوکار دوجانبه لجستیک با مشارکت های صنایع پتروشیمی دو کشور از دیگر راهکارهای برای ارتقای همکاری های تهران – مسکو است.
وی، افزایش مبادلات علمی و تحقیقاتی دو کشور در صنعت نفت و گاز را خواستار شد و گفت: مرکز تجاری و صنعتی مشترک تهران و مسکو می تواند با سرمایه گذاری دو کشور ایجاد شود و طرفین از ظرفیت ها و نیازهای یکدیگر برای تأمین نیازها استفاده کنند.

دعوت از شرکتهای روس برای سرمایه گذاری در صنعت پتروشیمی ایران

نمایشگاه بین المللی روس پلاست روز سه شنبه آغاز به کار کرد. در این نمایشگاه که به مدت سه روز در کورکوس اکسپو مسکو برپا است، شماری از شرکت های ایرانی فعال در صنعت پتروشیمی در پاویون جمهوری اسلامی ایران به معرفی ظرفیت های خود پرداخته اند.
ایران در این نمایشگاه با برپایی یک پاویون اختصاصی شامل پنج شرکت بزرگ پتروشیمی شامل آریاساسول، امیرکبیر، تبریز، مارون و شازند و همچنین سه شرکت دیگر در حوزه پایین دستی حضور دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha