به گزارش خبرنگار ایرنا، علی قاسمزاده، روز چهارشنبه در نشست خبری به مناسبت "هفته جهانی صنایع دستی"(۲۰ تا ۲۷ خرداد) افزود: برای مثال صفر شدن هزینه صدور پروانه احداث هتل، ایجاد بازارچههای صنایع دستی و حمایت از حضور گردشگران را در دستور کار خود قرار دادهایم.
وی اضافه کرد: شهرداری بطور مستقیم در موضوع صنایع دستی وظیفهای بر عهده ندارد اما بصورت غیرمستقیم میکوشد هنرمندان این صنعت را مورد حمایت قرار دهد، برای مثال شهرداری بیشتر هدایای اهدا شده به میهمانان خود را از صنایع دستی برمیگزیند.
شهردار اصفهان با تاکید بر مفید بودن برگزاری رویدادهای فرهنگی هنری برای توسعه گردشگری و ارتقای فضای عرضه صنایع دستی گفت: اینگونه برنامهها در کنار تفریح و سرگرمی سبب افزایش خرید آثار هنری صنایع دستی میشود و از طرفی فرصتی برای معرفی اصفهان به هموطنان یا گردشگران خارجی به شمار میرود.
قاسمزاده تصریح کرد: اصفهان شهری زنده و پویاست و اگر روزانه میزبان یک رُخداد نو و مناسب باشد، صنعت گردشگری و صنایع دستی نیز در آن بهبود مییابد، رویکرد ما استفاده از چهرههای هنری ملی و استانی در این گونه برنامههاست تا از ظرفیتهای استانی نیز بهرهمند شویم.
وی در باره برپایی بازارچههای صنایع دستی با مشارکت شهرهای خواهرخوانده اصفهان نیز خاطرنشان کرد: این ظرفیت پیشبینی و مقرر شده است تا الگویی برای هر شهر با در نظر گرفتن نوع و میزان استقبال مردم آنها از انواع صنایع دستی ایجاد شود.
شهردار اصفهان اضافه کرد: این نهاد بویژه با محوریت سازمان فرهنگی، اجتماعی، ورزشی شهرداری برنامههای مختلفی را به مناسبت هفته جهانی صنایع دستی در نظر گرفته است.
قاسمزاده افزود: اجلاس شهرداران شهرهای جهانی صنایع دستی، تجلیل از پیشکسوتان صنایع دستی، ساخت بزرگترین سُفره قلمکار به طول ۳۵۰ متر در دروازه دولت، برپایی نمایشگاه صنایع دستی استانهای کشور، کارگاه تولید آثار هنرمندان صنایع دستی کشور و برنامه چهارباغ هنر از جمله این رُخدادها خواهد بود.
وی گفت: برگزاری مدرسه تابستانی هنر و صنایع دستی، نشست تخصصی صادرات و بازاریابی بینالمللی صنایع دستی، بازدید از هنرمندان پیشکسوت و برنامه میهمان هنرمندان را نیز برای هفته نامبرده در نظر گرفتهایم.
شهردار اصفهان در باره مدرسه «شهید حلبیان»(محل ضبط قسمتهایی از سریال قصههای مجید) نیز گفت: برای مرمت و بهسازی آن تصمیمگیری شده است اما برای بهرهبرداری و کاربری پس از آن هنوز به جمعبندی نرسیدهایم و اکنون در حال گردآوری نظرات موجود در این زمینه هستیم.
به گزارش ایرنا، اصفهان در سال ۱۳۹۴ بعنوان نخستین شهر ایرانی به عضویت شبکه شهرهای خلاق یونسکو(سازمان علمی، آموزشی و فرهنگی سازمان ملل متحد) در زمینه صنایع دستی و هنرهای مردمی درآمد و همچنین توسط شورای جهانی صنایع دستی، عنوان ”شهر جهانی صنایع دستی” به آن اعطا شد.
از ۶۰۲ رشته صنایع دستی شناسایی شده در دنیا ۲۹۹ مورد مربوط به ایران و از این تعداد ۱۹۶ رشته مربوط به استان تاریخی و هنرپرور اصفهان است.
نظر شما