آنچه در نشست هیات پارلمانی ایران در شورای فدراسیون روسیه گذشت + فیلم

مسکو- ایرنا- چهار تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشستی صریح و صمیمی با رئیس گروه دوستی پارلمانی روسیه با ایران در شورای فدراسیون (مجلس سنا) روسیه و برخی دیگر از اعضای این نهاد، مشکلات و موانع فراروی دو کشور را بررسی و راهکارهای خود را بیان کردند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، در این نشست، پیشنهادهای مختلفی از جمله تقویت تبادلات فرهنگی با هدف استمرار مناسبات سیاسی و اقتصادی، نقش آفرینی پارلمان ها به عنوان حلقه وصل تجار و بازرگانان دو کشور و همچنین بهره گیری از ظرفیت خواهرخواندگی استان های مختلف ایران و روسیه با هدف توسعه شتابان مناسبات مطرح شد؛ نشستی که با اهدای نسخه ای از نامه تاریخی امام خمینی به گورباچف آخرین رهبر اتحاد جماهیر شوروی قبل از فروپاشی به معاون سفیر ایران خاطره انگیز نیز شد.

هر جا لازم است، برای مانع زدایی از توسعه مناسبات ورود می کنیم
در این نشست، دیمیتری واسیلنکو رئیس گروه دوستی پارلمانی روسیه با ایران از اعضای هیات پارلمانی ایران خواست که با صراحت،‌نتیجه گفت و گوهای خود با بازرگانان و تجار و موانع مناسبات دو کشور را بیان کنند.

واسیلنکو در سخنانی که نشان از عزم وی در گره گشایی از موانع فراروی مناسبات دو کشور بود، این را نیز گفت که هر جا که لازم است با قانونگذاری و هر جا لازم است با رایزنی و تعامل با مسئولان دولتی، برای حل مشکلات فراروی تحکیم مناسبات تلاش خواهد کرد.
سخنان وی با پیام تبریکی به مناسبت انتخاب مجدد قالیباف به ریاست مجلس شورای اسلامی همراه بود و گفت: انتخاب مجدد آقای قالیباف به ریاست مجلس ایران، برای پیگیری طرح ها و توافقات دو جانبه قبلی آرامش خاطری را در ما ایجاد کرد.
وی که معاون اول کمیته علمی‌،آموزشی و فرهنگ شورای فدراسیون روسیه نیز هست، در سخنان تکمیلی خود در این نشست، آمادگی خود را برای ایجاد ارتباط تجار و بازرگانان ایرانی که از طرف مجلس شورای اسلامی معرفی شوند با تجار روس اعلام کرد.

فرایند ورود فرآورده های لبنی ایران به روسیه آسان شود
رحمت الله نوروزی نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی و عضو گروه دوستی پارلمانی ایران با روسیه در سخنانی در این نشست، آسان کردن روندهای تبادل کالای صادراتی ایران به روسیه را خواستار شد و گفت:‌ محصولات لبنی ایران از استاندارد و کیفیت بالایی برخوردار هستند که انتظار می رود ورود این فرآورده ها با توجه به فسادپذیری محصولات در شرایط دمایی به روسیه تسهیل شود.
نماینده مردم علی آباد کتول در مجلس این را نیز گفت که ایران آماده به اشتراک گذاشتن تجربیات خود در مواجهه با تحریم ها با فدراسیون روسیه است.

از نیازهای ایران خبری نداریم
محمد احمدوف عیسایویچ معاون رئیس کمیسیون شورای فدراسیون روسیه در امور سیاست اجتماعی که اهل جمهوری چچن روسیه نیز هست در این نشست گفت:‌ از اینکه نیازهای امروز ایران چیست اطلاعی نداریم و همچنین شناخت متقابلی در ایران از نیازهای امروز روسیه وجود ندارد؛ اینجاست که اهمیت گفت و گوهای دوجانبه برای شناخت از توانمندی ها و نیازهای طرف مقابل مشخص می شود.
وی با اشاره به سیر مناسبات روسیه و عمان در سال های اخیر گفت:در گذشته هر هفته پرواز محدودی به عمان برقرار بود که با کار مشترک مسکو – مسقط، اکنون هر روز پرواز مستقیم در این مسیر برقرار است و دو کشور اقدام به لغو روادید برای اتباع یکدیگر کرده اند.

تجار ایرانی در سفر به روسیه به تجار روس دسترسی ندارند
روح الله ایزدخواه عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت: فرصت تاریخی ایران و روسیه بی نظیر است‌،اهداف، فرصت و چالش ها و دشمنان مشترک تهران و مسکو نشان می دهد که ما به تحول اساسی در مناسبات دوجانبه نیاز داریم.
نماینده مردم تهران در مجلس اظهار داشت:‌ نقطه ضعف اول این است که دو ملت ایران و روسیه از یکدیگر بی خبر هستند و باید از فرصت های موجود همچون تقویت گردشگری برای تقویت شناخت ملت ها استفاده کرد.
وی افزود:‌نیاز روسیه به خودکفایی در صنعت در شرایط تحریم، نیاز است نهادهای علمی و فناوری و تشکل های صنعتی دو کشور با یکدیگر آشنا باشند.
وی تصریح کرد: بیش از آنکه روسای جمهور و وزرا و نمایندگان مجالس دو کشور باید رفت و آمد داشته باشند، باید فعالان اقتصادی، اتحادیه ها و کنسرسیوم های دو کشور با یکدیگر ارتباط داشته باشند.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در ادامه آسان کردن ورود تجار ایرانی به روسیه را خواستار شد و گفت:‌ امروز وقتی تجار ایرانی وارد روسیه می شوند، با تجار سایر کشورها غیر از روسیه امکان برقراری ارتباط و تعامل نزدیک پیدا می کنند؛ اینجاست که پارلمان های دو کشور می توانند زمینه های ارتباط نهادهای علمی،‌اقتصادی و فرهنگی را فراهم کنند.

مناسبات بین استان های ایران و روسیه تقویت شود
در ادامه این نشست، واسیلی ایکونیکوف نیکولایویچ عضو کمیسیون شورای فدراسیون روسیه در امور بودجه و بازارهای دارایی، تعیین استان های مختلف ایران و روسیه به عنوان خواهرخوانده را زمینه ساز تقویت مناسبات بین استانی دو کشور خواند و گفت: این مراودات به صورت مستقیم بر افزایش مبادلات تجاری دوجانبه تأثیرگذار است.

ابراز امیدواری به حرکت در مسیر لغو متقابل روادید
حسین ملکی معاون سفیر جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه نیز در سخنانی با اشاره به عزم تهران و مسکو برای بهره گیری از ظرفیت های کریدور شمال – جنوب در تقویت مبادلات تجاری دوجانبه و نیز با سایر کشورها گفت: توسعه این کریدور در مسیر دریای خزر، نیازمند بکارگیری کشتی های رو رو است که باید نسبت به تأمین این کشتی ها در چرخه حمل و نقل این دریا گام های عملی برداشت.
وی با اشاره به ضرورت افزایش شناخت ملت های ایران و روسیه از یکدیگر، لغو متقابل روادید را گامی اثربخش برای تحقق این هدف خواند و ابراز امیدواری کرد که در روند رو به گسترش مناسبات دوجانبه، دو کشور نسبت به لغو روادید سفر اتباع یکدیگر اقدام کنند.

معاون سفیر ایران در روسیه: مشکل خوابگاه دانشجویان ایرانی حل شود

رئیس گروه دوستی پارلمانی شورای فدراسیون روسیه با ایران: برای حل مشکل تلاش می کنیم


پیگیری مشکل خوابگاه دانشجویان ایرانی در روسیه
معاون سفیر جمهوری اسلامی ایران در بخش دیگری از سخنان خود از واسیلینکو رئیس گروه دوستی پارلمانی با ایران که معاون کمیته علمی آموزشی و فرهنگ شورای فدراسیون روسیه نیز هست، خواست که مشکلات فراروی دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل در روسیه از جمله نبود خوابگاه برای بسیاری از آنها بررسی شود و مساعدت لازم به آنها صورت گیرد.
واسیلینکو معاون کمیته علمی آموزشی و فرهنگ شورای فدراسیون روسیه نیز از ملکی معاون سفیر ایران در مسکو خواست که مشکل خوابگاه دانشجویان و اینکه مربوط به کدام دانشگاه ها است، به صورت کتبی اعلام شود.
واسیلینکو تصریح کرد: بررسی این مشکل از وظایف کمیته علمی آموزشی و فرهنگ شورای فدراسیون روسیه است و برای حل آن، پیگیری لازم صورت می گیرد.

نقش آفرینی آستراخان در کریدور
گنادی اوردنوف ایوانوویچ عضو کمیسیون شورای فدراسیون روسیه در امور سیاست کشاورزی و غذایی و استفاده از منابع طبیعی که اهل استان آستراخان این کشور است نیز به همکاری های نزدیک این استان با جمهوری اسلامی ایران در مبادلات دریایی و زمینی اشاره کرد و گفت:‌ دانشگاه دولتی فنی آستراخان روسیه به دنبال ایجاد شبکه بین المللی متخصصان نفت، گاز و پتروشیمی کشورهای حاشیه خزر است که از متخصصان ایرانی برای عضویت در این شبکه دعوت می کنیم.
وی اظهار داشت:‌ در مقطع کنونی، چهار میلیون تن سالانه از آستراخان در چارچوب کریدور شمال – جنوب به سمت ایران حمل می شود که در تلاش هستیم این رقم در سال ۲۰۳۱ میلادی به ۱۵ میلیون تن برسد.

لزوم سرمایه گذاری در توسعه مناسبات فرهنگی و اجتماعی دو جانبه
ولی اسماعیلی نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی نیز در ادامه این نشست گفت:‌ ایران و روسیه با توجه به نقش تأثیرگذاری که در آینده مناسبات بین المللی دارند، باید به درک مشترکی درباره اهمیت نقش آفرینی و همکاری مشترک در این عرصه دست یابند و در این راستا،‌ایران آماده انتقال تجربیات خود در شرایط تحریم به طرف روس است.
به گزارش ایرنا، وی اظهار داشت:‌ علاوه بر تلاش برای ارتقای مناسبات تجاری و سیاسی، باید ایران و روسیه در زمینه فرهنگی و اجتماعی نیز سرمایه گذاری کنند و جشنواره ها و برنامه های مشترک فرهنگی با هدف تقویت مناسبات بین دو ملت اجرا کنند.
نماینده مردم گرمی و دشت مغان در مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: در شرایطی که کشورهای سلطه طلب و تمامیت خواه خواهان آن هستند که مناسبات تهران و مسکو در سطح پایینی قرار گیرد، پارلمان های ایران و روسیه می توانند با همکاری مشترک،‌ دشمنان دو ملت را ناکام کنند.

طرح های مشترک برای مقابله با برتری جویی آمریکا
الله وردی دهقانی عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی نیز در سخنانی در این نشست گفت: با توجه به عزم تهران و مسکو در مقابله با برتری جویی آمریکا در جهان، لازم است که روابط دوجانبه به بالاترین سطح و در تمامی حوزه ها توسعه یابد.
نماینده مردم ورزقان در مجلس از ضعف در شناخت به عنوان یکی از موانع توسعه روابط ایران و روسیه اشاره کرد و گفت:‌ نیاز است که بخش خصوصی و تاجران دو کشور را بیش از پیش به یکدیگر نزدیک کنیم.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در این نشست همچنین گفت که طرح های تولید مشترک، سرمایه گذاری مشترک و انتقال فناوری در حوزه های صنایع و معادن می تواند منافعی را برای ملت های ایران و روسیه و دیگر کشورهای منطقه به ارمغان آورد.

پیام تاریخی امام (ره) به گورباچف
در پایان این نشست، تایموراز مامسوروف جامبکوویچ عضو کمیته شورای فدراسیون روسیه در امور دفاعی و امنیت، در اقدام جالب توجهی نسخه قدیمی از پیام تاریخی امام خمینی (ره) به گورباچف آخرین رهبر اتحاد جماهیر شوروی قبل از فروپاشی را به حاضران در جلسه نشان داد و آن را برای نگهداری در سفارت جمهوری اسلامی ایران به معاون سفیر کشورمان در روسیه تقدیم کرد.

این نشست در حالی برگزار شد که رحمت الله نوروزی و ولی اسماعیلی نمایندگان مجلس شورای اسلامی روز چهارشنبه در دومای دولتی روسیه،‌نشستی را با رئیس و معاونان کمیسیون کشاورزی دوما و برخی مدیران حوزه کشاورزی این کشور داشتند.
دوما، نام پارلمان کشور روسیه است که نقش مهمی در ساختار سیاسی این کشور دارد. نمایندگان «دومای دولتی» بر اساس رأی شهروندان فدراسیون روسیه به مدت پنج سال انتخاب می‌شوند.
طبق قوانین روسیه طرح یا لایحه ای که در دوما (مجلس سفلی ) به تصویب نهایی برسد باید در شورای فدراسیون ( مجلس سنا) نیز تایید شود و پس از امضای رئیس‌جمهور اعتبار قانونی پیدا می کند.
شورای فدراسیون روسیه ۱۷۰ سناتور از ۸۵ واحد فدرال متشکل از ۲۲ جمهوری، ۴۶ استان، ۹ سرزمین، سه شهر فدرال، چهار ناحیه خودمختار و یک ابلاست خودمختار این کشور دارد.
رئیس شورای فدراسیون پس از رئیس‌جمهور و نخست‌وزیر، سومین مقام برتر در فدراسیون روسیه است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha