به گزارش ایرنا، آیت الله «قربانعلی دری نجف آبادی» روز پنجشنبه در دیدار با کارکنان سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی، افزود: انقلاب اسلامی راه پیشرفت را به مسئولان نشان داد و جمهوری اسلامی ایران اکنون در قلههای علمی دنیا قرار گرفته و در تمام بخشها به خصوص صنایع دفاعی دستاوردهای ارزشمندی داشته است.
وی ادامه داد: امروز مجاهدتهای ۴۴ سال گذشته به بار نشسته و جمهوری اسلامی به تکنولوژی روز دنیا در زمینه ساخت موشک برای پرتاب ماهواره و دفاع از کشور دست یافته است.
امام جمعه اراک خاطرنشان کرد: با دستیابی جمهوری اسلامی به تکنولوژی ساخت موشک مافوق صوت، اسرائیل و دشمنان اسلام و قرآن متوجه میشوند در صورتی که سنگی به سمت کشور پرتاب کنند، جمهوری اسلامی ایران همزمان میتواند ۸۰ نقطه را مورد هدف قرار دهد.
آیت الله دری نجف آبادی با یادآوری پیشرفت کشور در زمینه درمانی و بهداشتی اظهار کرد: ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی هفت تا هشت هزار پزشک وارداتی و هزاران دانشجوی صادراتی در کشور وجود داشت که امروز به برکت انقلاب اسلامی و تلاش مردم و مسئولان کشور در حوزه درمانی و پزشکی به دستاوردهای بزرگی دست یافته است.
وی ادامه داد: در زمینه کشاورزی نیز، اقدامات مناسبی انجام شده و نیاز است با شناسایی ظرفیتها و استفاده مناسب از آنها زمینه رشد و پیشرفت کشور را بیش از پیش فراهم کرد.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی خاطرنشان کرد: کمبود آب از جمله مشکلات بخش کشاورزی است و باید با بهرهگیری از سامانههای آبیاری نوین و جایگزینی آبیاری بارانی و غرقابی با آبیاری ریشه گیاهان از هدر رفت آب در این بخش جلوگیری کرد و بهرهوری آب را میتوان تا ۱۰ برابر افزایش داد.
آیت الله دری نجف آبادی تحقیق، ترویج و آموزش را سه وظیفه مهم سازمان جهاد کشاورزی عنوان کرد و گفت: اجرای این اقدامات با حضور کارشناسان این بخش در مزارع و ارتباط مستقیم با کشاورزان و دامداران محقق میشود.
وی با یادآوری کاشت یک میلیارد درخت در مدت چهار سال آینده در سطح کشور افزود: تنها نباید کاشت درخت مورد توجه باشد بلکه باید نگهداری و حفاظت از آنها نیز در دستور کار دستگاههای متولی قرار گیرد.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی خاطرنشان کرد: توجه به دامداری و رعایت استانداردهای بازارهای هدف برای صادارت محصولات کشاورزی باید در دستور کار مسئولان این بخش قرار گرفته و از صادرات محصولات بدون کیفیت جلوگیری شود.
آیت الله دری نجف آبادی اظهار کرد: تولید نان کامل اقدام مناسبی در استان مرکزی است و تولید نان سفید خیانت به مردم و سلامت جامعه است زیرا سبوس گندم از جمله مهمترین مزایای غذایی این محصول به شمار میرود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی نیز در این نشست گفت: تنها چهار درصد زمینهای کشاورزی کشور تا سال گذشته سنددار بودند که با تلاشهای انجام شده اکنون اقدامات مناسبی در زمینه رفع تداخلات زمینهای کشاورزی و ملی انجام شده است.
«علی صفری» افزود: رفع تداخلات ۵۰ درصد زمینهای کشاورزی استان مرکزی سال گذشته انجام شد و اکنون این استان رتبه پنجم تا دهم را در این زمینه در سطح کشور به خود اختصاص داده است.
وی پایین بودن بهرهوری در آب، منابع انسانی و انرژی را از جمله عمدهترین مشکلات بخش کشاورزی عنوان کرد و ادامه داد: اکنون بخش کشاورزی در ریل افزایش بهرهوری قرار گرفته و برخی سیاستها مشکلاتی را در این زمینه برای بخش کشاورزی به همراه داشته است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی خاطرنشان کرد: ۲۸۰ هزار تن گندم سال گذشته در استان تولید و ۲۰۰ هزار تن محصول نیز از گندمکاران به صورت تضمینی خریداری شد و پیشبینی میشود امسال نیز به اندازه سال گذشته گندم در استان خریداری و تولید شود.
صفری افزود: سال گذشته علاوه بر تولید گندم، توجه به کیفیت این محصول نیز در دستور کار سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی قرار گرفت و درصد سن زدگی در گندم تولیدی استان به زیر یک درصد رسید.
وی ادامه داد: یکهزار و ۸۰۰ میلیارد ریال منابع مالی به لایروبی قنوات، احداث لوله به استان مرکزی اختصاص یافته و امید است با اختصاص این اعتبارات بهرهوری آب در این بخش از ۴۴ درصد به ۴۵ درصد افزایش یابد.
از بیست و یکم و تا بیست و هفتم خرداد ماه در تقویم جمهوری اسلامی ایران به نان هفته جهاد کشاورزی نامگذاری شده است.
استان مرکزی با ۱۲ شهرستان یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.
نظر شما