به گزارش خبرنگار ایرنا، آیت الله «مصطفی علما» روز شنبه در نشست برنامه ریزی اولین همایش بین المللی تحقق محله اسلامی مسجد محور در دفتر امام جمعه بیان داشت: باید خیر و شر محلات به دست خود مردم کنترل شود و اگر محلات را حفظ کنیم بسیاری از این اغتشاشات را خود مردم کنترل می کنند هرچند حتما باید نظارت سپاه و بسیج نیز وجود داشته باشد.
وی ادامه داد: در گذشته همه امور مربوط به ثبت اسناد و اوقاف و غیره به دست علما بوده و پیش نمازهای مساجد همه کاره بودند اما ما این را جدا کردیم و تفکیک قائل شدیم.
آیت الله علما تصریح کرد: امروزه عمده پرونده های دادگستری مربوط به ملک و معاملات است در حالی که بلندترین آیه قرآن مربوط به معاملات است و این نشان می دهد که مردم به دستورات دینی توجه نمی کنند به عنوان مثال ما دستور داریم تا شاهد معاملات غیر از کاتب و ۲ نفر معامله کننده باشد.
وی با اشاره به وجه تسمیه تغییر نام هارون آباد (اسلام آباد غرب کنونی) به شاه آباد گفت: از آنجایی که املاک درجه یک این شهر را رضا خان تصاحب کرد نام آن را شاه آباد گذاشتند و هنگامی که قباله ها را برای مهر و امضا پیش آیت الله شیخ هادی جلیلی در کرمانشاه بردند او قبول نکرد و مجبور شدند آنها را در اداره ثبت اسناد ثبت کنند.
آیت الله علما ادامه داد: امروز قدرت از دست ما گرفته شده است در حالی که در زمان پیامبر مرکز تمام وزارتخانه ها مساجد بودند و مساجد مرکزیت خاص اجتماعی داشتند و امروز نیز باید به مساجد رونق بدهیم.
امام جمعه کرمانشاه با بیان اینکه بسیاری از کارها امروزه به صورت اداری درآمده است افزود: متاسفانه مردم بد عادت شده اند در حالی که بسیاری از کارها باید به خود مردم واگذار می شد، به عنوان مثال در نیمه شعبان مردم در گذشته خودشان محلات را تزیین و پذیرایی می کردند اما امروز منتظر ارگان های دولتی برای تزیین و پذیرایی هستند.
برگزاری همایش در ۳۰ مرداد همزمان با روز جهانی مسجد
در این برنامه فرمانده سپاه ناحیه مقاومت بسیج شهرستان کرمانشاه نیز گفت: اولین همایش بین المللی تحقق محله اسلامی مسجد محور در ۳۰ مرداد ماه همزمان با روز جهانی مسجد در مسجد حاج شهبازخان کرمانشاه برگزار می شود.
سرهنگ «ابوذر انوری» ادامه داد: در این همایش برای اولین بار در کشور مجوز مقالات علمی جهان اسلام (ISC) اخذ شده است که دبیرخانه مقالات در دانشگاه رازی کرمانشاه قرار دارد.
وی با تاکید بر احیا نگاه علمی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی به مساجد بیان داشت: قرارگاه های مختلف با هدف توانمند سازی و ایجاد اشتغال باید به مساجد محلات بروند و همه امور با محوریت امام جماعت و شورای محله اسلامی باشد.
سرهنگ انوری با بیان اینکه در گذشته افراد به مسجد محله نمی آمدند چون برنامه ای نداشت، افزود: باید حتی برای اوقات فراغت کودکان و نوجوانان در مساجد محلات برنامه ایجاد کنیم.
فرمانده سپاه ناحیه مقاومت بسیج کرمانشاه تصریح کرد: با هدف تحقق محله اسلامی مسجد محور تا پایان سال ۲۵ محله و مسجد کرمانشاه در دستور کار قرار دارد و هدف نهایی نیز ۱۳۶ محله شهر کرمانشاه است.
وی با تاکید بر اینکه مشکلات محلات باید در مساجد حل شود، بیان داشت: هر محله باید یک بزرگ با محوریت مسجد داشته باشد.
انوری هدف از این همایش را سپردن کارها به خود مردم دانست و گفت: هرجا نیاز باشد باید سازمان تبلیغات اسلامی، اوقاف و سپاه پاسداران پای کار بیایند.
استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت هزار و ۲۵۰ مسجد فعال دارد که از این تعداد نزدیک به ۵۷۰ مسجد دارای کانون های فرهنگی و هنری با ۳۰ هزار نفر هستند.
نظر شما