حسن هانیزاده کارشناس مسائل بینالملل در گفتگو با خبرنگار سیاست خارجی ایرنا در خصوص عدم صدور قطعنامه نشست اخیر شورای حکام علیه ایران علیرغم تلاش برخی از جمله رژیم صهیونیستی اظهارداشت: باتوجه به شرایطی که به وجود آمده و بازدید سرزده بازرسان آژانس و گزارش نسبتا مثبتی که آقای گروسی مدیر کل این نهاد بین المللی به شورای حکام ارائه داد، در نهایت شاهد بودیم که نشست شورای حکام نسبت به «فعالیت صلح آمیز هستهای ایران» با خوشبینی بسیار بالایی برگزار شد.
وی گفت: به همین دلیل اعضای شورای حکام اتفاق نظر داشتند که ایران در ماه های گذشته به صورت شفاف و صادقانه با آژانس بینالمللی انرژی اتمی همکاری داشته و هیچ گونه مورد خلافی در برنامه هستهای آن مشاهده نشده است.
این کارشناس مسائل بینالملل افزود: یکسری گمانهزنیهایی علیه برنامه هسته ای ایران مطرح شد که آن هم بعد از دیدار اخیر مدیر کل آژانس و گزارش هایی که از سوی سازمان انرژی اتمی ایران ارائه شد، مشخص کرد که ایران با آژانس همکاری کاملا صمیمانه و فعالانهای داشته است.
هانیزاده ادامه داد: سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان به همراهی آمریکا تلاش داشتند تا متعاقب برگزاری نشست شورای حکام از طرف آن نهاد بیانیه یا قطعنامهای علیه ایران صادر شود، اما دیدیم که با توجه به «گزارش مثبت مدیرکل آژانس و همکاری و تعامل مناسب ایران»، هیچگونه قطعنامهای صادر نشد.
وی تصریح کرد: این موضوع نشان میدهد که ارتباطات و همکاریهای ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی کاملاً سازمان یافته و مبتنی بر تعامل دوسویه و مناسب است.
این کارشناس مسائل بینالملل گفت: از طرف دیگر باید به این موضوع هم پرداخته شود که نشست اخیر شورای حکام و عدم صدور قطعنامه علیه ایران، نشان میدهد که آمریکا و رژیم صهیونیستی دچار «کاهش نفوذ در سازمانهای بینالمللی» شدهاند.
هانیزاده بیان کرد: شما شاهد بودید که در نشست اخیر علیرغم فشارهایی که از سوی آمریکا و رژیم صهیونیستی بر اعضای شورای حکام بود، اما آنها قطعنامه علیه ایران صادر نکردند و توانستند تا اندازهای «استقلال ذاتی» خود را حفظ کرده و در چارچوب وظایف حرفهای خود عمل کنند.
وی اظهارداشت: آمریکاییها به این نتیجه رسیدهاند که ادامه فشارها علیه ایران و تحریمهای گسترده نتیجه نداده و ایران گزینه های متعددی را در مقابله با این رویکرد آنها در اختیار دارد که از جمله آن افزایش سطح غنی سازی به میزان ۶۰ درصد است که آنها نسبت به این موضوع بسیار حساس هستند.
این کارشناس مسائل بینالملل در پایان خاطرنشان کرد: «مقاومت فعالانه ایران» در برابر تحریم ها و فشارهای گسترده غرب، شکست طرحهای متعدد دشمنان، در اختیار داشتن گزینههای مختلف جهت مقابله با سیاستهای طرف غربی و البته رویکرد ایران مبنی بر تداوم همکاری های صمیمانه و نزدیک با آژانس بینالمللی انرژی اتمی، طرف مقابل را در موضع ضعف و انفعال قرار داده است.
نظر شما