به گزارش ایرنا، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان فارس یکشنبه در نشست خبری به مناسبت هفته محیط زیست با اشاره به شعار این هفته در سال جاری با عنوان "نهضت ملی کاهش آلودگیهای پلاستیکی" افزود: این شعار در سال جاری به درستی نامگذاری شد، چرا که یکی از معضلات جامعه جهانی که در سطح ایران به شکل شدیدتر شاهد آن هستیم استفاده از مواد، ظروف و کیسههای پلاستیک است.
عطا پورشیرزاد عنوان کرد: در سطح جامعه از کوچکترین خرید در خوار و بار فروشی، مارکتها و اغذیه فروشان شاهد استفاده از پلاستیک هستیم که بعد از استفاده در طبیعت رها شده و پس از آن از بودجه کشور برای ساماندهی، جمع آوری و دفن این مواد هزینه میشود.
وی با اشاره به اینکه اگر بودجه صرف شده در این حوزه از ابتدا درست مدیریت شود میتواند در حوزههای دیگر که در راستای منافع مردم باشد هزینه شود، گفت: تاکنون ساز و کار درستی در خصوص عدم استفاده از پلاستیک انجام نشده و تنها در یک مقطع تبلیغاتی صورت گرفت و محیط زیست با توان خود نسبت به توزیع کیسههای پارچهای به جهت جایگزینی با کیسههای پلاستیکی اقدام کرد.
این مقام مسئول اضافه کرد: این اقدام شاید به صورت نمادین اتفاق افتاد، اما این موضوع هنوز در جامعه به عنوان یک فرهنگ مطرح نشده است،از سوی دیگر اصناف در حوزههای مختلف همچون نانواییها، خشکبار و سایرین باید در این خصوص پای کار بیایند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست فارس تأکید کرد: در این راستا اگر اراده و تصمیم سازی وجود نداشته باشد و مرحله اجرا و ضوابطه صورت نگیرد شاهد اتفاقات مثبتی نخواهیم بود.
پورشیرزاد همچنین در خصوص استفاده از پلاستیک افزود: هنوز عدم استفاده از پلاستیک به صورت قانونی برای سایر نهادها مدون نشده است.
بالا رفتن انتظارات و سطح توقعات از سازمان محیط زیست و سنگینتر شدن رسالت و اندک بودن توان و امکانات این سازمان از دیگر موضوعات مورد اشاره مدیرکل حفاظت محیط زیست فارس بود.
کیفیت پایین سوخت هوای پاک شیراز را تهدید میکند
در ادامه این نشست معاون نظارت و پایش حفاظت محیط زیست فارس گفت: در حوزه محیط زیست استان که شاید بتوان گفت حرف برای گفتن دارد، تمام تلاش برآن است تا حداکثر ظرفیت کارشناسی و محیط بانی در این حوزه بکار گرفته شود تا محیط زیست استان حفظ شود.
قاسم نهاوندی به کیفیت هوای شهر شیراز اشاره کرد و افزود: در این خصوص در وضعیت مطلوب قرار داریم، اما اگر پایین بودن کیفیت سوخت و سایر مشکلاتی که وجود دارد ادامه دار باشد در آینده دچار مشکل خواهیم شد، از سوی دیگر محیط زیست در این راستا تمام تلاش خود را بکار گرفته است.
آلودگی مربوط به رودخانه چنار راهدار و آلودگی واحدهای صنعتی همچون کارخانه نشاسته سازی از دیگر موضوعات طرح شده در این نشست خبری بود که نهاوندی در این خصوص عنوان کرد: تعداد ۲۰ آلاینده نقطهای در محور چنار راهدار وجود دارد که بخشی از آنها با پیگیری اداره محیط زیست فارس رفع شد، اما هنوز آنگونه که باید و شاید معضلات زیست محیطی این محور حل نشده است و تنها بخش نظارتی را محیط زیست فارس میتواند دنبال کند و سایر موارد در اختیار این اداره کل نیست.
معاون نظارت و پایش حفاظت محیط زیست فارس همچنین در خصوص کارخانه نشاسته سازی افزود: باتوجه به برنامه زمان بندی داده شده به این کارخانه در خصوص رفع مشکلات زیست محیطی، در جلسات برگزار شده در خصوص این واحد مقرر شد تا تصمیم گیری نهایی برای این واحد انجام شود و ذکر این موضوع حائز اهمیت است که محیط زیست استان از موضع خود کوتاه نیامده است و این کارخانه در لیست واحدهای آلاینده معرفی و جرائم سنگینی صادر شده است، اما با انجام موارد مد نظر بیش از ۷۰ درصد مشکلات کارخانه نشاسته سازیها رفع شده است.
در ادامه این نشست خبرنگاران به طرح سؤالات خود در حوزه محیط زیست پرداختند و مدیرکل حفاظت محیط زیست استان فارس به رتبه محیط زیست انسانی استان اشاره و عنوان کرد: فارس در حوزه محیط زیست در میان سایر استانها در حوزه محیط زیست انسانی، طبیعی، آموزش، تنویر افکار عمومی و روابط عمومی جزو استانهای پیشرو کشور است.
پور شیرزاد گفت: در تعطیلات نوروز امسال از ۸۵ مورد کشف تخلفات در سطح کشور ۳۰ مورد مربوط به استان فارس بوده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست فارس گفت: سازمان محیط زیست کار خود را در چارچوب ضوابط قانونی و ستاد احیا استان پیگیری میکند و حق آبه تالابها را احصاء کرد و عملیات رهاسازی صورت گرفت.
پورشیرزاد ادامه داد: یکی از مشکلاتی که در رسیدن آب به تالابها با آن مواجه شدیم سر دهانههای رودخانه "کر" بود که به دلیل عدم مهندسی جدید آب قابل قبول به تالاب نرسید و وارد زمینهای کشاورز نشد.
این مقام مسئول همچنین تاکید کرد: در اختصاص حقآبه به تالابها نظارت صفر تا صد این موضوع بر عهده وزارت نیرو است و هرگونه عدم انجام وظایف در این حوزه، کوتاهی در وظایف است.
وی همچنین در پرسش سوال خبرنگاران مبنی بر معرفی اصلیترین مشکل محیط زیست، گفت: تمام مشکلات محیط زیست بزرگ است و کوچکترین معضل این حوزه در جامعه و کره زمین میتواند به عنوان بزرگترین مشکل قلمداد شود، این در حالیست که نباید هیچ معضلی را در حوزه محیط زیست کوچک برشمرد.
تخریب مزارع فاضلابی حومه شیراز
وی ادامه داد: براساس قانون، جلوگیری از آبیاری مزارع با فاضلاب بر عهده سه وزارتخانه جهاد کشاورزی، نیرو و بهداشت است و سازمان محیط زیست به عنوان دستگاه همکار در کنار این وزارتخانهها فعالیت دارد، این در حالیست که در این حوزه، محیط زیست از سایر نهادهای متولی فعالتر بوده و قلع و قمعهایی را در مناطق صدرا و قره پیری و شرق شیراز با خاطیان داشته است.
وی اظهارکرد: حفظ محیط زیست صرفا به یک دستگاه بر نمی گردد و وظیفه همگانی است.
نظر شما