به گزارش ایرنا از سازمان هواشناسی کشور، «احد وظیفه» اظهار داشت: رادار هواشناسی مهمترین ابزار برای صدور پیش بینیهای دقیق و نقطهای و در مقیاس کوچک است که به وسیله دادههای آن میتوان هشدارهای کوتاه مدت در مقیاس یکی دو ساعت صادر کرد.
وی افزود: متاسفانه به دلایل مختلف هنوز شبکه راداری سازمان هواشناسی کشور کامل نیست و بسیاری از نقاط کشور دارای خلا است.
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور با بیان اینکه برای پیش بینی برخی پدیدهها وجود رادار هواشناسی الزامی است، ادامه داد: برای پیشبینی سیستمهای تابستانی که به صورت بارشهای رگباری همچون طوفان پنجشنبه هفته پیش که سرعت آن بیش از ۱۰۰ کیلومتر در بازه زمانی نیمساعت بود، وجود رادار هواشناسی ضروری است.
وظیفه اضافه کرد: به وسیله رادار هواشناسی سلول ابر، جهت حرکت ابر و شدت بارندگی را میتوان با دقت خوب تخمین زد.
وی افزود: در کنار شبکه راداری، شبکه دیدبانی منسجم و دادههای برخط هواشناسی و هیدرولوژی برای صدور پیش بینیهای جوی لازم است.
امکانات هواشناسی ما با دنیا فاصله قابل توجهی دارد
وظیفه خاطرنشان کرد: علاوه بر آن مدل سازی عددی با تفکیک بسیار بالا نیز لازم است که تا حدودی این امکانات را داریم اما اگر بخواهیم صادقانه خودمان را با دنیای پیشرفته مقایسه کنیم، فاصلهمان قابل توجه است.
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور در بخش دیگری درباره پیش بینی بارشهای سیلآسای تابستانی از هم اکنون گفت: پدیدههایی همچون بارشهای سیلآسای تابستانی از حالا بهصورت دقیق قابل پیشبینی نیست و حداکثر در بازه زمانی دو تا سه روزه می توان آنها را پیش بینی کرد.
وی ادامه داد: عوامل بسیاری در ایجاد این پدیدهها موثر هستند، مانند طوفان پنجشنبه تهران که با تغییر چند درجه رطوبت هوا ممکن بود ایجاد نشود.
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور گفت: به طورکلی عوامل بسیاری در پیش بینی پدیدههای جوی موثر است که بستگی به سایز پدیده و تغییراتی که در پارامترهای مختلف جوی از قبل ایجاد می کند.
نظر شما