قفل احاطه بر شهرک‌های صنعتی جیرفت؛ عامدانه یا سهوی؟
عکس آرشیوی است

جیرفت- ایرنا- شهرستان جیرفت ۲ شهرک صنعتی دارد که کم و بیش در احاطه مناطق مسکونی قرار گرفته اند؛ موضوعی که مسئول محیط زیست آن را عامدانه در مقطعی از زمان گذشته می‌داند.

به گزارش خبرنگار ایرنا یکی از شهرک های صنعتی جیرفتا از همه طرف محدود شده و شهرک شماره ۲ نیز تنها ۱۵۰ هکتار امکان اجرای طرح دارد.

شهرک های صنعتی دارای آلودگی های صوتی و پساب و همیشه کامیون ها و وانت ها در مسیر آنها در حال رفت و آمد هستند که حضورشان در کنار مناطق مسکونی برای ساکنان آزاردهنده و مخاطره آمیز خواهد بود.

شهرک صنعتی شماره یک جیرفت کاملا توسط مناطق مسکونی احاطه شده و امکان توسعه هم ندارد. شهرک صنعتی شماره ۲ نیز تنها یک سو و فقط امکان توسعه ۱۵۰ هکتار با رعایت ضوابط سختگیرانه را دارد که این شرایط موجب شده توسعه صنعتی در این منطقه با مشکلاتی مواجه شود.

در همین راستا تصمیم به ایجاد شهرک صنعتی شماره سه گرفته شده که اداره محیط زیست جیرفت جانمایی آن را انجام داده و به مراجع بالادستی هم اطلاع داده؛ اکنون می گویند توپ در زمین سایر نهادهای بالادستی از جمله استانداری و شرکت شهرک های صنعتی استان است.

خبرنگار ایرنا در این زمینه گفت و گویی با رییس اداره حفاظت محیط زیست جیرفت انجام داده که محمد کمالی در آن توسعه مناطق مسکونی به سمت شهرک ها توسط برخی مسئولان را عامدانه توصیف می کند.

قفل احاطه بر شهرک‌های صنعتی جیرفت؛ عامدانه یا سهوی؟

وی معتقد است: شهرک صنعتی شماره یک حد فاصل بلوار امام رضا(ع) قرار دارد که مسئولانی در آن زمان توسعه شهرک های مسکونی را به سمت و سوی شهرک صنعتی سوق دادند.

کمالی اظهار کرد: این شهرک صنعتی با رعایت حریم های قانونی تعریف و ایجاد شده بود، ولی به دلیل توسعه شهرک های مسکونی بدون مطالعه توسط شهرداری که واگذاری هایی در قالب مزایده انجام داد، شهرک عاشورا و انقلاب در اطراف شهرک صنعتی ساخته شد و آن را محصور کرده است.

وی با بیان اینکه با توسعه مناطق مسکونی به سمت شهرک صنعتی شمار یک مجبور شدند شهرک صنعتی شماره ۲ را راه اندازی کنند افزود: در مقطعی بنیاد مسکن شهرک های مسکونی روستایی را در اطراف شهرک صنعتی شماره ۲ جانمایی و بدون مبنای قانونی زمین واگذار کرد که امروز به سمت این شهرک صنعتی توسعه پیدا کرده است.

کمالی یادآور شد: در گذشته کاربری شهرک صنعتی شماره ۲ مجتمع غذایی بود اما به این نتیجه رسیدند که پرونده شهرک صنعتی شماره ۲ را به کمیته ماده ۲ سازمان حفاظت محیط زیست ببرند که در نتیجه از مجموع ۶۰۰ هکتار در اختیار شهرک صنعتی فقط طرح های رده پایین از یک تا سه در ۱۵۰ هکتار می تواند جانمایی شود.

وی اضافه کرد: اگر نتوانند طرح زیست محیطی را ارائه دهند و مشکلات مرتفع نشود امکان استقرار طرح ها نیست و سازمان حفاظت محیط زیست هم مسئولیت هرگونه استقرار، واگذاری و جانمایی طرح در محدوده توسعه شهرک صنعتی را متوجه دستگاه های واگذارکننده از جمله شهرک های صنعتی و صنعت، معدن و تجارت جنوب کرمان کرده است.

قفل احاطه بر شهرک‌های صنعتی جیرفت؛ عامدانه یا سهوی؟

کمالی ادامه داد: مقرر شده شهرک صنعتی شماره ۲ به خارج از حریم انتقال داده و شهرک صنعتی شماره ۳ هم جانمایی شود که اقدامات اولیه را انجام دادیم و سه نقطه را به استانداری کرمان معرفی کردیم تا وی هم دستور اجرایی آن را به مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی کرمان بدهد و هماهنگی با نهادهای کشوری هم انجام شود.

رییس اداره حفاظت محیط زیست جیرفت با اشاره به اینکه یک هزار و ۲۰۰ هکتار زمین در این عرصه مشخص شده است اظهار کرد: مکان هایی را معین کرده ایم که امکان هدایت شهرک های مسکونی به آن نباشد و در آینده با مشکل شهرک های صنعتی کنونی مواجه نشود.

وی اضافه کرد: در شمال شرق شهرک صنعتی شماره ۲ اگر ضوابط قانونی را رعایت کنند و در کمیته شماره ۲ رای لازم را بگیرند هم می توانند حدود ۳۰۰ هکتار طرح های اقتصادی را اجرا کنند.

کمالی افزود: اما در قسمت شمال غرب که در تعارض شدید با اماکن مسکونی است باید از سرانه شهرک صنعتی کسر و در شهرک جدید اضافه شود یا توافقات دیگری صورت بگیرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha