به گزارش ایرنا از مرکز رسانه قوه قضاییه، حجتالاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژهای، امروز دوشنبه (۲۲ خرداد) در نشست شورای عالی قوه قضاییه اظهار داشت: باید در راستای اصلاح برخی فرایندهای دارای اِشکال در امر ورود و خروج کالاها به بنادر، اقدامات عاجلی انجام داد و به نکات و تذکراتی که در جریان بازدیدهای اخیر همچنین گزارشهای سازمان بازرسی ارائه میشود، به سرعت و با اهتمام ترتیب اثر میدهند و فرایندهای دارای اشکال را رفع میکنند؛ البته هنوز این مقوله کامل نشده و هنوز گلهمندی وجود دارد؛ اما نکته مهم، توجه و اهتمام دولت به این مقوله است که جای تقدیر دارد.
رئیس دستگاه قضا در همین راستا به همراهی و همکاری مجدانه دولت در ترخیص و تخلیه محموله ۲۹۰۰ تنی ذرت آلوده از بندر امیرآباد بهشهر ظرف ۴۸ ساعت پس از سفر خود به مازندران و بازدید از بنادر این استان اشاره کرد و بر همافزایی همه بخشهای ذیربط برای رفع کامل فرآیندهای دارای اشکال در امر ورود و خروج کالاها به بنادر، تاکید کرد.
رئیس قوه قضاییه به دستاوردهای ملموس و برکاتی اشاره کرد که در اثر بازدیدهای میدانی مسئولان و مدیران از مراکز مرتبط با مسئولیتشان، حاصل میشود و در همین راستا خطاب به مسئولان قضایی گفت: بازدیدهای میدانی مسئولان در حَضَر و سفر، از مراکز و مراجع مرتبط با مسئولیتشان، نتایج ملموس و برکات زیادی دارد؛ مدیری که در صحنه و میدان حاضر میشود و احیاناً فرایندهای دارای اشکال را از نزدیک مشاهده میکند، برای رفع مسائل و مشکلات، نگرش و دیدِ موسّع و مطلوبتری دارد تا مدیری که صرفاً در اتاق کارش مینشیند و گزارشهای دریافتی را مطالعه میکند و از روی این گزارشها مبادرت به صدور دستور میکند.
محسنی اژهای در همین راستا از بازدیدهای میدانی و سفرهای استانی رئیسجمهور تقدیر کرد و به همه مدیران و مسئولان توصیه کرد که این شیوه و مشی را در دستور کار خود قرار دهند.
رئیس عدلیه با اشاره به هفته محیط زیست، اظهار داشت: محیط زیست باید از هر نوع آلایندگی و آلودگی که مخل حیات انسان است، به دور باشد؛ در همین راستا در قانون اساسی نیز بر مقوله مهم حفظ محیط زیست تاکید شده است؛ از جمله در اصل پنجاهم قانون اساسی مقرر میدارد: «در جمهوری اسلامی، حفاظت محیط زیست که نسل امروز و نسلهای بعد باید در آن حیات اجتماعی رو به رشدی داشته باشند، وظیفه عمومی تلقی میگردد. از این رو فعالیتهای اقتصادی و غیر آن که با آلودگی محیط زیست یا تخریب غیرقابل جبران آن ملازمه پیدا کند، ممنوع است.»
به بهانه تخریب محیط زیست، جلوی هر فعالیت اقتصادی و تولیدی مسدود نشود
رئیس قوه قضاییه در همین راستا یادآور شد: اینکه همگان باید در حفاظت از محیط زیست نهایت اهتمام را داشته باشند، امری قطعی و مسلم است اما نباید به بهانه تخریب محیط زیست، جلوی هر فعالیت اقتصادی و تولیدی را مسدود کرد؛ بلکه باید تلاش کرد در زمان مطالعه برای عملیاتیسازی طرحهای اقتصادی و تولیدی، ترتیبات لازم برای حفاظت از محیط زیست و عدم وارد آمدن خسارت به آن، لحاظ شود.
محسنی اژه ای تاکید کرد: باید همگان خود را ملتزم بدانند که از زمان آغاز فعالیت اقتصادی و تولیدی، مقوله حفظ محیط زیست را لحاظ کنند و دستگاههای متولی نیز از همان ابتدای آغاز یک طرح، نسبت به مواردی که ناقضِ حفاظت از محیط زیست است، اهتمام و التفات داشته باشند؛ نباید اینگونه باشد که مرجعی مجوز شروع عملیات یک طرح را صادر کند و در حین اجرا یا پایان عملیات، پس از صرف هزینهها، فرایند بهرهبرداری را به سبب مسائل محیط زیستی متوقف کند.
رئیس دستگاه قضا در ادامه به مقوله مهم حفاظت از محیط زیست انسانی و ایجاد فضا و بستر برای رشد کمالات و فضائل اخلاقی اشاره کرد و گفت: باید فضایی بر زیست انسانی حاکم باشد که رشد فضائل و مَکارم اخلاقی، ممکن و میسّر شود؛ در اصل سوم قانون اساسی نیز طی ۱۶ بند بر این مقوله تاکید شده است؛ از جمله آنکه بر ایجاد محیط مساعد برای رشد فضائل اخلاقی بر اساس ایمان و تقوا و مبارزه با کلیه مظاهر فساد و تباهی، تصریح شده است.
محسنی اژهای تاکید کرد: امروز همه موظف هستیم تا برای سالمسازی فضای زیست انسانی چه در بُعد جسمی و چه در بُعد روحی، اهتمام داشته باشیم و چه بسا در این عرصه، بُعد روحی مهمتر و اثرگذارتر باشدزیرا اگر محیط روانی جامعه آلوده شد، آثار سوء این قضیه و آزردگیها و پریشانیهایی که به تبع آن حادث میشود، به مراتب ناگوارتر از آلودگی محیط زیست طبیعی است.
قاضیالقضات با اشاره به در پیش بودن هفته قوه قضائیه، این هفته را فرصت مغتنمی دانست تا مسئولان و مدیران دستگاه قضایی در سراسر کشور با بهرهگیری از همه ظرفیتهای موجود، بیش از پیش به تبیین و تشریح مسائل و موضوعات مرتبط با عدلیه بپردازند.
وی افزود: مسئولان و مدیران قضایی در سراسر کشور در هفته قوه قضائیه با بکارگیری ظرفیتهای موجود به بیان دستاوردها و نقاط قوت و ضعف دستگاه قضایی بپردازند و موضوعات را برای مردم به درستی تبیین و تشریح کنند؛ زیرا معنای تحول همین است که نقاط ضعف را برطرف کنیم و نقاط قوت را تقویت گردانیم.
محسنی اژهای تاکید کرد: مسئولان قوه قضاییه از فرصت مغتنم هفته قوه قضاییه به نحو احسن بهره بگیرند تا در راستای تبیین و تشریح مسائل و موضوعات، هم با مردم و سایر مسئولان سخن بگویند و هم سخن آنها را بشنوند؛ این قضیه نباید یکطرفه باشد بلکه هم سخن بگویید و هم سخنان دیگران را بشنوید.
قوه قضاییه گوش شنوایی برای شنیدن انتقادات دارد
رئیس عدلیه تصریح کرد: بار دیگر تاکید میکنیم که قوه قضاییه گوش شنوایی برای شنیدن انتقادات دارد و از هر نوع انتقاد مستدل و منطقی استقبال میکند؛ ما انتقادات خیرخواهانه و دلسوزانه را هدیه الهی میدانیم و نه تنها شنوای آنها هستیم بلکه آنها را به کار نیز میبندیم.
رئیس دستگاه قضا این نکته را نیز یادآور شد که انتقاد کردن آدابی دارد که چنانچه رعایت نشود، نه برای منتقد سود دارد و نه برای دستگاه یا فردی که مورد انتقاد واقع شده، نافع است؛ بعضاً افرادی با ادبیات نامناسب و گاهاً با استعمال الفاظ غیرشرعی و غیرقانونی و ارتکاب حرام مسلّم، به زعم خود به انتقاد میپردازند که باید گفت چنین انتقادی نه تنها سازنده نیست بلکه در زمره همان مواردی است که محیط زیست روانی و انسانی جامعه را به هم میزند.
محسنی اژهای خطاب به مسئولان قضایی گفت: چنانچه از قوه قضاییه انتقاد شد، به هیچ وجه ناراحت نشوید؛ این انتقادِ مطرح شده، یا وارد است یا وارد نیست؛ چنانچه این انتقاد، وارد بود، در راستای رفع مشکل و نقطه ضعف اقدام کنید و چنانچه انتقاد وارد نبود، موضوع را تبیین و تشریح کنید و حتی تأمل کنید که چرا چنین انتقادی که وارد نیست در قبال مجموعه شما مطرح شده است.
رئیس قوه قضاییه در ادامه نشست امروز به یکی از نکات تخصصی که سبب اطاله در رسیدگی به برخی پروندههای قضایی میشود، اشاره کرد و در همین راستا به بخشهای نظارتی دستگاه قضایی دستور داد در مواقع و مواردی که نیاز و ضرورت به مطالبه یک پرونده در حال رسیدگی از یک مرجع قضایی اعم از دادسرا و دادگاه را دارند، تدابیری اتخاذ کنند که این اخذ پرونده در روند رسیدگی به آن، تأخیر ایجاد نکند.
رئیس عدلیه خطاب به مسئولان همه بخشها و مراکز دستگاه قضایی دستور داد نسبت به صرفهجویی در مصرف برق و آب، حتی بیش از آنچه که بخشهای متولی اعلام کردهاند، اهتمام داشته باشند و به مصوبات دولت در زمینههای ناظر بر صرفهجویی و ساعات کاری، توجه داشته باشند.
افزایش ۳۰ درصدی وصولی معوقات بانکها
در بخش دوم جلسه شورای عالی قوه قضاییه، حسن بابایی رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک گفت: مجموع اسناد مالکیت صادره از سوی سازمان ثبت در ۲ ماه اخیر، ۶۷۸ هزار و ۱۹۷ فقره بود که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۲۲ درصد افزایش داشته است و بیشترین رشد نیز در این زمینه مربوط به اسناد مالکیت کشاورزی با ۳۳۹ درصد و اسناد مالکیت موقوفه با ۸۴ درصد بوده است.
وی افزود: وصولی معوقات بانکها نیز دردو ماه گذشته ۴۱ هزار و ۷۲۳ میلیارد و ۴۴۳ میلیون و ۸۱۱ هزار ریال بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، ۳۰ درصد رشد را نشان میدهد.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک از تثبیت و صدور اسناد مالکیت و حدنگاری برای ۹۹ درصد اراضی ملی و ۳۹ درصد اراضی کشاورزی تاکنون خبر داد.
نظر شما