عیارسنجی رسانه‌ها بعد از ۱۰ سال

تهران- ایرنا- اهالی رسانه به جشنی دعوت شده‌اند که از آخرین دوره آن در سال ۱۳۹۲ حدود ۱۰ سال می‌گذرد،‌ رویدادی رقابت محور برای پاسداشت رسالت خبرنگاری و آزمونی برای عیارسنجی رسانه‌ها.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، هفدهم اسفند ماه ۱۳۹۲ که بیستمین دوره جشنواره مطبوعات و خبرگزاری‌ها برگزار شد، شاید هیچ خبرنگار و رسانه‌ای فکر نمی‌کرد تا دیدار دوباره در این رویداد، ۱۰ سال طول بکشد، دوباره جشنی ترتیب داده شود و مطبوعاتی‌ها دور هم جمع شوند.

اختتامیه بیستمین دوره در تالار وحدت تهران چند روزی به نوروز مانده برگزار و به برگزیدگان در بخش‌های مختلف لوح تقدیر و جایزه داده شد، از تیتر و گزارش و مصاحبه و عکس و امور فنی، تا بخش ویژه. آن دوره غلامرضا محمدی (شهید خبرنگار)، احمد سمیعی گیلانی (نماد پاکیزه‌نویسی)، فرج‌الله صبا (پیشکسوت روزنامه‌نگاری)، پرویز خرسند (چهره برگزیده جشنواره) برگزیدگان بخش ویژه بودند؛ با نگاهی به اخبار می‌بینیم استاد سمیعی از فروردین ماه همین امسال دیگر در میان ما نیست. و این همان یادبودی است که از یک رویداد، برایمان بیشتر می‌ماند.

حالا رسیدیم به سال ۱۴۰۲، خبرهای جشنواره در این چند روز چنان پر شتاب میان خبرنگاران دست به دست می‌شود، باورمان نمی‌شود که این همه سال از رویداد بیستم گذشته، بعضی تازه خبرنگار شده‌اند، بعضی‌ها دیگر میان ما نیستند، بعضی‌ها مویی سپید کرده‌اند، برخی حتی تغییر شغل داده‌اند، حالا قرار است خانواده بزرگ مطبوعات و رسانه از خبرنگاران و عکاسان تا فعالان فضای مجازی با همه سختی‌ها و شیرینی‌هایی که کار خبر و دنیای رسانه دارد، بودنشان را جشن بگیرند.

جهان رسانه خیلی تغییر کرده است

جهان رسانه در این سال‌ها شگفت‌انگیز تغییر کرده است، آن روزها فضای مجازی مجالی برای رقابت با تیترهای جذاب، عکس خبر اول، گزارش‌های تفصیلی، صفحه‌آرایی‌ها نداشت، روزنامه و مجله روی کیوسک‌ها چشم بر هم‌زدنی نایاب می‌شد، اما حالا کانال‌ها و بسته‌های مجازی خبر، همه چیز را تحت شعاع خود قرار داده است. همه چیز که نه، هنوز یک خبر خوب، یک تیتر جذاب، یک عکس ناب و یک مقاله خواندنی و یک گزارش تفصیلی و حتی میزگردهای نفس‌گیر جذاب است، با اینکه فضای مجازی جز جدا نشدنی زندگی همه ما شده است حتی ما رسانه‌ای‌ها.

عیارسنجی رسانه‌ها بعد از ۱۰ سال

«نجستم همیشه جز از راستی»

و حالا پرونده بیست و یکمین دوره جشنواره گشوده است، برگزارکنندگان از میان اشعار شاهنامه مصرعی را برای شعار برگزیدند، «نجستم همیشه جز از راستی»، همه آنچه که در جهان خبر رسالت و خط قرمز است، آنچه که روایت ظریف و داستان‌گوی فردوسی است و نیاز امروزه خبرنگاری مدرن است و در این شعار با مضمون تلاش برای رسیدن به واقعیت که در قالب حق‌طلبی و راستی‌طلبی آمده است.

فراخوان‌ها این طور می‌گویند که فقط تا هفتم تیر ۱۴۰۲ فرصت باقی است. از همه روزنامه‌نگاران فرهیخته و اصحاب رسانه، مطبوعات، خبرگزاری‌ها، پایگاه‌های خبری و فعالان رسانه‌های اجتماعی دعوت شده است آثار خود را که براساس قالب‌ها، بخش‌ها و موضوعات ذیل به دبیرخانه جشنواره از طریق سامانه ارسال کنند.

کدام رسانه‌ها، در چه سطحی در چه قالبی؟

همه رسانه‌ها از چاپی‌ها (روزنامه، هفته‌نامه، ماهنامه، فصلنامه، سالنامه) و برخط‌ها (خبرگزاری‌ها و پایگاه‌های خبری) تا رسانه‌های اجتماعی اعم از کانال، صفحه مجازی (بلاگ‌ ها و میکروبلاگ) و رسانه‌های کاربرمحور؛ همه فراخوانده شده‌اند تا در سطح سراسری و استانی، در قالب سرمقاله، مقاله و یادداشت، خبر، مصاحبه، گزارش، تیتر، طنز با هم رقابت کنند.

امسال بخش ویژه به نقد مصلحانه (جایزه مرحوم دکتر عماد افروغ) و تبیین و روشنگری ماهیت اخبار جعلی می‌پردازد و جایزه ویژه در دو بخش انسان رسانه و خبرنگار تحقیقی اعطا می‌شود.

و درنهایت همه چیز به روز خبرنگار (۱۷ مرداد) می‌رسد، برگزیدگان دوره بیست‌ویکم معرفی می‌شوند، این بار در جشنواره‌ای مطبوعاتی، جشنی برای پاسداشت رسالت خبرنگاری، آزمونی برای عیارسنجی رسانه.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha