بلومبرگ: با بهبود جایگاه ایران، اسرائیل به دنبال خروج از انزواست

تهران– ایرنا– تارنمای بلومبرگ در تحلیلی در مورد ناتوانی رژیم صهیونیستی در حمله نظامی به ایران نوشت که با بهبود جایگاه منطقه‌ای تهران، تل‌آویو برای رهایی از انزوا به برقراری رابطه با ریاض امید بسته تا بلکه از این طریق امنیت خود را تامین کند.

به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا، در تحلیل تارنمای این شبکه آمریکایی آمده است: اسرائیل سالهاست که ایران مجهز به سلاح هسته‌ای را تهدیدی علیه موجودیت خود دانسته و انرژی خود را صرف مقابله با آن و نیروهای نیابتی‌اش در سوریه، لبنان و فلسطین کرده است. اما در چند ماه گذشته اتفاق‌های جدید زیادی افتاده است. ایران از انزوای دیپلماتیک خارج شده، با روسیه اتحاد نظامی برقرار کرده و به دنبال تهیه پدافند هوایی از آن کشور است. تهران همچنین روابط دیپلماتیک با ریاض را احیا کرده و در حال غنی‌سازی هر چه بیشتر اورانیوم بوده و در عین حال هرگونه برنامه برای ساخت بمب هسته‌ای را رد می‌کند.

همه این تحولات، همراه با بحران سیاسی در اسرائیل، تل‌آویو را به موقعیتی سوق داده که مدام و روزانه هشدار داده و به همگان می‌فهماند که اگر خطر زیادی از جانب ایران احساس کند، از تک روی نیز دریغ نخواهد کرد.

به نوشته این رسانه «آشنایان به مسائل اسرائیل می‌گویند که در کنار تبلیغات، قصد جدی نیز در این مورد وجود دارد.»

دنیس راس، فرستاده سابق کاخ سفید در خاورمیانه گفت: ایران در حال تقویت نیروهای دفاعی خود بوده و این بدان معناست که که اسرائیل ممکن است گزینه حمله را از دست بدهد. به عنوان کسی که روی این موضوع کار کرده و برای مدت طولانی با اسرائیلی‌ها تبادل نظر کرده است، معتقدم که آنها هرگز به خود اجازه نخواهند داد که این گزینه را از دست بدهند. آنها منتظر دقیقه ۹۰ نمی‌مانند.

با این وجود توانایی اسرائیل برای وارد کردن ضربه قاطع زیر سوال است، به ویژه اگر به تنهایی و بدون کمک آمریکا که خواهان راه حل دیپلماتیک برای برنامه هسته‌ای ایران است، عمل کند.

مقام‌های اسرائیلی در محافل خصوصی در مورد احتمال انجام این کار بدون متحد اصلی خود ابراز نگرانی کرده‌اند. آنها نگرانند که اختلاف‌های عمیق درون جامعه اسرائیل - که نمونه آن اعتراض‌های گسترده امسال به طرح قضائی است - مانع از انجام مقدمات (حمله نظامی) شده و دشمنانشان تصور کنند که (اسرائیل) آسیب پذیرتر شده است.

در ادامه این تحلیل آمده است: جنگنده‌های اسرائیل نیروگاه‌های هسته‌ای عراق و سوریه را به ترتیب در سال‌های ۱۹۸۱ و ۲۰۰۷ منهدم کردند و صحبت‌هایی نیز در مورد دست زدن به چنین اقدامی در مورد ایران وجود دارد. اسرائیل دو بار پیش از این و در زمان نخست وزیری بنیامین نتانیاهو نزدیک بود دست به این کار بزند. در سال ۲۰۱۰، کابینه امنیتی او با حمایت نهادهای دفاعی، مانع شد و در سال ۲۰۱۲، آمریکا جلوی وی را گرفت. کابینه امنیتی این دوره جنگ طلب تر است.

این رسانه نوشت: حمله به ایران می‌تواند بازارهای نفت را متلاطم کرده، منطقه را شعله ور ساخته و بر کشورهایی مانند عربستان سعودی و امارات متحده عربی و همچنین مسیرهای کشتیرانی خلیج فارس تأثیر بگذارد. این اتفاق همچنین می‌تواند واکنش شدید علیه اسرائیل، از جمله از سوی حزب الله و حماس را به دنبال داشته باشد. گمان می‌رود که حزب الله لبنان که گویا بیش از ۱۰۰ هزار موشک در اختیار دارد، انتقام گرفته و درگیری شدیدی آغاز شود.

یک مقام اسرائیلی مدعی شد: یکی از تأثیرات مثبت نزدیکی ایران و عربستان این است که آمریکا از نقش چین احساس خطر کرد و تلاش‌های خود را برای آشتی (تل‌آویو) با ریاض افزایش داد. این امر می‌تواند به اسرائیل در هدف بزرگش یعنی برقراری روابط دیپلماتیک با عربستان سعودی کمک کند.

گرچه تل‌آویو و واشنگتن مشترکاً معتقدند که توافق عربستان و اسرائیل به طور بالقوه امنیت این رژیم را تقویت می‌کند، با این حال، مقامات سعودی علناً گفته‌اند که تشکیل کشور مستقل فلسطینی - که نتانیاهو گفته بعید است به این زودی رخ دهد – یکی از پیش شرط‌های آنان است. آنها همچنین به طور خصوصی به آمریکا گفته‌اند که خواهان ضمانت‌های دفاعی و امنیتی، دسترسی به تسلیحات درجه یک و کمک به توسعه ذخایر اورانیوم خود هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha