خبر فوری: رفع فیلترینگ

بازمهندسی ساختار و اصلاح فرآیندها، مهمترین برنامه دولت در تعاونی‌های روستایی است

شیراز-ایرنا-مدیرکل تعاون روستایی استان فارس با بیان اینکه دولت سیزدهم نگاه ویژه‌ای به حوزه تعاونی‌های روستایی دارد،گفت: چندین محور به عنوان برنامه‌های دولت در استان دنبال می‌شود که بحث بازمهندسی ساختار و اصلاح فرآیندها از مهمترین برنامه‌های دولت در این استان به شمار می‌رود.

به گزارش ایرنا، سیدکاظم موسوی سه شنبه در بازدید از خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز فارس و دیدار با سجاد خسروانیان رئیس و کارکنان این خبرگزاری اظهارکرد: پایش اعضا و احیای بدنه تعاونی‌ها در دستور کار اداره کل تعاون روستایی استان قرار دارد.

وی ادامه داد: همچنین عضوپذیری مجدد از اعضای روستایی و کشاورزان تحصیلکرده و جوان از دیگر اولویت‌های این اداره کل است تا بتوانیم شرایطی فراهم کنیم تا فعالیت‌ها در این بخش با انرژی و انگیزه بیشتر دنبال شود.

دولت سیزدهم نگاه ویژه‌ای به تعاونی‌های روستایی دارد

مدیرکل تعاون روستایی استان فارس بر ضرورت مستندسازی و تجدید ارزیابی املاک دولتی در این حوزه تاکید کرد و گفت: بیش از هزار و ۸۰۰ ملک در حوزه اختیاری این شبکه است که مستندسازی و تجدید ارزیابی این املاک در دستور کار است. در واقع اعتمادسازی و جلب مشارکت مردم برای ما اهمیت بسیاری دارد.

دولت سیزدهم نگاه ویژه‌ای به تعاونی‌های روستایی دارد

موسوی بیان کرد: بحث مولدسازی و سرمایه گذاری و ایجاد زنجیره‌های ارزش در حوزه تعاونی‌ها، توسعه کارخانجات، ایجاد کارخانجات جدید و تبدیل انبارها به کارخانجات مولد در دستور کار اداره کل تعاون روستایی فارس قرار دارد.

وی ادامه داد: اداره‌کل تعاون روستایی استان فارس از مجموعه‌های وابسته به وزارت جهاد کشاورزی است، این مجموعه و تعاونی‌های تحت پوشش آن در خط مقدم روستا و جهاد کشاورزی فعالیت دارند و به کشاورزان خدمت‌رسانی می‌کنند و بدون شک این بخش تأثیرات بزرگی در اقتصاد کشور دارد.

موسوی اضافه کرد: سازمان تعاون روستایی بر اساس ماده سه اساسنامه که هدف این سازمان را تشریح می‌کند اقدامات قابل توجهی جهت گسترش و تقویت تعاون و توسعه عملیات اقتصادی، بازرگانی، بازاریابی و خدمات تعاون در روستاها انجام می‌دهد.

مدیرکل تعاون روستایی استان فارس گفت: هدف سازمان این است که با مشارکت مردم در قالب تعاونی‌ها، به توسعه روستایی بپردازد و در مسیر توسعه روستا گام بردارد و این در حالیست که توسعه روستایی مبحث بسیار بزرگی و حائز اهمیتی است.

موسوی با بیان اینکه بستر روستا بستر تولید است، به منویات رهبر معظم انقلاب در خصوص ضرورت رشد تولید و اشتغالزایی اشاره کرد و افزود: بخش عمده کاری که در سازمان تعاون روستایی انجام می‌شود بر اساس تأکید این سازمان بر اشتغالزایی و تولید است.

وی ادامه داد: این سازمان به عنوان یک نهاد خدمات رسان، هرگونه خدماتی که می‌خواهد در حوزه روستایی انجام شود از طریق اتحادیه‌ها و تعاونی‌هایی که متعلق به مردم هستند ارائه می‌دهد و در واقع مشارکت قابل‌توجه مردم در امور این اتحادیه‌ها و تعاونی‌ها بسیار مشهود است.

فعالیت ۶۵۰ شرکت تعاونی و اتحادیه در استان فارس

مدیرکل تعاون روستایی استان فارس با بیان اینکه بیش از ۶۵۰ شرکت تعاونی و اتحادیه صنفی و تعاونی در استان در حال خدمت‌رسانی هستند، گفت: در حال حاضر ۵۰۰ هزار نفر از کشاورزان و روستاییان عضو بدنه تعاونی‌ها هستند و به عنوان سرمایه‌های این تعاونی‌ها محسوب می‌شوند. نزدیک به هزار و ۵۰۰ واحد خدمات‌رسان در حوزه تعاونی‌ها که مردم نهاد هستند، فعالیت دارند.

موسوی عنوان کرد: حدود ۱۰ دسته‌بندی یا گروه را بین مجموعه تعاونی‌ها داریم که تعاونی‌های روستایی، تولید، باغداران، دامداران، مرغداران و زنبورداران از جمله این تعاونی‌ها محسوب می‌شوند. مأموریت هر یک از تعاونی‌ها و اتحادیه‌ها مشخص و محرز است، به نحوی که در سال گذشته بیش از ۴۰۰ میلیون لیتر مواد سوختی از قبیل نفت گاز و نفت سفید در اختیار کشاورزان و روستاییان قرار گرفت.

وی ادامه داد: بیش از ۷۰۰ هزار تُن محصولات کشاورزی از قبیل تضمینی، توافقی و حمایتی توسط این شبکه مردم نهاد خریداری شده است‌. همچنین بیش از ۱۵۰ دستگاه ادوات مکانیزه ماشین آلات کشاورزی در روستا خدمات‌رسانی می‌کنند و نقش بسزایی در توسعه مکانیزاسیون بخش کشاورزی دارند.

مدیرکل تعاون روستایی استان فارس به سایر اقدامات این نهاد اشاره کرد و با بیان اینکه این شبکه تقریباً عاملیت و کارگزاری ۱۰ دستگاه اجرایی دولت را در حوزه روستا انجام می‌دهد، گفت: ۱۸۳ هزار نفر کل اعضای صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر هستند که ۱۶۰ هزار نفر از آنها در حوزه تشکل‌ها هستند.

موسوی در خصوص توزیع ۲۵۰ هزار تُن نهاده‌های کشاورزی و دامی توسط شبکه تعاونی‌های روستایی و کشاورزی افزود: فعالیت‌ها در این بخش بدون بار مالی برای دولت انجام می‌شود و این اقدام هیچ بار مالی برای دولت ندارند و می‌توان گفت تعاونی‌ها باعث انسجام و مشارکت مردم در اموراتشان شده و فضایی ایجاد کرده‌اند که به دست خود مردم اداره می‌شود.

وی ادامه داد: اگر امروز مسائل و مشکلات حوزه خرید گندم به حداقل رسیده نتیجه اقدامات خوب این تعاونی‌هاست.

مدیرکل تعاون روستایی استان فارس با بیان اینکه این استان در حال حاضر بیش از ۱۳۰ مرکز خرید گندم دارد، گفت: بیش از ۷۰ درصد و حتی در برخی مواقع ۱۰۰ درصد خرید گندم در نقاط محروم توسط این شبکه انجام می‌شود و این شبکه در برخی شهرستان‌های استان که تأسیسات و ابزاری برای خرید گندم وجود ندارند خدمات‌رسانی می‌کند.

موسوی با بیان اینکه سازمان مرکزی تعاون روستایی که با قدمت‌ترین نهاد و سازمان تعاونی در کشور محسوب می‌شود از قبل از انقلاب تاکنون در حوزه روستایی فعالیت‌های قابل توجهی داشته است، افزود: آخرین اقداماتی که در اسفند ۱۴۰۱ توسط این سازمان برای تنظیم بازار میوه شب عید صورت گرفت نشان‌دهنده فعالیت‌های خوب این سازمان بود. در واقع این شبکه در آن زمان بدون تأمین اعتبار از دولت اما با سیاستگذاری و برنامه‌ریزی دولت به این حوزه ورود پیدا کرد و بیش از هزار تن میوه شب عید از جمله پرتقال و سیب را خریداری و در شب عید عرضه کرد.

وی اظهار کرد: با توجه به اتفاقاتی که برای تنظیم بازار میوه در سال‌های گذشته می‌افتاد اگر قرار بود سال گذشته هم دولت برای انجام این کار ورود می‌کرد باید حداقل ۳۰ میلیارد تومان هزینه پرداخت می‌شد که پرداخت این مبلغ ضرر بسیاری به دولت وارد می‌کرد.

وی ادامه داد: این در حالیست که این سازمان بیش از هزار تن میوه را توزیع کرد بدون اینکه بار مالی برای دولت داشته باشد و با وجود سرمایه‌گذاری‌های انجام شده حتی توانست سودی هم برای شبکه ایجاد کند. این اتفاق توانمندی شبکه را در واگذاری خدمات و واگذاری فعالیت‌های تصدی‌گری می‌رساند و این شبکه آماده است که تمامی فعالیت‌هایی که موجب تصدی دولت به ویژه در بخش روستایی و کشاورزی می‌شود را بر عهده بگیرد.

در این بازدید که با حضور مدیرعامل اتحادیه تعاون روستایی فارس، مدیرعامل اتحادیه زنبورداران، مدیرعامل تعاونی‌های تولید فارس، مدیرعامل اتحادیه مرغداران و رئیس اتاق اصناف کشاورزی استان انجام شد هر یک از مسئولان اتحادیه‌ها به ارائه گزارشی از عملکرد و فعالیت‌های انجام شده در مجموعه تحت مدیریت خود پرداختند.

افزون بر ۳۰۰ هزار بهره‌بردار در بخش کشاورزی فارس فعال هستند

حیدر شیبانی رئیس اتاق اصناف کشاورزی گفت: کشاورزی از سال ۱۳۸۹ دارای صنف شد و تولیدکنندگان که مسئولیت خطیر امنیت غذایی را به عهده دارند در ۴۵۰ شهرستان کشور و ۳۷ شهرستان استان از صنف کشاورزی برخوردار شدند.

دولت سیزدهم نگاه ویژه‌ای به تعاونی‌های روستایی دارد

وی ادامه داد: در استان فارس افزون بر ۳۰۰ هزار بهره‌بردار در بخش کشاورزی فعال هستند و اقدام به تولید می‌کنند که این رقم بسیار خوبی در کشور محسوب می‌شود. همچنین در شهرستان‌ها اقدام به راه‌اندازی اتاق اصناف کشاورزی کرده‌ایم و در حال حاضر این ساختار در نیمی از شهرستان‌های استان تعریف شده است.

تلاش‌های زیادی برای یکپارچه‌سازی مزارع و تجهیز و نوسازی اراضی انجام شده است

بهنام عسکری مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های تولید فارس نیز پرداختن به بحث الگوهای نظام بهره‌برداری از منابع آب و خاک را از مهمترین برنامه‌های این اتحادیه دانست و گفت: در حوزه خاک تلاش‌های بسیاری برای یکپارچه‌سازی مزارع و تجهیز و نوسازی اراضی انجام شده و در بحث حفظ و بهره‌برداری از منابع آب نیز توسعه و ترویج روش‌های نوین آبیاری از عمده‌ترین فعالیت‌های اتحادیه در این بخش به شمار می‌رود.

دولت سیزدهم نگاه ویژه‌ای به تعاونی‌های روستایی دارد

تلاش کردیم مردم فارس دغدغه‌ای برای تأمین مرغ نداشته باشند

سینا عباسی مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی استان فارس هم اظهار کرد: بحث ساماندهی تولید، جوجه ریزی و تولید گوشت مرغ یکی از مباحث مهمی است و اتحادیه مرغداران گوشتی استان دنبال می‌کند که استان فارس معمولاً در بخش تولید گوشت مرغ رتبه چهارم یا پنجم را در اختیار دارد اما در طی سه ماه اخیر توانسته جایگاه خود را به رتبه دوم ارتقا دهد.

وی ادامه داد: هرچند در این مدت با افزایش قیمت مرغ مواجه شدیم اما تلاش کردیم که مردم فارس دغدغه‌ای برای تأمین مرغ نداشته باشند.

سالانه افزون بر ۱۵ هزار تن عسل در فارس تولید می‌شود

سید محمد رضوی مدیرعامل اتحادیه زنبورداران فارس نیز گفت: در حال حاضر استان از هشت هزار زنبوردار فعال برخوردار است و سالانه افزون بر ۱۵ هزار تُن عسل و فرآورده‌های زنبور عسل در استان تولید می‌شود و این استان در حوزه تولید عسل از رتبه سوم در کشور بهره می‌برد.

۳۴۰ هزار تن گندم از کشاورزان خریداری شده است

محمد برزگر مدیرعامل اتحادیه تعاون روستایی فارس هم عنوان کرد: این مجموعه با ۲۸ اتحادیه شهرستانی و ۱۸۹ شرکت تعاون روستایی و بیش از ۲۹۸ هزار نفر عضو مشغول به فعالیت است.

وی افزود: خرید تضمینی گندم عمده‌ترین فعالیت این اتحادیه محسوب می‌شود که تا به امروز بیش از ۳۴۰ هزار تُن توسط ۱۳۸ مرکز خرید خریداری شده است. همچنین بیش از هزار تُن میوه شب عید در اسفندماه سال گذشته تأمین شده است.

آرش نظری مدیرعامل اتحادیه باغداران استان نیز با اشاره به اینکه این مجموعه از ۲۲ شرکت و ۳۰ هزار عضو باغدار در استان برخوردار است، گفت: این اتحادیه در ۲۵ نقطه استان فعال است و از نمایندگانی در این استان‌ها بهره می‌برد.

وی ادامه داد: سرمازدگی بهاره یکی از شاخص‌ترین اقدامات انجام شده توسط این اتحادیه است که نیاز است رسانه‌ها برای پیشگیری از این اتفاق در زمینه آگاهی رسانی به جامعه ورود کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha