سفیر ایران در پکن: چین یک دوست خوب برای کشورهای غرب آسیاست

تهران- ایرنا - محمد کشاورز زاده که به تازگی ماموریت خود را به عنوان سفیر جمهوری اسلامی ایران در چین به پایان رسانده است، پیش از عزیمت به تهران در مصاحبه به با یک رسانه چینی با اشاره به روابط دوستانه و رو به رشد تهران-پکن، تاکید کرد که چین یک دوست خوب برای کشورهای غرب آسیا است.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از بخش فارسی سایت رادیو بین المللی چین، محمد کشاورززاده سفیر ایران در چین با حضور در برنامه «گفتگو با مقامات» رسانه چینی فونیکس به پرسش‌های خبرنگار این رسانه در مورد تجربه مأموریت پنج ساله خود در این کشور، پیشگیری و کنترل کرونا در چین، نقش چین در احیای روابط ایران و عربستان سعودی و مسائل دیگر پاسخ داد.

کشاورززاده ابتدا با اشاره به همزمان شدن بخش قابل توجه مأموریت او با دوران همه‌گیری کرونا در چین از آن به عنوان یک تجربه خود یاد کرد و گفت: من در این مدت چیزهای بسیاری آموختم و دیدم که چطور مردم سرزمینی به بزرگ چین در برابر یک مشکل ناگهان به یکدیگر برای مقابله با این شرایط کمک کردند. این مردم مثل یک کل واحد همه با هم متحد هستند.

وی در ادامه ضمن قدردانی از نقش میانجی‌گری دولت چین در احیای روابط ایران و عربستان سعودی در مورد اقدامات انجام شده برای به دست آمدن این توافق میان دو کشور گفت: من خودم در این مذاکرات حضور داشتم و شاهد بودم که مقامات چین تمام تلاش خود را برای پیش رفتن مذاکرات به بهترین شکل انجام می‌دهند. از دولت و وزارت خارجه چین به خاطر کار عظیم آنها در نزدیک کردن دو طرف و ایجاد زمینه‌های مورد نیاز برای دستیابی به این توافق سپاسگذارم. ایران و عربستان سعودی به عنوان دو کشور بزرگ در غرب آسیا و جهان اسلام، دو تولیدکننده بزرگ انرژی و عضو مهم پکن در این فرصت توانستند که با یکدیگر مذاکرات داشته باشند.

کشاورززاده در ادامه توضیح داد که چطور در طول سفر سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران به پکن، موضوع مذاکرات میان رؤسای جمهوری ایران و چین مطرح شده و در ادامه کارهای لازم برای برگزاری مذاکرات در ماه مارس سال جاری میلادی صورت گرفته و در نهایت پس از یک هفته مذاکرات فشرده و محرمانه در پکن، ایران و عربستان سعودی با میانجی‌گری پکن برای احیای کامل روابط خود با یکدیگر به توافق رسیده‌اند.

سفیر ایران در چین در مورد ارزیابی خود از عملکرد چین در منطقه خاورمیانه گفت: یک نگاه سریع به عملکرد سال‌های اخیر چین در منطقه خاورمیانه نشان می‌دهد که این کشور به دنبال سلطه یافتن بر منطقه نیست و پیشنهادها و ابتکاراتی که مطرح کرده است به نفع توسعه کشورهای منطقه بوده است. چین به جای تبدیل شدن به بخشی از نیروهای سلطه می‌خواهد تبدیل به بخشی از راه حل مشکلات منطقه شود.

او سپس با مثال زدن افغانستان و تلاش‌هایی که چین برای کمک به سازندگی و توسعه این کشور پس از ۲۰ سال حضور نظامی آمریکا و فجایع به بارآمده توسط ایالات متحده برای مردم افغانستان، از چین به عنوان یک دوست خوب برای کشورهای غرب آسیا یاد کرد.

کشاورززاده در مورد مسیر توسعه روابط ایران و چین پس از سفر اخیر رئیس جمهور ایران به چین، ضمن اشاره به تاریخ دیرینه روابط دو سرزمین از طریق جاده ابریشم باستانی گفت: دو کشور به خاطر داشتن منافع مشترک، در سازمان‌های بین‌المللی با یکدیگر همکاری بسیار سازنده دارند و در مورد مسائل منطقه‌ای دیدگاه‌هایشان یکسان است. از همین رو دیدار رئیس جمهور ما از چین باعث افزایش سرعت تقویت روابط دوجانبه شد. روابط دو کشور همه زمینه‌ها از جمله فرهنگی، اقتصادی و سیاسی را پوشش می‌دهد و همه جانبه است. با وجود آنکه تحریم‌های طولانی مدت، غیرقانونی و یکجانبه آمریکا در برخی موارد باعث کاهش سرعت این روابط در زمینه‌های تحت تأثیر تحریم‌ها شده باشد اما باز هم ما روابط بسیار خوبی با چین داریم. ایران و چین از یکدیگر برای دستیابی به منافع اصلی خود حمایت می‌کنند. ما حامی اصل چین واحد هستیم و چین نیز با یکجانبه‌گرایی در جهان مخالفت می‌کند.

سفیر ایران در چین در مورد توافق بیست و پنج ساله دو کشور و دستاوردهایی که تاکنون از آن حاصل شده نیز گفت که تفاهمات بسیاری در مورد تبادلات انرژی میان دو کشور صورت گرفته و ایران به عنوان یکی از تولیدکنندگان اصلی انرژی در جهان به یکی از تأمین‌کنندگان اصلی انرژی مورد نیاز چین تبدیل شده است. به گفته او همچنین تفاهماتی در زمینه توسعه حمل و نقل و صادرات کالاهای ایرانی به چین میان دو کشور صورت گرفته است.

کشاورززاده در آخرین بخش از صحبت‌های خود برجام را یک داستان غم‌انگیز خواند که پایبندی به آن پس از خروج یکجانبه آمریکا برای ایران هزینه‌های بسیاری داشته است. او در مورد آخرین وضعیت این توافقنامه نیز گفت که با وجود عدم صداقت آمریکایی‌ها اخیراً پیشرفت‌هایی حاصل شده و ایران آماده پیشبرد این توافق است و حاضر است در صورت فراهم شدن شرایط بازگشت آمریکا به این توافق را بپذیرد و شاهد عمل کردن این کشور به تعهدات خود باشد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha