حمیدرضا محمودی قوژدی روز چهارشنبه به مناسبت هفته صنایع دستی طی گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در این زمینه اطلاعات جامعی از وضعیت صنایع دستی، فعالان و ظرفیتهای موجود و راهکارهای توسعه و رونق آنها تدوین و مورد بررسی قرار میگیرد.
وی بیان داشت: برای حمایت کیفی از فعالان صنایع دستی شهرستان گناباد، تهیه اطلس جامع صنایع دستی ضروری است.
رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گناباد افزود: نداشتن بسته بندی صنایع دستی تولیدی و توجه ناکافی به بازاریابی و فروش محصولات به صورت برخط (آنلاین) و یا بهره گیری از ظرفیت فضای مجازی و در برخی موارد کیفیت پایین محصولات تولیدی از دیگر مشکلات مهم این بخش است.
وی بازاریابی و استفاده از روشهای نوین در فروش محصولات تولیدی را از نیازهای مهم صنایع دستی شهرستان گناباد دانست.
محمودی تصریح کرد: به دلیل نداشتن بسته بندی، صنایع دستی تولیدی در رشتههای مختلف گناباد با قیمتهای بسیار نازل در بازار به فروش میرسد. در صورتیکه با رفع این معضل صرفه اقتصادی برای فعالان صنایع دستی افزایش می یابد.
رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گناباد ادامه داد: ۱۸۵ نفر از فعالان صنایع دستی این شهرستان در سالهای ۱۴۰۰و ۱۴۰۱ برای دریافت تسهیلات اشتغالزایی به بانکهای عامل معرفی شدند، ولی به دلیل کمبود منابع اعتباری تاکنون این تسهیلات پرداخت نشده است و پیگیری این مساله امسال در دستور کار قرار دارد.
وی نداشتن پوشش بیمهای را از دیگر مشکلات و دغدغههای مهم فعالان صنایع دستی گناباد ذکر کرد و افزود: ۱۸ نفر از این افراد برای بهره مندی از مزایای این بخش به بیمه معرفی شدند.
محمودی معرفی کارگاههای صنایع دستی برای دریافت تعرفه صنعتی در بخشهای خدمات برق، آب و گاز را دیگر اقدامات این اداره طی امسال برشمرد.
حدود ۲۰۰ هنرمند گنابادی در ۱۵ کارگاه و ۳۰ فروشگاه صنایع دستی را تولید و یا در معرض دید عموم قرار میدهند، از مهمترین رشتههای صنایع دستی این شهرستان میتوان به سفالگری، پارچه بافی، گلیم بافی و نمد مالی، معرق و منبت کاری، سبد بافی، چاقوسازی و آهنگری اشاره کرد.
۲۰ تا ۲۶ خردادماه به عنوان هفته صنایع دستی نامگذاری شده است.
مرکز شهرستان گناباد در فاصله ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.
نظر شما