هادی اعلمی فریمان در گفتوگو با خبرنگار سیاست خارجی ایرنا در خصوص اهمیت سفر «آیت الله ابراهیم رئیسی» رئیس جمهور کشورمان به کشورهای کوبا، نیکاراگوئه و ونزوئلا و سابقه همکاریهای ایران و آمریکای لاتین اظهارداشت: جمهوری اسلامی سالهاست با کشورهای آمریکای لاتین رابطه داشته است؛ گاهی با حضور برخی دولتها در ایران این رابطه کمرنگ شده و گاهی نیز دولتهای دیگری قدرت گرفتند و به این روابط توجه بیشتری داشتهاند.
وی با اشاره به سیاست خارجی دولتهای یازدهم و دوازدهم گفت: قبلاً این روابط متاثر از برجام بود و با تمرکز روی برجام این روابط به حاشیه رفت و مغفول ماند.
این کارشناس مسائل بین الملل تصریح کرد: اکنون با توجه به تحریمها، ایران و کشورهای مقصد رئیس جمهور در سفر به آمریکای لاتین اشتراک نظر دارند و باعث شده همسویی و نزدیکی بین ما و این کشورها رقم بخورد.
اعلمی با اشاره به دوران گذار در نظم بین المللی بیان داشت: فضای بین المللی در حال تغییر است و کشورها سعی دارند به تدریج از دوران تک قطبی و یکجانبه گرایی آمریکا خارج شوند.
وی افزود: کشورها اکنون تلاش میکنند هژمونی دلار شکسته شود و به صراحت نیز این مساله را میگویند؛ مثلاً کشورهای بریکس و شانگهای این موضوع را به طور واضحی میگویند.
این کارشناس مسائل بین الملل افزود: در شرایط کنونی جهان، بحثهای منطقهای و توافقات حول منطقهگرایی بسیار زیاد است، حتی اگر کشورها با یکدیگر فاصله داشته باشند اما اشتراکات لازم باعث میشود آنها به یکدیگر نزدیک شوند.
اعلمی گفت: جمهوری اسلامی ایران نیز در این جهت حرکت میکند و میخواهد در نظم جدید جای پای خود را داشته باشد.
این کارشناس مسائل خارجی گفت: روابط ایالات متحده آمریکا با آمریکای لاتین از دوره اوباما به بعد تضعیف شده است و این کشور منافع زیادی در آنجا ندارد و حتی به نظر میرسد نفوذ خودش در آمریکای جنوبی را از دست داده است.
وی گفت: برنامه ریزان استراتژیک پنتاگون و وزارت خارجه آمریکا حتی هشدار میدهند که نفوذ واشنگتن در این منطقه از جهان از دست رفته است.
نظر شما