به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، واحد تهران مرکزی (سوهانک) دانشگاه آزاد اسلامی عصر امروز چهارشنبه میزبان نخستین آئین جشن فارغ التحصیلی ۱۴۰۰ نفر از دانشجویان بینالملل این دانشگاه با حضور رئیس دانشگاه، تنی چند از سفرای خارجی و مسئولین لشگری و کشوری بود.
محمدمهدی طهرانچی با تبریک به دانش آموختگان کشورهای مختلف در دانشگاه آزاد اسلامی اظهار داشت: یادمان باشد به سرزمینی تعلق داریم که از شبه قاره هند تا دریای مدیترانه روزی رهبری جهان علم را برعهده داشت.
طهرانچی افزود: ۵۰۰ سال هیچ سخن علمی جدید زده نمیشد، مگر اینکه از دیار ما باشد. وقتی محققی از شبه قاره هند به سان ناصرخسرو حرکت کرد از شمال به افغانستان، ایران، شام و مکه هیچکس نمیپرسید تو کجایی هستی و همه میگفتند تو دانشمند جهان اسلام هستی.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه گفت: مفتخریم که دانشمندان ما سرآمدان علم در جهان بودند و با چراغی که در این سرزمین به مدد معمار انقلاب اسلامی امام خمینی روشن شد، دوباره علم به سرزمین مادری خود در حال بازگشت است.
وی با تاکید براینکه، تقوی و نه ملیت ارزشمند و مایه برتری و افتخار است، گفت: امروز در این جشن و در ایام برگزاری حج که مسلمانان از سراسر جهان گرد یکدیگر جمع میشوند، حول یک محور و آن هم علم گردهم آمدهایم.
طهرانچی گفت: افتخار داریم که امروز توانستهایم در جایگاه ۱۵ جهانی در سرآمدان علم حاضر باشیم و بر اساس اسناد منتشره توسط آمریکاییها، دنیای تک بعدی علم در حال فروپاشی است و اکنون آسیا به جوهره علم دست یافته است.
وی با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه بیش از ۲۰۰ سال است که نظام سلطه به رهبری آمریکا در علم و فناوری پیش افتاده است، افزود: اما سبک زندگی منبعث از اخلاق تهی دستانه آنها به کشورهای دیگر القا شده است. لذا ما میخواهیم به گونهای دیگر بیاندیشیم و دست در دست هم دهیم به مهر و علم و دنیای خویش را کنیم آباد.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی اکنون مفتخر به میزبانی از دانشجویان ۳۰ کشور جهان است، تقوی و نه ملیت را مایه افتخار دانست و گفت: دانشگاه آزاد اسلامی میتواند با این دانشجویان شبکه رفعت اسلامی بسازد.
صادرات محصولات بایوتکنولوژی ایران به ۱۷ کشور جهان
جواد محمدی رییس دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران نیز در این مراسم اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران از همان ابتدای شکل گیری در تحریم بوده و هم اکنون نیز در سخت ترین دوره از نظر اعمال تحریمها به سر می برد و تمام پیشرفتهای حاصل در چنین شرایطی محقق شده است. در هر حوزهای که بیشترین تحریمها را داشتیم بیشترین پیشرفتها را داشتهایم و علت آن تکیه به جوانان است.
وی افزود: جمهوری اسلامی با ارائه الگوی مردم سالاری اسلامی برای تحقق تمدن نوین اسلامی در تلاش است و علم و فناوری و نخبگان در تحقق این تمدن از مهمترین مولفه ها هستند. ملت ایران با تکیه بر خدا، اسلام و رهبر معظم انقلاب شعار ما میتوانیم را محقق کرده و با اعتماد به نفس ملی و امید به آینده، کشورهای قدرتمند را به حیرت درآورده است.
محمدی با اشاره به رشد ۱۱ درصدی ایران در حوزه علم و فناوری گفت: رتبه شانزدهم ایران در حوزه علم و فناوری میان ۲۰۰ کشور دنیا ناظران جهان را غافلگیر کرده و این افتخارات در شرایط اعمال سختترین تحریمها رخ داده است.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران ادامه داد: ما در حوزه نانوتکنولوژی رتبه چهارم دنیا، در حوزه بایوتکنولوژی رتبه ۱۰ جهانی، سوم آسیا و اول منطقه را داریم. بیش از ۶۰۰ شرکت دانش بنیان داریم و به ۱۷ کشور دنیا محصولات بایوتکنولوژی خود را صادر میکنیم. بیش از ۸ کارخانه بایوتکنولوژی داریم و اخیرا توسط موسسه سیاست استراتژیک استرالیا اعلام شده که ایران در بین ۵ کشور برتر در ۶ مورد از ۴۴ مورد فعالیتهای ذکر شده رتبه بالایی دارد.
وی ادامه داد: همچنین در موتورهای هواپیماهای پیشرفته در واقع موتورهای مافوق صوت رتبه بسیار خوبی داریم و در سازمان ملل در ۱۷ هدف توسعه پایدار که به عنوان هدف سازمان ملل مطرح شده جایگاه ایران در تربه بالایی قرار دارد. ایران در ریشه کردن گرسنگی رتبه ۱۴، در شهرها و جوامع پایدار رتبه ۱۵، در مصرف و توسعه مسئولانه رتبه ۱۷، در سلامتی و تندرستی رتبه ۱۸ و در هدف برابری جنسیتی و تغییرات آب و هوایی رتبه ۱۹ را داشته است.
محمدی گفت: ما در اوایل انقلاب ۲۷ دانشگاه داشتیم اما الان بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ مرکز آموزش عالی داریم در ابتدای انقلاب حدود چهار هزار عضو هیات علمی داشتیم اما هم اکنون بیش از ۱۰۰ هزار عضو هیات علمی داریم. باسوادی حدود ۴۲ درصد بوده اما هم اکنون نرخ باسوادی در کشور به بیش از ۹۰ درصد رسیده است که همه به همت جوانان این کشور که باعث رشد و بالندگی جمهوری اسلامی شده اند، محقق شده است.
وی با اشاره به اینکه سازمان ملل متحد سه شاخص را برای رده بندی کشورها درحوزه توسعه یافتگی اعلام کرده است، گفت: در این حوزه با میانگین نمره ۷۷ درصد ایران جزو کشورهای با توسعه انسانی بالا رتبه بندی شده است که جزو افتخارات جمهوری اسلامی ایران است. اخیرا در برنامه هفتم توسعه دو بند از سیاستهای کلان برنامه توسعه به علم و فناوری اختصاص یافته است و پرچم دار این علم مقام معظم رهبری و اجرای اصل ۱۱۰ قانون اساسی است که نقشه علمی کشور را در قالب دو بند اصلی در برنامه هفتم توسعه ابلاغ کردند.
مقدمات بازگشایی شعبه دانشگاه آزاد در ۳ کشور دنیا فراهم شده است
جلال درخشه مسئول معاونت بین الملل دانشگاه آزاد اسلامی نیز در این مراسم گفت: در حال حاضر دانشگاه آزاد اسلامی بخش مهمی از مسئولیت آموزش دانشجویان غیرایرانی را در سطح کشور برعهده دارد. ۴۳ واحد دانشگاهی دانشگاه آزاد دارای مجوز آموزش رشتههای مختلف هستند و در بیش از ۳۰ کشور جهان دانشجو داریم.
به گفته وی، در کنار بحث جدی پذیرش دانشجوی بین المللی، ارتقا و گسترش علمی بین المللی نیز در دانشگاه آزاد مورد توجه خواهد بود و این مسأله نیز جزء فعالیتهای این دانشگاه به عنوان بزرگترین دانشگاه غیردولتی جهان در سطح کشورها است.
مسئول معاونت بین الملل دانشگاه آزاد اسلامی گفت: در حال حاضر در پنج کشور انگلیس، عراق، لبنان، عمارات و سوریه شعبه داریم و در سه کشور نیز مقدمات بازگشایی دانشگاه را فراهم کردهایم.
در این آئین نخبگان و برگزیدگان خارجی فارغ التحصیل دانشگاه آزاد اسلامی با اهدای لوح، تقدیر شدند.
نظر شما