به گزارش ایرنا، ناصر قربانیان روز شنبه در جمع خبرنگاران به سفر اخیر رئیس جمهور به استان و حضور در گروه صنعتی تراکتورسازی ایران اشاره کرد و افزود: دستور رئیس جمهور برای اختصاص تسهیلات برای خرید تراکتور به بسیاری از اقدامات و موانعی که در واقع به نفع کشاورزی و تولید نبود خاتمه داد و دولت با این کار به طور صریح اعلام کرد که در کنار تولید و صنعت تراکتور است.
وی اضافه کرد: این تنها یک خبر خوش و نوید بخش نبود بلکه پیام های متعددی برای خیلی ها داشت از جمله که صنعت، تولید و مهمتر از آن کشاورزی، عرصه جولان افراد در جهت منافع شخصی نیست و در واقعه خط بطلان بر برنامه های پشت پرده خیلی ها کشید که بیش از ۲ سال بود از دادن تسهیلات به کشاورزان جهت خرید تراکتور جلوگیری می کردند.
قربانیان گفت: غریب به ۲ سال و دقیقا از زمانی که تراکتورسازی عرضه مستقیم تراکتور به کشاورزان را کلید زد مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی و بسیاری از واحدهای استانی این مجموعه، اعلام کردند به هیچ عنوان به کشاورزان جهت خرید تراکتور تسهیلات نخواهند داد.
وی در تشریح فرآینده طی شده و تبعات سنگینی که این تصمیم غیر منطقی بر پیکره صنعت و کشاورزی وارد کرد، افزود: متاسفانه مرکزی که وظیفه ذاتی و قانونی آن حمایت از کشاورز و کشاورزی است با این تصمیم خسارات جبران ناپذیری بر این عرصه، توسعه مکانیزاسیون و امنیت غذایی کشور وارد کرد و با توجه به بازخوردی که از تبعات این اقدام دریافت شد تراکتورسازی که به عنوان تولید کننده، برای رساندن صدای کشاورزان به گوش مسئولین از جمله شخص اول دولت تلاش کرد که خوشبختانه با حضور ایشان در تراکتورسازی و تاکید بر حمایت از این صنعت بومی کشور، موضوع ارائه تسهیلات به کشاورزان برای خرید تراکتور مطرح شد و رئیس جمهور دستور اختصاص اعتبار برای خرید را صادر کردند.
سالانه ۱۰ هزار میلیارد تومان یارانه سوخت به تراکتورهای فرسوده پرداخت می شود
قربانیان با ارائه پیشنهادی درباره نحوه اختصاص و توزیع این اعتبار به کشاورزان اظهار داشت: بهترین محل و روش هزینه کرد این اعتبار نوسازی ناوگان تراکتورهای فرسوده است زیرا که سالانه ۱۰ هزار میلیارد ریال یارانه سوخت مصرفی به ۲۰۰ هزار تراکتور که به طور متوسط بالای۲۰ سال عمر دارند پرداخت می شود که با اضافه کردن هزینه های سرسام آور نگهداری، تعمیرات، استهلاک و بهره وری به آن، رقم بسیار هنگفتی می شود.
وی یادآور شد: رسیدن به این آمار و ارقام و بسیاری از نتایج دیگر به پشتوانه تحقیق علمی و عملی که با دریافت نظرات و اعداد واقعی سایر نهادها و ارگان های مربوطه صورت گرفته و اعداد برای کسب نتایج با پایین ترین ضریب لحاظ شده است و در واقع این آمار خوشبینانه ترین و کمترین عدد تبعات ناشی از استفاده کشاورزان از تراکتورهای فرسوده است که تمام مستندات و ادله این تحقیق وجود داشته و قابل ارائه در تمامی مجامع است.
این فعال حوزه صنعت و بازار اضافه کرد: اختصاص این اعتبار به نوسازی ناوگان تراکتورهای فرسوده، دست رانت خواران و دلالان برای استفاده از این تسهیلات را کوتاه کرده و زمینه بهره مندی کشاورز واقعی از این تسهیلات را فراهم می کند.
وی ابراز امیدواری کرد تا با ورود رئیس جمهور، به مشکلات و موانع ایجاد شده در بخش تولید، صنعت و کشاورزی تراکتور خاتمه داده شود.
رییس جمهور در روزهای ۱۸ و ۱۹ خرداد در قالب پنجمین سفر استانی دور دوم به آذربایجان شرقی سفر کرد.
آیت الله رئیسی در این سفر با حضور در شرکت تراکتورسازی تبریز از چهار طرح تولیدی این شرکت از جمله تراکتور شالیزار رونمایی کرد.
به گزارش ایرنا، تراکتورسازی ایران هم اکنون با ۱۲ شرکت اقماری که هشت شرکت در تبریز، ۲ شرکت در خارج از آذربایجان شرقی و ۲ شرکت در بیرون از مرزهای ایران اسلامی، بزرگترین تولید کننده ماشین آلات کشاورزی و تراکتور از ۳۵ تا ۱۵۰ اسب بخار کشور است که در حال حاضر ۹۹ درصد نیاز کشاورزان کشور به تراکتور را تامین و بالغ بر ۴۱ میلیون دلار ارز آوری طی سال گذشته از محل صادرات انواع تراکتور، موتور و قطعات ریخته برای کشور داشته است.
نظر شما